Kerry i Oslo truet Russland

62
John Kerry og Erna Solberg - herre og puddel

USAs utenriksminister John Kerry har vært på en snartur i Oslo, og det viktigste og mest alvorlige han sa gikk norske medier hus forbi. NRK Dagsrevyen koste seg over Kerrys skamros av Norge for å være den mest lydige puddelen i NATO-klassen. Avisene fikk med seg at besøket skapte trafikkproblemer. Men de alvorlige truslene han kom med mot Russland var det visst ingen som fikk med seg.

John Kerry og Erna Solberg - herre og puddel
John Kerry og Erna Solberg – herre og puddel

Talen på Oslo Forum

John Kerry var naturligvis gjest på det USA-vennlige Oslo Forum der han holdt en tale om verdenssituasjonen. Der kom han med det som må oppfattes som klare trusler mot Russland. Jeg siterer etter nettsidene til hans eget State Department:

And Russia needs to understand that our patience is not infinite. In fact, it is very limited now with respect to whether or not Assad is going to be held accountable. And meanwhile, we also are prepared to hold accountable members of the opposition who have both been playing off each other to continue the violence and break the cessation.

So, this is a critical moment, and we are working very, very hard to see if we can in the next, literally, week or two come to an agreement that has the capacity to more fully implement a cease-fire across the country and deliver humanitarian access in a way that then provides for a genuine opportunity to bring people to the table and start talking about a transition.

Her gjentar Kerry kravet om at «Assad må gå» og han forlanger overfor Russland at det må skje noe innen «ei uke eller to», ellers…

På pressekonferansen med Erna Solberg sa Kerry det slik:

So we’ve made it very clear that unless we get a better definition of how this cessation is going to work, how it will be enforced, who it applies to, how it is applied, we are not going to sit there while Assad continues to offensively assault Aleppo and while Russia continues to support in that effort.

Dette er klare trusler mot Russland

Som jeg skrev i artikkelen Slaget om Aleppo og Syrias framtid, er Syria og Russland på vei mot å strupe jihadistenes forsyningslinjer nord for Aleppo. Lykkes de med dette kan krigen i det vesentligste være avgjort. Da gjenstår opprensking av bastioner som Raqqa, for uten forsyninger fra Tyrkia, er jihadistene sjanseløse.

Det er dette Barack Obama og Kerry ser, og derfor krever de at offensiven mot jihadistene må ta slutt innen et par uker, ellers vil USA gjøre et eller annet. Kerry lot det henge i lufta hva USA har tenkt å gjøre, men han sier klart fra til Russland at de ikke må tro at USA vil la Assad vinne denne krigen men USA ser på.

USAs mål er å ødelegge den syriske enhetsstaten og dele landet opp i gjensidig stridende enklaver – det gamle imperialistiske splitt og hersk. Og USA vil avsette Bashar al Assad og innsette et nytt regime i Damaskus, det Kerry kalte «a legitimate transition».

But it will require a good effort in the next week, in the next days in order to achieve it. And the United States is not going to sit there and be used as an instrument that permits a so-called ceasefire to be in place while one principal party is trying to take advantage of it to the detriment of the entire process. We’re not going to allow that to continue. So Russia and others have to make the decision whether or not they care about the course of events in Syria and whether or not they’re serious about implementing the UN Security Council resolution.

USA har skjønt at det haster å redde jihadistene ved Aleppo, ellers faller hele Plan B sammen. Og Kerry truer Russland med at USA ikke akter å sitte passivt og la dette skje. Og han prøvde å gi et inntrykk av at han resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd bak seg.

Kerry sa altså ikke hva USA tenker å gjøre, men at Washington planlegger å gå aktivt inn i krigen på en eller annen måte, virker åpenbart. I så fall vil det være en dramatisk opptrapping, og faren for en direkte konfrontasjon mellom USA og Russland øker betraktelig.

Skamros av puddelen Norge

Jeg vet ikke om journalistene skjønte hva som ble sagt eller om de syntes det var blitt for mye alvor, men Kerry fikk ikke noe oppfølgingsspørsmål på disse alvorlige uttalelsene. Nå ville de ha ham til å snakke om det de aller helst ville høre: ros av Norge!

Og der leverte Kerry. Han skamroste Norge, slik at enhver politiker med ønske om å framstå som leder av en uavhengig stat, ville ha blitt mørkerød av skam.

I would say that Norway has always been important strategically, and I think its importance has always been extremely high because it’s been one of the most reliable and important members of NATO, and consistently been supportive with respect to the northern area and Russia.

