Partiet Rødt vil hjelpe Jonas Gahr Støre til makta

39

I et stort oppslått intervju med avisa Klassekampen 13. juni 2016 sier partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes at partiet er klart til å hjelpe Jonas Gahr Støre til makta etter neste stortingsvalg.

Partiet Raudt er klare for å gje Jonas Gahr Støre statsministerposten om dei kjem på Stortinget neste haust. Bjørnar Moxnes trur det skal gå greitt å bli einige om ein avtale.

–Det får vi til. Det er eg heilt sikker på. Folk flest ønskjer seg eit Noreg med mindre forskjellar. Vårt hovudkrav er å kjempe mot forskjellane. Der må ei regjering levere – det er vårt krav, seier Moxnes til Klassekampen.

Er det en logisk brist her et sted? Folk vil ha mindre forskjeller, den skjønner jeg, og det er opplagt riktig. Derfor skal man støtte Arbeiderpartiet og den kamuflerte Høyremannen Støre? Der falt jeg av.

kk rodt regjering

I de rødgrønnes regjeringsperiode ble tallet på milliardærer i Norge doblet.  Det samme skjedde med antallet millionærer.

Er det noe parti som har lagt til rette for privatisering i Norge, i tillegg til de blå, så er det nettopp Arbeiderpartiet. Og er det noe som har økt ulikhetene i Norge, så er det privatiseringa.

Et typisk eksempel: I 1998 åpnet Bondevik I-regjeringa for privatisering av Telenor gjennom børsnotering, men det var den påfølgende Stoltenberg I-regjeringa som i juni 2000 la frem forslaget om at staten skulle selge seg ned til 51 % eierskap i Telenor.

Sannheten er at nedlegginga av velferdsstaten og privatiseringa av offentlige tjenester i Norge har vært en tagtempo i flere etapper der Høyre og Arbeiderpartiet har vekslet på å dra.

Så Moxnes og Rødt håper altså nå på å bekjempe forskjellene ved hjelp av Arbeiderpartiet? Hadde det ikke vært greiere å appellere til julenissen?

Jonas Gahr Støre var utenriksminister da Norge gikk til krig mot Libya. Etter noen dagers nøling var han fullt og helt med på å ødelegge et av Afrikas mest velfungerende land. Støre støtter fullt ut krigen mot Syria, og dersom han blir statsminister vil han helt sikkert følge opp NATOs og Jens Stoltenbergs krav om at Norges forsvarsutgifter må økes til 2% av statsbudsjettet. Støre er en svoren tilhenger av EU og EØS og i dag vil han stemme for å legge Norge inn under EUs finanskontroll. Og han er naturligvis tilhenger av TISA og TTIP.

Dette er altså mannen Moxnes og Rødt vil bringe til makta. Velbekomme!

 

 

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


39 KOMMENTARER

 1. Hvilke alternativer mener du han har? Han kan forsøke å dra Større mot venstre eller han kan stille seg på sidelinja. Politikk er jo tross alt «det muliges kunst»

 2. Eit formelt samarbeid med AP vil i allefall gjere meg partilaus. Vi treng ikkje enda eit parti som er puddel for AP. Men kva er det i dagens meiningsmålinger som tyder på at Raudt i det heile kjem inn på tinget? Rett nok er det einskilde målingar som seier at dei kan få eit mandat; men det har vi sett før, utan at det har slått til i valg. I den siste målinga eg såg låg Raudt på ca 1 %. Det er ikkje mykje å slå i bordet med!

 3. Frå nettsidene til Raudt:

  «Rødt vil ha profittfri velferd: Velferdstjenester skal driver av kommunen selv eller non-profit private drivere. Ap vil ha kommersielle barnehager og hjemmetjeneste.
  Rødt sier nei til TISA-avtalen. Ap var med å vedta at Norge skulle være med i forhandlingene om avtalen, og har et uklart standpunkt til avtalen. Les mer: rødt.no/stopptisa
  Rødt vil ha mer åpenhet og innsyn. Ap har innskrenket innsynet i politiske prosesser, og var med på å anmelde Bjørnar Moxnes.»

  Kva har endra seg sia dette vart skrivi? Greit å støtte einskildsaker, også å felle H/FRP-regjeringa, men ein samarbeidsavtale?

