Terroristene i Aleppo klarer ikke å bryte ut, men slaget langt fra over

0

I det nordlige Aleppo i Syria har Syrias hær og deres allierte fra den iranske revolusjonsgarden omringet terroristene som i flere år har herjet i området og påført byen store skader og befolkninga tunge tap.

Robert Fisk skriver et det nå er al-Nusra-fronten som er den hardeste kjernen blant terroristgruppene. De er fortsatt i stand til å påføre syriske styrker og deres allierte store tap. Talsmenn for den syriske armeen omtaler Den islamske staten som «TV-terrorister», som har spesialisert seg på videoer av grusomme henrettelser, men som er en mindre formidabel styrke på bakken enn de al-Nusra er.

Most Syrian army field commanders now individually report that Nusra is the more formidable force, one of them describing Isis as “television terrorists”, suggesting that their video horrors impress the West more than their own Syrian soldiers. Although Syrian troops have been executed en masse by Isis, new arms shipments – paid for and transported, the Syrians believe, by Qatar – have made Nusrah a far more formidable force.

Terroristene i Aleppo har pleid å få inn sine forsyninger fra Tyrkia, men nå er den veien effektivt stengt. Samtidig har det skjedd en overraskende vending i Tyrkia. Landet har vært hovedsponsor for terroristgruppene i Syria som har forsøkt å styrte president Assad. Men etter at landet ba Russland offisielt om unnskyldning for å ha skutt ned det russiske kampflyet Su-24 i 2015, har Tyrkia signalisert at landet ønsker å forbedre forholdet ikke bare til Russland, men også til Syria. Tyrkias statsminister Binali Yildirim sa 13. juli 2016:

It is our greatest and irrevocable goal: Developing good relations with Syria and Iraq, and all our neighbors that surround the Mediterranean and the Black Sea, …

We normalized relations with Russia and Israel. I’m sure we will normalize relations with Syria as well.

Hva som har skjedd på bakrommet mellom Russland og Tyrkia, er det ennå for tidlig å si, men dersom Tyrkia skulle svikte sine terroristallierte i Syria, er det enda et betydelig tilbakeslag for terroristene – og for den vestlige alliansen som har brukt dem som sine leiesoldater.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTidligere EU-president José Manuel Barroso til toppjobb i Goldman Sachs
Neste artikkelSikkerhetspolitiske veivalg. Skjebnefellesskap med USA og NATO? – bokomtale
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).