Oslo Forum var skamrosen enda mer skammelig:

I particularly thank Norway for its unbelievable, consistent commitment to resolving conflicts, to giving so much of its national value system to all of our efforts. President Obama and I like to say that Norway bats way above its weight, punches way above its weight, and there isn’t one of you here who doesn’t come here with a large measure of gratitude for what Norway itself does to help the rest of the world. So thank you, Borge. I think everybody here is deeply, deeply appreciative for what you do.

Dette handler naturligvis om at Norge har deltatt i åtte av ni kriger sammen med USA, at Norge er med på å finansiere USAs imperialistiske prosjekter hvor det måtte være, enten det er i Sør-Sudan eller Syria, at Norge gikk i spissen for å ødelegge Libya, og ikke minst om at Norge nå er en aktiv spydspiss i den dramatiske militære opprustninga mot Russland. (Børge Brendes og Erna Solbergs nye jobber burde vel også regnes som sikret, slik Jagland og Stoltenberg fikk sine belønninger.)

John Kerrys uttalelser i Oslo må tas på største alvor. USA ser at deres redskaper i Syria er i ferd med å tape en krig USA har støttet siden 2011. Dette har ikke Washington tenkt å finne seg i, og Kerry truet nå Russland med å sette hardt mot hardt. Dette skjer samtidig med en betydelig opptrapping i Middelhavet og Svartehavet der den amerikanske marinen viser muslker «helt oppe i fjæresteinene» til Russland.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


62 KOMMENTARER

 1. all ære til deg Pål som bringer denne informasjonen videre, og stor skam til norsk presse, de fortjener ingen statsstøtte slik de nå turer fram. Norge trenger sårt alternative stemmer med en venstreside som er blitt maktens stolte medløpere.

  • Jeg er mildt sagt imponert over denne bloggen. Uvurderlig arbeid som «begås» her. Jeg lenker og refererer så godt jeg kan. Du går til kjernen av begivenhetene Pål Steigan, slik det skal gjøres.
   p.s. takk til dere som kommenterer i tillegg, samt gjesteskribenter.

   Jeg finner ro i denne type etterrettelige informasjon. Den kan deles, om ikke det utgjør så stor forskjell, så langsomt våkner noen flere – og hvem vet… hva fremtiden bringer av handlemuligheter – tross alt.

   Disse to omtalte. Den ene har solgt sjela si, den andre er en skam i tillegg. Den siste kan aldri mer late som om naivitet har hindret henne (eller andre i regjering og storting) i forståelsen av hva vi står overfor, og har stått overfor altfor lenge. Vi er blitt amerikanisert også slik: Våre politikere har løyet i alle år. Nå er det alvor, og løgnen er blitt deres forsvar – TROR DE!

   • Jeg kjenner godt igjen den følelsen av ro som det å få bekreftet at det ikke er deg det er noe galt med. Terry Pratchett kalte det å ha «first sight» -å se det som faktisk er der, i stedet for det du mener bør være der». Det var et av kjennetegnene på hekser, ved siden av «second thought» – å tenke på hvordan du tenker om ting.

    Men av og til anger jeg på at jeg tok den røde pillen: https://www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4

    • At livet er et fengsel er et gammelt filosofisk tema. Men tror du virkelig at den røde pillen virker, AnneBrit? Hørt om placebo-effekten? 😉 😉 Det forundrer meg at dere her på bloggen ser ting så KLART!! Men det er bare meg, da. Jeg tok hverken det røde eller den blå, men knipset med fingrene for å få den påstålige fyren til å forsvinne. Og han forsvant!!

     Vel. Alvorlig talt: I deres euforiske hat mot USA og «vestens hykleri» ( som jeg stort sett deler) mister dere gangsynet av og til. Russland har også sin agenda og den er heller ikke pen. De driver også planmessig forvrenging av informasjon. Informasjonssamfunnet er fantastisk dere..

     Men dere trenger «helter», eller i det minste eksempler på det motsatte av hykleri. Hvis ikke vil ikke fortellingen bli troverdig. I dag er dette særlig Russland, fordi de kjører en rådyr, for ikke å si elg, propagandakrig mot vesten. Og vesten, i sin forvirring, gjør det lett for dem.

     Denne naive posisjonen minner meg litt om det AKP holdt på med på 70-tallet, da de la seg nesegrus for Kina. Det er mange forskjeller selvfølgelig, men et par ting er det samme. Dere tenker og skriver med grov plakat-tusj, og nyansene blir borte. For eksempel;» Kerry truer Russland», og «Norge er i krig med Russland». Dere er pinadø sprø hele gjengen!! (Hjertesukk! 😉 )

     Vi kan si mye om det Russland kaller vestens ekspansjon østover. Men dere må ikke glemme at de baltiske statene og Polen ønsker dette. De vil ha sikkerhet. Dette var et tema lenge lenge før den ukrainske krisa, og dreier seg ikke om aggresjon, men om sikkerhet og tilhørlighet. Og det er kanskje ikke så rart at dette igjen har blitt et «hett» tema, etter annekteringen av Krim og Russlands aktive støtte til opprørerne i Donbass.