 4. Jeg ville tro at Rødt ville være bedre tjent med, både i forhold til sitt budskap, og med tanke på å sanke flere stemmer, å si at de ikke ønsker å støtte noen av dagens partier da ingen av dem kan sies å føre en politikk som tilgodeser proletariatet.

  Nå skal det sies at jeg kun er en borgerlig idiot som ikke har filla peiling på hva han snakker om og som vel knapt nok forstår hva ordet proletariat står for. 😉

  • Hei Sverre, borgerlige idiot uten peiling på filleproletariat, kult å se deg tilbake hos Sentralkomitéen for Kommentariatets Diktatur! 🙂

   Steigan trenger kapasitet (regne- og metodemessig) for å utkrystallisere navnene på de mektigste i verden gjennom reélle eierskap og posisjoner fra en formidabel mengde data. Er dette noe du som gammel stormaskinmann kunne være behjelpelig med? Kontakt i så fall redakteuren direkte, han er for beskjeden til å spørre sjæl.

   • «Steigan trenger kapasitet (regne- og metodemessig) for å utkrystallisere navnene på de mektigste i verden gjennom reélle eierskap og posisjoner fra en formidabel mengde data.»

    Jeg forstår viktigheten av å få motstanderen til å bruke all tiden på noe aldri noen vil lese, men jeg trodde at du var på en gode siden, som hadde forstått at man må snakke om de tingene hvor leserne kan se at motstanderen bedriver ufint spill, basert på kunnskap de allerede har.

    F.eks. så går vi konsekvent etter at motstanderne er uredelige, ved å peke på åpenbare uredeligheter, som å ikke nevne innvandring som hovedårsak til økte forskjeller i Norge og den vestlige verden.

   • Jeg tror nok han er i stand til å gjøre jobben uten min innblanding. Mye jeg er uenig med ham i også, men han er meget god på kildehenvisning, så man kan sjelden ta ham på slikt.

  • Det er ikke noe å granske i Libya.

   Vi vet at hovedårsaken til Libya-katastrofen var at hornalistenes prostituerte seg som de pleier å gjøre.

   At hora nå skal etterforske horekunden, slik at de kan gjøre seg til dydsmønsteret som ble voldtatt, er derfor en tanke usmakelig.

 5. Pål har skrevet at det finnes mange bra folk i Rødt. Når nå likvideringen av Rødt er et faktum er det eneste interessante som gjenstår dette: vil det finne sted et brudd med Moxnes-linja i Rødt?
  Det som nå skjer et siste akt i en lang prosess som begynte allerede under Torstein Dahle som omfavnet AP bare de imøtekom krav om uførepensjon.
  Her er hvordan jeg så på situasjonen med Rødts omklamring av AP i 2005:
  «På den hjemlige banen handler det ikke om noe «brudd» med markedsorientert politikk,men om å effektivisere og strømlinje den norske kapitalismen som fremdeles har noen provinsielle og tilbakeliggende trekk.
  Det betyr igjen at det vil bli flere mangemillionærer i Norge av typen Gahr Støre etter at SV har hatt finansministeriet i fire år.Likeledes er vi overbevist om at det vil være flere velstående som er nullskatteytere eller betaler bare symbolsk skatt.» (Kapitalens «venstreside»,Friheten 21 oktober 2005)
  Såfremt det ikke vokser fram en opposisjon mot Moxnes-linja må vi bare slå fast at det ikke finnes noen «venstreside» i Norge. Vettig aktivitet starter med å se sannheten inn i hvitøyet uansett hvor utrivelig den er.

  • Men hvis det er slik som jeg og mange andre tror, at det parlamentariske demokratiet er dødt, så er det jo også frigjørende!

   Ola Magnell – Nya Prespektiv – som har hatt en plass i bakhodet mitt, siden ’75.

   https://www.youtube.com/watch?v=_eEHAS7odbg

   Gjennom denne fantastiske teknologien kan vi endelig begynne å ignorere dem (TPTB). Kanskje vi til og med kan svekke dem så mye at det ikke blir noen krig, og de bare dør av mangel på næring!

   Da må vi løfte sammen med folk vi er prinsipielt uenige med, men som deler vår lidenskap for frihet. Det er mange veier til Rom, la oss lage våre egne veier.

