Stor demonstrasjon mot arbeidslivsloven i Paris – Hollande truer med forbud

2

Fagbevegelsen i Frankrike, anført av CGT, fortsetter kampen mot arbeidslivsloven loi El Khomri. 14. juni 2016 var det en stor demonstrasjon mot loven i Paris. Politiet sier at det var 80.000 demonstranter, mens arrangørene sier at det var over en million. (Dette store spriket sier vel også sitt om hvor anspent situasjonen er. Her en kritikk av politiets tellemåte med eksempel fra 1. mai 2016.)

Klassekampene i Frankrike er de største på lenge og de retter seg mot de grove angrepene på arbeiderklassen og fagbevegelsen som regjeringa til Manuel Valls gjennomfører. På tross av den landsomfattende motstanden fra de fagorganiserete, sier «sosialisten» François Hollande at han holder fast ved arbeidslivsloven.

Under demonstrasjonen kom det til en del voldsepisoder fra en liten del av demonstrantenes side. CGT tar avstand fra volden, mens regjeringa bruker den for alt den er verdt.

Valls og Hollande krever nå at CGT avlyser videre demonstrasjoner i Paris og truer med demonstrasjonsforbud. Dette skriver flere franske aviser, som blant annet Le Figaro.

Huffington Posts franske utgave refererte Valls slik:

Jeg krever at CGT ikke organiserer flere av denne type arrangementer i Paris.» På spørsmål om regjeringa vil forby f denne typen demonstrajoner andre steder i landet i framtida, svarte Manuel Valls: «tFra tilfelle til tilfelle, fordi du vet at du ikke kan erklære et generelt forbud. Vi vil ta vårt ansvar. «

Hollande sa at «vi har en rettsstat bygd på frihet, der det er frihet til å demonstrere og streike. Men det vil ikke bli gitt tillatelse til å demonstrere, hvis folks sikkerhet ikke kan garanteres.»

Generalsekretær Jean-Christophe Cambadélis i Parti Socialiste ber CGT om å «ta en pause i demonstrasjonene.

Men den franske fagbevegelsen har sagt klart fra at den ikke vil gi seg. Det er svært mye som står på spill for den franske arbeiderklassen, og dette er en kamp de fagorganiserte ikke har tenkt å tape.

 

Les også: Illusjonene om Hollande

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. De må få kontroll på den såkalte Black bloc greia. Å maskerer seg kan jo være lurt, men vi vet hva de er ute etter, og det er å provoserere fram overreaksjoner. Det har aldri falt heldig ut for noen andre enn kontrollapparatet.

    Jeg anbefaler at alle å se «Into the Fire» av Press For Truth : Den handler om G20 demonstrasjonene i Toronto 2010, og det er mye å lære her. Det ser ut til at maskerte provokatører får operere ganske fritt, men brukes som påskudd for å slå hardt ned på demonstrantene senere.

    Den er to timer lang, men det merkes ikke:

    https://www.youtube.com/watch?v=zejD0UkMGGY

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.