     Men det er kanskje CIA og USA som egentlig styrer i disse landene også?

     • Jeg skal innrømme noe for deg, Erlend. Jeg er opportunist – i mine øyne er det systemet vi kaller kapitalisme dødt – og den eneste måte å holde det gående på er at Russland og Kina legger seg på rygg.
      Så sårbart som dette systemet er, og all den lidelsen det forårsaker, gjør at jeg ønsker at det skal falle – jo før, jo heller.
      Russerne fikk teste den amerikanske drømmen, gjennom Jeltsin – de har lært. Kina sitter på produksjonsappartatet – de har hoppet ned av gjerdet nå og valgt side.
      Jeg frykter at vi skal presse russerne så langt at vi får satt igang en krig, Det er det eneste som er verre enn status quo.
      Jeg har fint liten innflytelse over hvem andre demokratier velger som sine repersentanter eller hvilken politikk de fører. De eneste jeg kan refse, er mine egne tillitsvalgte – som Solberg, Jensen og Stoltenberg, noe annet er for billig.

     • De fleste vet at østeuropeiske land ønsker Russland dit pepperen gror.Men USA er en krigsforbryter og ønsker tydeligvis en konflikt med Russland uavhengig av Syria.Som en uttalte :hva skal vi med vår enorme» forsvar»dersom vi ikke skal bruke det.

    • Altså – du er opportunist. Det går ikke an å diskutere med opportunister har jeg hørt. Men jeg kan ihvertfall komme med noen synspunkter. Du vil at det kapitalistiske systemet skal kollapse, jo før jo heller. Jeg er helt enig i at systemet kommer til å gå på en smell, og at det vil gjøre vondt for mange. Desverre vil det gjøre vondt for de som mister jobb, alt, hele livsgrunnlaget. Men sannsynligheten er stor for at systemet allikevel vil overleve, i en annen, noe mer edruelig, besinnet form. For flertallet av befolkningen er nok dette også ønskelig? Hva er alternativet? Kommunisme 5.0? Av det jeg har lest om det, høres det ullent ut. Ut av asken skal det spire de forskjelligste blomster av ulik farge. Venstre-høyre-aksen er over og ut, kommunisme 5.0 skal ikke være toppstyrt selvfølgelig. Det høres litt anarkistisk ut, spør du meg, og noe jeg personlig kunne bejublet da jeg var 20 – på det flotte 70-tallet da Pål Steigan omfavnet totalitære ideer og regimer, og hånlig lo av hippienes masing om økologi og andre myke verdier.

     Hvis smellen blir skikkelig ille, får vi en større krig, ikke bare om ressurser og makt nasjoner imellom, men en krig om ideer. Blomstene som spirer vil fort konSPIRERE 😉 De gule blomstene vil mistenke de røde og blå. Spøk tilside; Det vil bli kamp om «sannheten». Nok en gang. Og så har vi det gående. Det kan godt hende at en slags kommunisme 5.0 vil oppstå ett eller annet sted, eller noen steder, men det må jo nødvendigvis skje mot enkeltes vilje, og da er det jo ikke 5.0, men heller 4.1. De som er tilhengere av laissez-faire-kapitalisme må undertrykkes, fengsles, deporteres. I beste fall kan vi håpe på en harmonisk folkevandring 1.0, der laissez-faire-tilhengerne fra forskjellige land samles på ett sted, og at sosialistene og andre som tilfeldigvis befinner seg på dette stedet helt problemfritt og frivillig flytter til «sitt» sted igjen. Slik kan vi få en verden av mangfold 😉 Men det vil kreve en vanvittig dose av nestekjærlighet, noe som allerede Jesus i kommunisme 1.0 etterlyste.

     Det er bare å kaste et skjevt blikk på TV i disse dager, der fotball-hooligans fra forskjellige land kjemper om å «vinne krigen», så forstår vi at det er et stykke igjen.

     • «Det er bare å kaste et skjevt blikk på TV i disse dager, der fotball-hooligans fra forskjellige land kjemper om å «vinne krigen», så forstår vi at det er et stykke igjen.»

      Ja, bortsett fra at noen i tillegg både drikker og røyker, oppfører folk seg, ikke overraskende, som ville dyr der ute. Synd hvis all denne tilsynelatende immanente energien ikke skulle kunne kanaliseres inn i noe mer konstruktivt og brukes til noe. Masse og makt og sånn. Men, men. En dag.

