Terroristene i Aleppo klarer ikke å bryte ut, men slaget langt fra over

11

I det nordlige Aleppo i Syria har Syrias hær og deres allierte fra den iranske revolusjonsgarden omringet terroristene som i flere år har herjet i området og påført byen store skader og befolkninga tunge tap.

Robert Fisk skriver et det nå er al-Nusra-fronten som er den hardeste kjernen blant terroristgruppene. De er fortsatt i stand til å påføre syriske styrker og deres allierte store tap. Talsmenn for den syriske armeen omtaler Den islamske staten som «TV-terrorister», som har spesialisert seg på videoer av grusomme henrettelser, men som er en mindre formidabel styrke på bakken enn de al-Nusra er.

Most Syrian army field commanders now individually report that Nusra is the more formidable force, one of them describing Isis as “television terrorists”, suggesting that their video horrors impress the West more than their own Syrian soldiers. Although Syrian troops have been executed en masse by Isis, new arms shipments – paid for and transported, the Syrians believe, by Qatar – have made Nusrah a far more formidable force.

Terroristene i Aleppo har pleid å få inn sine forsyninger fra Tyrkia, men nå er den veien effektivt stengt. Samtidig har det skjedd en overraskende vending i Tyrkia. Landet har vært hovedsponsor for terroristgruppene i Syria som har forsøkt å styrte president Assad. Men etter at landet ba Russland offisielt om unnskyldning for å ha skutt ned det russiske kampflyet Su-24 i 2015, har Tyrkia signalisert at landet ønsker å forbedre forholdet ikke bare til Russland, men også til Syria. Tyrkias statsminister Binali Yildirim sa 13. juli 2016:

It is our greatest and irrevocable goal: Developing good relations with Syria and Iraq, and all our neighbors that surround the Mediterranean and the Black Sea, …

We normalized relations with Russia and Israel. I’m sure we will normalize relations with Syria as well.

Hva som har skjedd på bakrommet mellom Russland og Tyrkia, er det ennå for tidlig å si, men dersom Tyrkia skulle svikte sine terroristallierte i Syria, er det enda et betydelig tilbakeslag for terroristene – og for den vestlige alliansen som har brukt dem som sine leiesoldater.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Jeg tror noen forveksler rettferdige folk med terrorister, slik psykologer og deres klonende professorer som støtter Assad, vil ha det. Assad og tilhengerne hans er de virkelige terroristene. Djevler kaller Gud for djevelen, terrorister kaller hellige for terrorister og nazister kaller også hellige for nazister, og omvendt.

  Terroristene er de som dreper sivile, spesielt kvinner og barn, og håper å vinne fokets tillit når deres meningsmotstandere har blitt utryddet og ikke lenger kan ha noen synlig mening. Assad og tilhengerne hans har hele tiden fra før demonstrasjonene begynte utmerket seg ved å drepe hellige/Gud og fengsle dem, og økte innsatsen med bombing da de som ville bli kvitt ham , begynte å demonstrere. Assad tror visst selv at han er en slags hellig ku.

  • «Terroristene er de som dreper sivile, spesielt kvinner og barn» och det är bara Assad som gör det? Nej släng dig i väggen. I krig är det numera civilbefolkningen, som lider mest. Men så länge oppositionen använder civilbefolkningen, som mänskliga sköldar och kan sälja hjärtskärande snyfthistorier och få vissa dårar att tro på dem så går det bra. USA tycks inse att deras mission i Syrien har misslyckats och sakta drar sig ur. Hoppas du också kan komma ur dina dimmor.

 2. i en seriøs analyse trenger man ikke ordet «terrorist». Det er slik ord man bruker i tabloide sammenhenger overfor folk med lite innsikt. sånn sett populistisk analyse. Derfor synes jeg heller ikke noe om ditt svar Terje Henriksen.

  • Det er nå det ordet terroristene bruker når de anklager hellige og rettferdige mennesker. De har muligens fått det fra psykologiprofessorer for å «rettferdiggjøre» massakrer på uskyldige eller folkemord. Likedan er det altså med nazister og djevler. Å ønske bort disse ordene, kan tyde på at man ikke liker at ens venner får slike karakteristikker, spesielt om de er skydlige i terrorisme.