  • Du får lese det jeg har sitert fra det Bjørnar Moxnes skriver i sin kommentar til oppslaget i Klassekampen. Det er ikke første gangen at KK eller andre aviser forvrenger det som blir sagt. Det opplever vi også som er lokalpolitikere i blant. Alle slike oppslag må tas med ei stor klype salt.

 6. «Og er det noe som har økt ulikhetene i Norge, så er det privatiseringa.»

  Jeg har egentlig sommerferie, men det må ha ramlet ut noen ord her, da jeg er helt sikker på at det egentlig skulle stått:

  Og er det noe som har økt ulikhetene i Norge, så er det innvandringa, men privatisering kommer som en god nummer 2.

  • Som jeg tenkte da jeg så det, var dette et fordreid oppslag i Klassekampen. Det er ikke første gangen at Bjørnar Moxnes eller andre i Rødt opplever det. Bjørnar har i en kommentar skrevet at Klassekampen har laget sin egen vri på et oppslag der bakgrunnen var at journalisten dro til Tromsø i forbindelse med at de skroter byrådsmodellen i disse dager. De intervjua blant annet Jens Ingvald Olsen om samarbeidet med Ap i Tromsø, og så kontakta de Bjørnar for å få en kommentar til Jens Ingvalds uttalelser. Det var dette Bjørnar i hovedsak prata med dem om – samarbeidet som Rødt har inngått i kommuner og fylker landet rundt etter valget, og erfaringene med dette.

   Moxnes sier at hvis han hadde blitt spurt om det var en god idé for Rødt å sitte i regjering med KrF – eller Ap – ville han svart nei på det. Det handler blant annet om styrkeforhold. Regjeringsdeltakelse er jo noe annet enn å sitte sammen i et byråd. Han skriver også
   at hvilke krav Rødt vil stille for å samarbeide med andre partier på Stortinget, og hvor de politiske grensene skal gå, er noen av de viktigste spørsmålene vi må diskutere i forbindelse med landsmøtet neste år.

   Jeg vil tilføye at det kommer forøvrig samme dag som Ap sikrer regjeringas kupp i Stortinget med å overføre finanstilsynet til EU. Radikale folk rundt omkring i landet er rasende på Ap-ledelsen på grunn av dette, EØS-avtalen som gjør det mulig og APs mildt sagt tvetydige standpunkt når det gjelder TISA/TTIP. På Facebook-sidene til Arbeiderkamp, STOPP TISA/TTIP og Rødt Nordland raser folk mot Ap-ledelsen.

   • Så en hornalist forsøkte å tvinge frem en løsning, deres arbeidsgiver skulle like å se bli til virkelighet?

    Jeg er ikke akkurat sjokkert, da jeg ikke vet om en eneste norsk journalist som ikke mener media har en plikt til å komme med «hvite løgner», der hvor sannheten kan føre til at befolkningen får feil oppfatninger.

    Jeg er heller ikke videre bekymret, da media har gjort det til rasisme snakke om at integrering er hovedårsaken til fremmedfientlighet på begge sider.

    Nå som hele den vestlige verden vokser opp integrert, så er det bare et tidspørsmål til befolkningen oppdager denne selvfølgeligheten hornalistene har løyet, bedratt og manipulert så mye for å skjule for folket, så vil naturligvis de medskyldige finne en skyldig syndebukk man kan gi hele skylda, og da står hornalistene laglig til for hugg.

 7. Ingen god idé å igjen å forsøke å ta Rødt i autoritær retning. Å trekke norsk politikk mot venstre må nødvendigvis skje via Arbeiderpartiet der marked og Nato i dag dessverre setter ramma. Moxnes gjør det mest fornuftige han kan gjøre. Jeg har også tro på at Rødt i et valgteknisk samarbeid med AP kan vokse seg sterkere og bli en mye tydeligere korreks til en ny rødgrønn regjering enn det SV fikk til i forrige runde.

  • Det mest autoritære i dag er vel å legge Norge inn under EUs finanspolitiske kontroll og under TISA/TTIP og de mektige korporasjonenes kontroll. Samt under NATOs krigshysteri. Mer autoritært er det vanskelig å få det. Og dette står AP og Støre for.