      En annen dum liten ting jeg noterte meg fra midstrømsmedienes vidunderlige verden forleden, var – og her får jeg legge til at det jo er betegnende for vårt lille, rike, rare miniatyrsamfunn at vi faktisk har noe sånt som en forening og en egen gård eller flere for omplassering/ bortadopsjon av vanskeligstilte kjæledyr – men saken er i hvert fall den at FOD-gården har store problemer med å bli kvitt de sorte kattene/ kattungene fordi folk fremdeles er så overtroiske i 2016 at de seriøst tror at sorte katter bringer ulykke. Det er sånt som jeg må rett på apoteket av når jeg leser, og det gir ikke allverdens håp for det jordsmonn de gode idéers frø skal såes i, det gjør jo ikke det.

      Når det gjelder de gravalvorlige, hardklypede ml’erne på syttitallet, var det jo akkurat det de voksne (nåja) og vi som kjørte trehjulssykkel på Club7 syntes var det kjipeste med dem; at de var så gravalvorlige og dønn seriøse på sitt vis. Politiske dyr noen av dem, herværende blogredaktør åpenbart inkludert. Det gav både grunnlag for litt usemje og mobbing dengang da, og jeg flirer enda når jeg minnes «GateKampen». 😉 Ml’erne svarte vel i sedvanlig seriøs ånd med at anarkisme er en borgerlig intellektuell hobbyideologi og at rus ikke er bra for revolusjonen.
      Men siden har de enten dødd, latt seg absorbere av Det Gode Sælskab, eller som i Steigans nesten enestående tilfelle, fortsatt å være et politisk dyr, dóg med bredere horisont enn før, mer av en sunn trollsplint i øyet, og betydelig nærmere det øko-filosofiske og nær-demokratiet enn i betongrevolusjonens glansdager. Og nå som -ismene også er døde eller pestbefengte, urtetåka har lagt seg en smule og flere av oss synes å oppfatte at vi har litt dårlig tid, er vi plutselig bare glad for at noen står en smule støtt på krava og forblir det politiske dyret som ikke gir seg på tørre møkka, og tar det hele med det alvor det faktisk fortjener hvis man ikke kun skal gi seg den dekadente satiren og hedonismen fullstendig i vold, og slik leve blant De Siste Dagers Heldige så lenge det går, og så sette seg en god 762 for pannen når det ikke går lenger.

      Men man nærmer seg noe som kanskje er felles grunn fra ymse hold her nå, og det er jo veldig bra. Humor har han også, har det vist seg. Jeg tror livet og Frank Zappa har litt av skylda begge to.

     • Man kan jo avskaffe det økonomiske system, og la alt bli gratis og en plikt for alle å ta utdannelse eller arbeide, dersom de har muligheter for det. Samtidig må befolkningen lære seg måtehold.

     • AF! Godt sagt!

      Jeg ser at det kan oppfattes som om Pål Steigan er min største fiende, og det er ikke sant. Og vi trenger jo folk med politisk energi som ikke er redd for nye ideer og tanker.

      Når USA går til helvete blir det interessant å se hva som spirer fra asken. For min del kan gjerne alle hovedgater bli omdøpt til Frank Zappa Aveny, og Zappa selv i dobbel størrelse – i granitt – på alle torg. Og nasjonalhymnen måtte selvfølgelig bli «Help, I’m A Rock».

     • Erland, jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har i hvert fall aldri oppfattet deg slik at du ser på Steigan som fiende eller har manglende sans og respekt. Vi får nesten også ta ham på ordet når han insisterer på at han liker konstruktiv kritikk og kvalifisert motstand. Du har også vært forbilledlig nøye på å klargjøre ditt ståsted i ulike saker og dermed utgangspunkt for å kritisere ved å understreke ting du er enig med «oss»* i, og derfor ikke ønsker å polemisere mot. Dette tar jeg med i all videre lesning av Erland når du først har sagt det en gang, og det tillegges den vekt jeg mener det bør ha.

      *Det flere, og kanskje littegrann du også av og til kommer i skade for, er å anta litt for skråsikkert at alle andre lesere og kommentatorer her hos Steigan er en ensartet gruppe med uttalt tilhold og politisk forhistorie på gamle ytterste venstreside. Sånn er det opplagt og beviselig ikke for den som har fulgt bloggen/ avisen over tid og diskutert med ulike folk her. Og det er jo noe av det som er så bra med dette nettstedet, her oppløses høyre-venstreaksen som en positiv motpol til den negative utvasking og oppløsning av den samme etablerte politiske aksen der en gang bl.a. klassebevisstheten bodde, men som nå er blitt Det Norske Konsensuspartiet.

