NATO-general prøvde å presse Obama til en mer krigersk politikk mot Russland

0

NATOs daværende militære leder, general Philip Breedlove, prøvde å presse president Barack Obama til å føre en mer krigersk og aggressiv politikk mot Russland i Ukraina.

Dette går fram av hans egne eposter som hackere har lekket på nettsida DC Leaks.
Obama var utsatt for press fra hauker i Kongressen og det militære apparatet til å gi dødelig militær støtte til regimet i Ukraina, men ville ikke være med på det, hvis vi skal tro kildene.

Dette gjorde Breedlove frustrert. Han ønsket militær opptrapping og sendte brev til tidligere toppledere i USAs regjering, som blant annet tidligere utenriksminister Colin Powell, for å be om deres støtte til å presse gjennom en mer offensiv millitær konfrontasjon med Russland.

“I may be wrong, … but I do not see this WH really ‘engaged’ by working with Europe/NATO. Frankly I think we are a ‘worry,’ … ie a threat to get the nation drug into a conflict,” Breedlove wrote in an email to Powell, who responded by accepting an invitation to meet and discuss the dilemma. “I seek your counsel on two fronts,” Breedlove continued, “how to frame this opportunity in a time where all eyes are on ISIL all the time, … and two, … how to work this personally with the POTUS.”

Han skrev også til sin egen forgjenger Wesley Clark og til en seniorrådgiver i The Atlantic Council, Harlan Ullman. Til Ullman skrev han:

“I think POTUS (USAs president, min merknad) sees us as a threat that must be minimized, … ie do not get me into a war????”

Der Spiegel rapporterte i mars 2015 at tyske ledere var sjokkerte over NATOs aggressive holdning i Ukraina-konflikten.

Breedlove påsto at Russland hadde sendt godt over tusen kampkjøretøyer og russiske soldater til Donbass. Dette mente tyskerne at det ikke var dekning for. De mente også at Breedlove overdrev den russiske styrken langs grensa mot Ukraina med så mye som 20.000 soldater.

På dette tidspunktet tok den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier et offentlig oppgjør med det han kalte NATOs «farlige propaganda».

Som jeg skrev på steigan.no 7. mars 2015:

Den tyske forbundsregjeringa har irritert seg over en rekke uttalelser fra NATOs militære øverstkommanderende Philip Breedlove, som etter tyskernes mening har overdrevet Russlands militære rolle under hele konflikten. Det er Der Spiegel som melder dette. Fra forbundskansler Merkels kontor sier man til og med at NATO har drevet «farlig propaganda».

Etter EUs utenriksministermøte i Riga 7. mars 2015 sa Steinmeier:

«Sannheten er at jeg sjøl to ganger har måttet spørre i situasjoner der våre informasjoner, som vi har fra våre egne kilder, ikke har stemt overens med opplysninger vi har fått verken fra NATO eller USA.»

Gjennom de nye lekkasjene vet vi nå at det var NATOs militære toppsjef som gjennom overdrivelser, press og direkte løgn prøvde å presse USAs president til å føre en mer aggressiv krigspolitikk overfor Russland. Servile og ukritiske medier og politikere har videreformidlet denne krigspropagandaen, og sjøl om Breedlove ikke lykes i å overtale Obama til å være mer aggressiv, lyktes han med å skape det krigshysteriet vi ser i Europa i dag, inkludert i det norske Stortinget.

John Pilger skrev godt om dette i en artikkel som jeg har gjengitt tidligere (i svensk språkdrakt fra jinge.se):

En amerikansk general som leder Nato på plats är en direkt kopia av Dr Strangelove – en general Breedlove – vilken rutinmässigt rapporterar ryska invasioner utan ett uns av konkreta bevis. Hans imitation av Stanley Kubricks General Jack D. Ripper är perfekt.

Fyrtio tusen ”ruskies” finns anhopade vid gränsen, enligt Breedlove. Det är gott nog för New York Times, Washington Post och Observer – de senare har tidigare utmärkt sig med lögner och påhitt som backade upp Blairs invasion av Irak, såsom dess tidigare reporter David Rose avslöjat.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKapitalens langsiktige strev for en europeisk superstat
Neste artikkel– Derfor går det dårlig med biene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).