   • Helt enig med Pål. Makta i dag er dessverre svært autoritær. Og AP og Støre er en del av makta. Å trekke AP til venstre blir nok som å få vann til å slutte og renne nedover.

    • Jeg utgår fra at det blant det som er igjen av venstresiden i Norge kun er et forsvinnende lite mindretall som ønsker å forkaste demokratiet til fordel for proletariatets diktatur eller noe slikt. I praksis står vi ovenfor regjeringer utgått enten fra AP eller Høyre/FRP. I forbindelse med den aktuelle suverenitetsfraskrivelsen så sitter APs ledelse stille i båten, for nedover i rekkene så murres det. Jeg finner intet innlegg hverken på APs egen nettside, eller facebookside der de flagger sitt standpunkt i denne saken, for de vet at en uvøren bevegelse fort kan velte båten. Som vi har sett hos Demokratene i USA og i Labour i Storbritannia m.fl, så blir disse partiene trukket mot venstre av velgerne på tvers av partielitenes ønsker. Det samme kan skje også i Norge. En god strategi kunne ha vært at folk meldte seg inn i AP for å nyproletarisere partiet. At en trinn for trinn reformerer ledelsen i partiet og derigjennom også politikken. 🙂

     • Det lille mindretallet i Norge som ønsker å forkaste demokratiet, vil ikke gjøre det til fordel for proletariatets diktatur, men for kapitalens diktatur, slik jeg har beskrevet det i mitt lange innlegg her på steigan.no om Global Redesign Initiative. Ledelsen i AP er like ivrige, minst, som ledelsen i Høyre etter å innlemme Norge i Den europeiske unionen som tilriver seg mer og mer makt på bekostning av demokratiet i medlemsstatene, trass i økende motstand blant innbyggerne.

      AP er forbløffende lite offensive overfor de blå-blå. Hvorfor skulle de være det? I alle store spørsmål er de jo på linje med dem. Kanskje tenker Støre: Mye bedre å sitte i opposisjon og blåse litt i barten innimellom enn å søke regjeringsmakt på venstrestandpunkt og så gå nedenom og hjem når de bryter løftene, slik så mange sosialdemokratiske partier i Europa har gjort.

   • 136 for, forventede 29 mot i Stotinget like over klokka 14 der det mest oppsiktsvekkende var at Solhjell stemte ja i den muntlige avstemningen før han sa han stemte feil da avstemningen var over. Asterup latterliggjorde avstemningen om å avgi suverenitet med et forlenget ja til stor latter fra mange i salen.
    Debatten i forkant ga vektige motargumenter fra flere aktive SP-representanter, Valen fra SV og Syversen fra KrF.. Flertallet henviste stort sett til EØS-avtalen og prosessen den utgjør og at EU er sterkere enn Norge. Tilsynelatende mener man at internasjonalt samarbeid i seg er viktigere enn innholdet i samarbeidet i en globalisert verden.

    Jeg tror det er dumt å ikke benytte den muligheten man har til å få endret Stortingets sammensetning neste høst. Om ikke annet så for å devaluere de store partiene sine stemmers verdi. Boikott av valget fra en tenkende velger hjelper iallefall ikke. Så bør man heller vurdere hvilket parti som er nærmest representasjon i sitt fylke. Rødt håper vel først og fremst på Oslo og kanskje Troms?

   • Nei til EU skriver i dag at Alltinget på Island ikke ville hastebehandle saken,og har tatt sommerferie,og skal behandle det grundig til høsten.Dersom de avviser saken blir den ikke gjeldende for Norge heller.Se Nei til EU 13.6.

 8. Ja , hvorfor gjør partiet Rødt dette ?
  Kanskje det har sneket seg inn en følelse av at det ikke finnes noe alternativ til det rådende systemet , og at en er nødt til å velge det minste onde ?

  Sosialistene og kommunistene har i realiteten kasta inn håndkle og tror ikke lenger på sine egne teser.
  Kanskje det hele tiden har vært meningen at kommunisme og kapitalisme skal bli en symbiose og verden skal bli EN verden ?

  Etter mitt syn blir det håpløst å jobbe innenfor det rådende systemet , som egentlig bare har som målsetting å sluke deg opp i sitt eget system .