 2. Erna Solberg sto jo sammen med Kerry og så ut som ei kry skolejente da amerikaneren kom med rosen sin.

  At et det, et par dager før, var aktuelt å diskutere sanksjonene mot Russland på nytt, var det bare Tybring-Gjedde som tok opp. Og han fortsatte med at Russland er en nær og god nabo av Norge.. OG la til at de er alliert med Norge i kampen i kampen mot IS i Syria.
  Mens Brende klarer det kunstverket å omtale «USA og våre alliertes» fight mot IS, I intervju etter intervju, later som om Russland ikke fantes eller fins der nede, Han har jo lært denne kunsten av Obama.
  Faen, det var jo når russerne gjorde sin entré i høst at noe begynte å skje. Et par måneder før dette husker jeg Solberg snakka om at krigen nok kunne vare noen år til.

  Har SV snakka noe om å oppheve sanksjonene?!!

  Jeg var sjøl medi Akp på syttitallet. Gud bedre, det var mye snåle greier politisk den ganga. (Og mye moro). Men jeg lærte om respekten for nasjonenes sjølråderett. EEC for Norges del. Vietnam, Afrika.
  Jeg ser jo at hele guttejengen av SV-ere ikke har peiling nasjonal sjøråderett. For Syria for eksempel. Den ene SVeren ville forhandle med IS for et par år siden. Så kom den andreåret etter og sa at Assad var like fæle som IS. Etc.

  Det kan vel være flere skjulte årsaker til følgende: Den voldsomme immigrasjoen som plutselig eksploderte på seinsommeren i fjor. Det får historikerne granske på om tredve år. Uansett så er det en politikk for å bryte ned nasjonalstatene. Kan være USA som ønsker å holde Tyskland og EU i sjakk. At de ikke «går øst». Amerikarne hadde vel sett det som greiest å forholde seg til en eneste diger EU-stat. Én jævla ambassade.! I stedet for å bale med 28 ambassader, små og store.Med alle sine særegenheter.

  Så har vi den mer og mer islamofascistiske staten Tyrkia. Visafrihet og på sikt EU-medlemskap for 80 millioner muslimer. En må jo være kørka forå ikke se at vi blir lurt trill rundt. En syrer byttes ut med en annen. Husker den?
  Kunne de ikke bare leid store tomtearealer i Tyrkia og hatt flyktngeleire drevet av FN. Egne telt for å søke asyl.Men hvis Tyrkia blir assosiert med EU så skjønner jo Erdogan at det er bare å gi de3 millionene flyktningene tyrkisk pass og en togbillett til Germania.

  Dessuten løser jo det nyottomanske kalifatet sitt interne kurderproblem. Flotte greier med fri bevegelse til Europa)

  • Med tanke på vestlige verdier som likestilte kjønn og rettigheter for homofile, kommer Tyrkia neppe til å ønske seg inn i EU med det første. Tyrkia ønsker seg selvsagt innflytelse over EUs politikk men drømmen om et Tyrkisk kalifat medfører at det neppe er veldig aktuelt å innføre vestlige verdier i Tyrkia.

 3. «den mest lydige puddelen» – flott karakteristikk, Pål!
  Fikk meg til å tenke på noe jeg lærte på tysk: «Knurre nicht, Pudel!»

 4. Klart Kerry må skryte av den norske regjeringen. Regjeringen gjør jo akkurat det Obama-administrasjonen ber oss om å gjøre. Regjeringen var jo ikke akkurat sen om å vedta å sende krigere til Jordan/Syria etter at Obama hadde invitert sentrale regjeringsmedlemmer på middag og der Skandinavia stod i fokus.

  At Sverige i tillegg nå også ønsker seg nærmere tilknytning til NATO- viser jo at det betaler seg for Obama å holde en middag for «spesielt» inviterte gjester.

  Norges utenrikspolitiske ambisjoner er å gjøre det vi kan for å bli invitert på kaffe eller middag i det hvite hus.

 5. USA fortsetter det gamle, velkjente imperialistiske strategi i Midtøsten med å splitt-og-hersk. Som det fremgår av artikkelen er rosen Norge får «velfortjent», for å være flinkeste gutt i klassen. Av de skandinaviske land er de i hård konkurranse med Danmark, og også her til lands er det glasuren som får omtalen i media, mens realitetene i beste fall omtales i en sidebemerkning,

 6. I følge John Michael Greer er Russland simpelthen overlegne USA hva angår militærteknologi. (Han lister opp mange eksempler.) Så med mindre USA har noen ess i ermet, er det lite trolig at de ville vunnet en krig mot Russland.

 7. Stadig flott av Pål. Er nå tiden moden til å gjenføde «Norge ut av Nato» med en egen webside som en starter? Ingen grunn til å vente på noen Godot som kommer inn fra «venstresida». Hadde vært kjekt å ha før vi blir okkupert igjen.