 3. Tyrkias president Erdogan har muligens som mange arabiske ledere har gjort, startet med å vende blikket mot Russland og president Putin. Erdogans drøm om ett » storrike» må han tillsutt innse er lite sannsynlig i alt det kaos og uoversiktlige landskap som hersker i Midtøsten. Flere araberiske stater, altså ikke bare Assad, har innsett av Russland ikke blander seg opp i landenes innenrikspolitikk, mens USA har «splitt og hersk» og krig(!) som sin agenda i araberverden. Nå er ikke Tyrkia ett arabisk land om noen tror jeg har missoppfattet, men det er ett muslimsk land og som de aller fleste andre ikke akkurat elsker USA. Iran som heller ikke er arabisk men muslimsk er ett annet eksempel som har hatt gode forbindelser på topplan med Russland over lang tid. Saudi Arabia ser også mer og mer mot Putin og kjøpte nylig russiske våpen for flere hundre milliarder av dollar. Og det er flere arabiske land enn S/A som vender blikket mot Russland og innser at USA har ødelagt araberverden med sin intervenson av Irak, bombingen av Libya, støtte til salafister i Syria. Og sine stadige » diplomatiske » fremstøt mot andre land. Jeg tror at selv Erdogan er krigstrøtt og vil ha fred fra terror, og hans regjering gjorde en kjempetabbe da de i virkeligheten støtttet ISIS inntil ifjor høst i kampen mot Assad. Idag har de tusenvis av terrorister eller sterke sympatisører av ISIS i landet, den tyrkiske president innser at slaget er tapt i forhold til å nedkjempe Assad og han har fått smertelig erfare at det som han trodde var hans » venner og allierte» i kampen mot den syriske president fort kan bli en fiende og ett farlig irritasjonsmoment. Og det er horribelt og en skam at Norge av alle land er innvolvert i syria konfliken med opplæring av «syriske opprøere» som idag driver kidnapping, tortur, voldtekt og verre ting, at de dessuten er for ett strengt sharia samfunn der henrettelser og tortur er en av «ingridiensene» burde være mer enn nok til at » fredselskende Norg» holdt seg unna!

 4. «18 Generals have been arrested in Turkey and they too will face Court Martial on charges of treason and conspiracy to overthrow the government.

  Last week, 357 High Ranking Officers, among them 2 Admirals, were arrested on similar charges.

  In Turkey, it is believed that the plan to overthrow Erdogan was hatched up in the US. Some Turkish analysts are speculating that the information on the planned coup came from Moscow and that’s how they explain Erdogan’s sudden U-Turn and “charm offensive” towards Russia and even towards Assad of Syria.

  Erdogan’s unexpected order to the groups he controls in Syria to cease hostilities and withdraw from the battlefield has created a vacuum for the “jihadists” in Aleppo that have suddenly found themselves cut off from supplies and reinforcements, something the Syrian army and its allies are capitalizing on.

  It seems that Russia wants to make the most of this opportunity before the unpredictable and erratic Erdogan changes direction yet again.»

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1838617133024503&id=100006287018901

  • Det ser ut til at det er en almen vrangforestilling her å anklage alle som er imot Assad for å være terrorister, akkurat slik Assad også gjør. Noen ser altså ut til å være hjernevasket av psykologer og deres klonende professorer som påfører folk et omvendt fiende bilde og utrydder hellige.

 5. Stoltenberg på uppdrag i Ankara.

  — Eh, hej, Mr. Erdogan, ja det gick ju inte riktigt som vi tänkte oss där nere i Syrien. Shit happens. Mr. Kerry låter hälsa att du kan göra som du vill nu, jag menar med Putin och allt det där. CIA, jag menar terroristerna, kommer nog inte att flytta så mycket vapen och mannar över gränserna här nere framöver. Men du har gjort en stor insats för den västerländska demokratin. Lycka till i framtiden.

  Jo förresten, du får göra som du vill med Putin, men på villkor att du också slätar över med Israel. Shalom!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.