  Jeg tror det må dannes andre koalisjoner . De som har gjennomskuet hvordan systemet jobber. Historien bak det og hvorfor vi lever i den verden vi lever i , bør slå seg sammen i en Sannhetskommisjon.

  Folket må opplyses . Før det tror jeg ikke det nytter å gjøre så mye ad parlamentarisk vei , iallfall.

  • Min personlige mening er at Rødt gjør en stor taktisk og strategisk feil med dette utspillet.
   Strategisk fordi de knytter seg til et parti som er garantisten for kapitalismen og imperialismen slik den arter seg i Norge.
   Taktisk, fordi dersom du nå en gang skal tvinge konsesjoner av noen, så begynner du ikke med å garantere støtte. (Men taktikken må tjene strategien, og jeg mener at Rødt burde ha blitt et klassekampparti som stilte seg i tydelig opposisjon til kartellpartiene i Norge.)

   • Hva med å danne et nytt parti som er mer interessert i enkeltmennesket enn i foreldede politiske dogmer? Er ikke Kommunisme 5.0 nettopp det? Kanskje det er på tide å ta et skritt til Pål? Kanskje er det på tide at du står opp på barrikadene igjen. Er det noen som er i stand til å gjøre det er det deg.

   • Etter mitt syn har kapitalmakta slukt hele arbeidermakta.
    Å , ja , arbeiderpartiet har vært arkitekten bak det hele.
    Hele systemet har blitt EN symbiose uten opposisjon.Det ser en jo.

    Det viktigste nå er å avkle hele systemet .
    Noen arbeiderklasse vet jeg ikke om eksisterer mere . De har vel flytta til Kina for der foregår all produksjon ?
    Jeg synes at sannhetssøkende folk , som ser hva som foregår skal samle seg og kjempe mot Makta(den skjulte)

    • «Kun fem NATO-land er på 2 prosent i dag. Norge ligger på rundt 1,5 prosent. Når Ine Eriksen Søreide (H) og de andre forsvarsministrene i alliansen møtes i Brussel denne uka, vil hver og en av dem bli konfrontert i plenum med en «fargerik» plansje over hvordan de ligger an. * – Vi er langt fra der vi bør være. Vi må gjøre mer, sier Stoltenberg til pressen. * Amerikanerne kjører nå tungt på prosentkravet. Washington insisterer på at Europa må ta større ansvar for sin egen sikkerhet etter at amerikanerne har båret de tyngste byrdene i årevis.» Jf. «NATO sender fire bataljoner til øst» – http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/06/13/195222910/nato-sender-fire-bataljoner-til-ost?autoplay=1

     USAnterne provoserer frem motsetninger og krever at «Europa» må betale.

     Makten marsjerer videre. «Systemet» avkler seg selv kontinuerlig nå. – Den som ikke ser det nå må få fikset synet.

     Enig med Steigan i betraktningene om dødfødtheten til Rødts taktikk/strategi. – Amatører.
     Boyes analyse (spes. siste avsnitt) under her er rammende: «[D]et er for dumt til å være sant.»

 9. Du har helt rett, Pål, men det er for dumt til å være sant.

  Under min tid i Brussel i november 1998 var det et initiativ fra næringslivsledere at de måtte engasjere seg politisk for å få gjennomslag for sine markedsliberalistiske målsetninger. Det var spesielt behov for å få rike, velstående, velutdannede, ledere, fra det private næringslivet til å engasjere seg i de såkalte sentrum-venstre partiene. De sosialdemokratiske partiene i Tyskland og Norden, Labour i Storbritannia og sosialistpartiene i Frankrike og Sør-Europa. De var strategiske partier som ikke måtte gå til venstre, men velge samme veien til høyre.

  EU hadde startet en debatt om å få en føderal grunnlov på plass. Den måtte i så fall fastslå at det ikke var noen alternativer til markedsstyring og at folkestyret ikke lengre var hensiktmessig. Forslaget til EUs grunnlov hadde bestemmelse om at EU skulle styres etter markedsliberalistiske prinsipper. Grunnloven ble avvist i folkeavstemninger i Frankrike og Nederland, men er senere gjennomført under dekke av å være en traktat, – Lisboa-traktaten som trådde i kraft 1. desember 2009. Den ensrettede markedsliberalistiske politikken er nedfelt i Lisboa-traktaten, sosialistisk eller kommunistisk politikk er i strid med EUs grunnlov.