 8. Holder du til i bakvendtland, tro, siden du støtter terroristen Assad og hans massakrer på sivile, og mistenkeliggjør folk som bare begynte å forsvare seg mot ham? Assad er en fyr som går løs på hellige og tror at han dreper djevelen. Psykologer og psykologiprofessorer, som innprenter et omvendt fiendebilde i folk de overbeviser, er trolig hans ideologer. 30000 døde ble funnet i syriske fengsler, ifølge nyhetene. Konfliktpsykologer skaper konflikter; de løser dem ikke.

  • Hør på ditt eget utsagn: «…,ifølge nyhetene.» Tampen brenner 😉 Hvem fabrikkerer nyhetene? Jo, mediene, som er løpegutter for sine eiere, og ikke tør annet enn å logre med halen. Du sitter med et forvrengt bilde av hva som faktisk har funnet sted der nede. Assad er en av verdens redeligste politikere. Prøv å sett deg ned å hør et intervju av ham, så vil du antakelig forstå hvorfor jeg sier det jeg sier. Hvilken vestlig politiker er så ærlig at de offentlig omtaler tingene for det de er? Knapt noen i det hele tatt.

   • Tøys, mediene legger vekt på å formidle sannheten, med unntak hos noen totalitære regimer. De setter faktisk sin ære i å formidle sannheten.

    Assad er altså en av verdens redeligste politikere som massakrerer sivilbefolkningen. Låter det ikke litt rart? Jeg har sett Assad uttale seg på TV under besøk fra politikere fra andre land. Der lot han det strømme med svada fra egen munn, uten at de besøkende fikk anledning til å ta til motmæle. Han har jo utryddelse i blodet ifølge det jeg har sett på nyhetene. Over 300000 drepte har han på sin kappe. Faren hans utryddet visst bare 30000, om jeg husker rett. Blodsutgytelse ligger i familien. På tide at en slik blodstenkt familie bli fjernet fra makten. De er jo heller ikke demokratisk valgt.

    Til informasjon: Djevelen begynner alltid maktovertakelsen med å drepe landets helligste. Det gjør også psykologer og deres klonende professorer m/fjertefølje, samt en del psykiatere, satanister og nazister, men ofte med andre metoder og på andre måter.

    • Det låter kanskje rart sett fra din smale synsvinkel, men når du først oppdager at det er mediene som kun preiker piss er det ingen vei tilbake. (refererer nok en gang til dine egen uttalelser hvor du har klokketro på det du har sett på nyhetene).

     • Dersom du tror at mediene bare prater piss, er du litt vel skeptisk og kanskje blitt lurt til å tro på løgner. Det riktige må være å vurdere hvert innslag for seg selv, og finne ut hva man skal tro på, f.eks. basert på hva man tidligere har funnet ut er sant. Å skjære alle over en kam er ikke særlig smart.

    • «Tøys, mediene legger vekt på å formidle sannheten, med unntak hos noen totalitære regimer. De setter faktisk sin ære i å formidle sannheten». sitat slutt.

     Hillarious, you made the rest of my day. Latterdøren åpnet seg på vidt gap via denne setningen.

     MEN, du har jo rett. Denne siden er et bevis på det. Annen såkalte alternative sider likeså.
     Her har du en til: anthropocene. live.

     Når det gjelder pressen forøvrig, så må man på egenhånd sile, det er ikke lett, da de stapper mye grums i den, silen. Agendajournalistikk kalles grumset, ment både som tilsløring og avledning. Vi har mye av det i Norge, om det skyldes journalisthøyskolen eller ren dumskap, det vet jeg ikke.

     • Dersom det er mye tull på nyhetene, kan man nesten være 100% sikker på at det skyldes psykologer og deres klonende professorer som driver med testing og prøving for å ødelegge folks sannhetsfølelse og få dem til å avvise sannheten og tro på løgner istedenfor. Det er ikke journalistene som står bak det. De professorale viktigperene kan være ganske overbevisende og utpressende når de tvinger massemedia til å lystre dem. Holder de seg unna, så tror jeg at media er til å stole på. Uærlige journalister og ledere blir nok fort oppdaget og squiset ut, i vårt gjennomsiktige samfunn.

    • Fölg gärne bloggar som syrianperspective.com eller tweetar som TweetsfromAleppo, så märker du snart att Assad som har stort stöd i landet, också av Sunni, ikke använder så mykt bomber som han kunnat, eller som tex USA gjorde i Fallujah, där de deklarerarde att alla manfolk som stannade var kombatanter, ipso presto inga civila förluster, Smart va?

    • Du er hjernevasket av mediene, som neste alle er USA/NATO-lojale og som derfor juger om Syria. Assad gjør bare det samme som Erna Solberg eller Jens Stoltenberg ville ha gjort i samme situasjon.

  • Assad er demokratisk valgt av det syriske folk. Det gir han blant annet rett til å forsvare sitt land. At han skulle ha massarkret sitt eget folk er bare tøv, da han med all enkelthet kunne fått «demostrantene» arresterte. Akkurat tilsvarende på Maidan-plassen, altså at begge steder var det plassert provokatører og snikskytere fra fremmede regimer. De fleste vet at «opprørsstyrkene» i Syria er sponset og støttet av vesten, Saudi-Arabia, Tyrkia og staten Israel. At 30.000 syrere er funnet døde i syriske fengsler tviler jeg sterkt på, iallefall så lenge Assad hadde kontrollen. Men, la meg legge til, Assad er heller ikke verdens beste barn, men heller han og Gaddafi, enn Solberg og Skull & Bones-Kerry.

  • Syria har i mer enn fem år vært under angrep diktaturer/terrorstater som Saudi Arabia, Qatar, Tyrkia, USA osv. Og så skulle de ikke få lov til å forsvare seg? Assad gjør bare det samme som Erna Solberg eller Jens Stoltenberg ville ha gjort i samme situasjon.

   • Assad er den største terroristen av dem alle. Det var ham og militsene hans som startet blodsutgytelsene og som begynte å bombe kvinner og barn. Alt som skjer i Syria, er en følge av hans blodtørstighet. Den er visst arvelig. Assad er nok sikkert trigget av psykologer og deres klonende professorer. Jeg har «hørt» av en informant at Syria skal være svart av dem.

   • Det var ingen atomvåpen i Bjørnevatn. Hadde det vært det, hadde man funnet radioaktivitet der. Det var konvensjonelle bomber som ble sprengt. Ingen tenkedyktig norsk regjering ville ha tillatt atomvåpen brukt i Norge. Norske regjeringer tillater jo heller ikke besøk av skip med atomvåpen.

  • Dette ser ut til å være enda mer aktuellt i dag. Se hva de gjør. Flytter flybasen sørover fra Bodø til Trøndelag og legger ned Andøya flystasjon. Nord Norge skal ofres og nukes for å forsinke russerne.

 9. Lavrov kom i ettermiddag med en kommentar til Kerrys trusler. Han lurer på om ikke USA har tenkt å bruke Al- Nusra til å styrte Assad med. I tillegg uttalte han at USA trenerer forhandlinger og viser ingen ‘iver’ etter å følge opp avtalen fra februar om våpenhvilen. USA har heller ikke villet skille ut ‘moderate’ terrorister fra andre terrorister (sic). Derfor har USA bedt Russland la være å angripe Al- Nusra. Den syriske regjeringen har i dag tatt sterk avstand fra at tyske, franske, engelske, amerikanske spesialsoldater befinner seg på syrisk jord nord i Syria. Så ja…

  • Assad har vel ingen ting å beklage seg over. Han må vel regne med at fornuftige folk reagerer på hans massakrer av sivilbefolkningen og at Russerne hjelper ham med det.

   • «Terje Henriksen», Vennligst ta i mot dette som info: Du virker som du er på feil planet. Ihvertfall på feil blogg.

    Finn deg en blogg som sier sånn omtrent: «Russerne er fæle. Putin er verst. Assad er slem. USA dreper kun når de må. Og Norge er snillest av alle.» – Repetér til du sover trygt. 😉

 10. I følge nettstedet ISIS Live Map har russiske kampfly i dag bombet styrker tilhørende den såkalte New Syrian Army i ørkenen sørøst i Syria. New Syrian Army er med all sannsynlighet den opprørsgruppa som norske offiserer er på vei til Jordan for å trene, og som de kan komme til å følge med i kamp inn i Syria. Skjer det vil de norske offiserene også kunne bli måltavler for russiske bombefly.
  http://globalgeopolitikk.blogspot.no/2016/06/opprrerne-som-norge-skal-trene-bombes.html

   • Ja, og da har vi klart å komme i krig med Russland, for første gang i historien. Spørsmålet blir da, hva slags krig blir det i fortsettelsen? Og er det verdt det, for å støtte en gruppe som BBC omtaler som «moderate islamister», og som er en del av en paraply (FSA) som i andre deler av Syria samarbeider åpent med al-Qaida (Nusrafronten)? Hvem kunne tenkt seg at Norge skulle komme i krig med Russland på grunn av at stortingsflertallet insisterer på at vi skal støtte islamister i Syria, og ikke på grunn av Svalbard eller delelinja i Barentshavet?

    • Stortinget tenker neppe slik. De tenker, som de fleste i Vesten, at de vil beskytte uskyldige sivile og deres beskyttere som bombes ihjel av Assad som tror at han dreper djevelen.

     Man kan heller ikke se bort fra at Assad og hele regjeringen hans er presset av nazister ledet av psykologiprofessorer som har tatt gisler som de truer med å drepe dersom Assad ikke gjør som de vil. Det samme kan være tilfelle hos russerne der muligens serbiske professorer og psykologer har vært og løyet og anklaget hellige for å være djevler og satt mange russere opp mot dem, i Ukraina, og i Russland, slik de også ødela det serbiske folk.

     Nazistene og professorene kan tilogmed ha fått kontroll over atomvåpen, slik at de presser Putin til å danse etter deres pipe. Jeg har «sett» noen slike ting, siden jeg er litt synsk.

     Psykologer og deres klonende professorer, satanister og nazister vil fortsette å forsøke å ta gisler, for å presse hele verden til å danse etter deres pipe. Det som er bra, er at de ikke lenger kan gjøre det i hemmelighet; de er nemlig i ferd med å bli avslørt.

     • «nazister ledet av psykologiprofessorer som har tatt gisler som de truer med å drepe dersom Assad ikke gjør som de vil. (…) Jeg har «sett» noen slike ting, siden jeg er litt synsk.»

      Aha! – Da er jo sannhetskriteriene klare. Samt din brodd mot «psykologer». – Demp paranoiaen, og skaff deg litt selvkritisk filter, helst før du poster igjen.

      «Psykologer og deres klonende professorer, satanister og nazister vil fortsette å forsøke å ta gisler, for å presse hele verden til å danse etter deres pipe.» – Høres ut som «tag-line» for en horror B-film. 😉

     • Jeg er selvkritisk hele tiden og passer på at det jeg skriver ikke er tull og tøys. Dessuten er litt paranoia en god ting; da finner man frem til sannheten etterhvert ved å luke ut det som tydeligvis er feil, og beholde det som er sant. Det burde du prøve også, istedenfor å beholde det paranoide forholdet til USA. Sannheten er dessuten ikke mye tilstede ytterst på venstresida, selv om det i en sang synges om at «Som regel har sannheita venstrevri». Det viser jo omfavnelsen av Pål Pått for en del år tilbake. Bli selvkritisk sjøl, istedet for å bestemme deg på forhånd på ideologisk grunnlag hvem du skal tro på.

      Gisselsituasjoner er helt reelle. Det kan du finne ut ved å følge med på nyhetene. Nylig ble et gissel henrettet på Filippinene, og du husker vel somaliske pirater som tok tankskip og mannskap som gisler. Gisseltaking kan bli verre før det blir bedre, og noen av våre fagfolk på helsesida som er multikriminelle, bruker løgn som metode, og forsøker å bli kvitt Gud, vil være blant kidnapperne.

 11. Oljepriset har också sedan jag tror ungefär en vecka tillbaka börjat stupa brant nedåt igen, samtidigt med Kerrys mörka grymtanden. Vi tyckte oss ju märka att det äntligen (bra för Norge!) började stiga efter att Kerry hade besökt Moskva med en väska och Vladimir Vladmirovitj avbröt befrielsen av Aleppo.

  https://steigan.no/2016/03/03/robert-f-kennedy-jr-syriakrigen-handler-om-olje/#comment-28165

  Har det hemliga avtalet alltså brutits och Saudiarabien åter börjat dumpa sina reserver på svarta marknaden för $5 fatet?

 12. «Journalistene» sier Steigan, haha, det er lenge siden det! Hadde det dreid seg om kritikk av islam, endatil islamask terrorisme, ville de ha våknet og spurt om han er rasist, eller vel bevart? Norge som har sterke tradisjoner om å være flinkeste gutt i nikkedukke konkurransen som USA arrangerer kan da ikke fornærme USAs utenriksminister med å spørre hva han mener med trusslene mot Rusland. Og heller ikke har disse «journalistene» kapasitet, og ikke minst kunnskap, til å stille ett eneste spørsmål om dette! Only take it easy, no comments Kerry!

 13. […] I alle fall er det nå en åpen konflikt mellom CIA og Pentagon vedrørende Syria-politikken. Hvordan en skal tolke oppropet er uklart. Det kan være et signal om en endring av USAs politikk overfor den syriske regeringen. Kerrys uttalelser nylig i Oslo kan tyde på det. […]

 14. Hvis du tror at det er krig de driver med – «fotball-pøbelen» – så er du nok ikke i slekt med Snekkersve-kara. Dette er rituell slåssing, og kan være veldig gøy. I feel I’m alive when I bleed.
  Forresten hadde det ikke vært bedre at de gjorde opp på vegne av oss alle sammen? Vi hadde slått flere fluer i den smekken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.