  I både EU-statene og i Norge har vi mange eksempler på at folk som ikke hører hjemme i arbeiderbevegelsen har fått solide posisjoner i partier og regjeringer. Det er nok å nevne mangemillionæren og den erklært markedsliberalisten, Jonas Gahr Støre og kretsen rundt han.
  På bloggen til Steigan er det godt dokumenter hva de driver med hjemme og ute. Det som er ekstra ille er at den markedsliberalistiske er akseptert av fagbevegelsen, ikke minst de som sitter i lederposisjonene. Sist høst vedtok et enstemmig landsmøte i Fellesforbundet, støtte til EØS-avtalen. De kjøpte argumentet om at det finnes ingen alternativer.

  La oss sette søkelyset på de falske profeter som har tatt plass i arbeiderbevegelsen. De må avsløres og kastes ut. Det er alltid alternativer til dagens politikk. Folk som tilhører den politiske venstresiden kan ikke samarbeid med Arbeiderpartiet eller SV. Vi trenger et sterkt og troverdig parti for sosialister og kommunister.

  Hvis det er riktig at lederen i Rødt har valgt å gjenta strategien til SV fra valgkampen i 1993,
  har partiet kastet fra seg muligheten til å være et troverdig parti for den politiske venstresiden.
  Jeg påpekte den gang at Erik Solheims underkastelse av Arbeiderpartiet i valgkampen var et dødskyss. Dessverre fikk jeg rett. Det er for dumt og uakseptabelt at lederen i Rødt skal gjøre den samme tabba, når partiet faktisk står i en gunstig situasjon fram mot stortingsvalget i 2017. Vårt samfunn skriker på en sosialistisk politikk. Et eksempel er å gå til valg på sosialisering av bank og finansinstitusjonene, som et svar på EUs finanskontroll. Det første skritt er å få sagt opp EØS-avtalen og starte arbeidet med å gjennombygge folkestyre og velferdsstaten.

 10. Verken dumhet eller tabber. Flere her ser ut til å mene at det nå foreligger et anfall av dumhet eller tabber fra Rødts side,men det blir etter mitt skjønn akutt feillesning. Mer sant tror jeg det er at Rødt med de siste tyve år utvikling ikke kunne ha havnet på noen annen posisjon enn full omklamring av AP. Enhver som setter seg ned og sammenfatter Rødts politiske posisjoner gjennom denne perioden vil erkjenne at det organisk gikk i den retningen.
  Det er en stund siden jeg leste om vilket fruktbart samarbeide Rødt hadde med Syriza som ble skamrost på deres webside. Syriza har allerede rukket å gå inn i historien som ett av tidenes mest hykleriske og arbeiderklassefiendtlige parti. Mao ble plutselig satt i bås med Pinochet og Franco i en Rødt-artikkel i Klassekampen,etc
  De som har hørt om Marx her,skulle vite at noe av det beste hans metode muliggjør,er en klassekarakter-analyse av en foreteelse. Det er uhyre sjelden at et parti dominert av middelklasse drifter avgårde mot sosialistisk type tenkning. Det burde vi ha forstått for lenge siden,ikke fablet så mye om hva Rødt skulle ha vært.
  Utrolig mye tid som er kastet bort på det siste.

  • Torgeir forteller her at han kjenner dette igjen fra sin tid i SV. Jeg kjenner det igjen fra SF i 1967. Knut Løfsnes og Finn Gustavsen sa at de ville trekke AP til venstre og holde dem i øra. Vi revolusjonære sa at revolusjon og sosialdemokrati er som ild og vann. Det var riktig da, og det er riktig nå. I et omfavnelse med AP er det AP som vinner. Sånn er det.

 11. I går gikk Bjørnar Moxnes ut med et dementi i KK der han avviser hele forsideoppslaget. Rødt vil ikke inn i regjering sammen med Ap og KRF presiserer han.

  • Ja, jeg så at Moxnes mener seg feilsitert. Jeg har derfor spurt journalisten Jens Kihl om hva han har å si til det. Han har ikke svart. Hvis Moxnes har rett, har Kihl og KK gjort noen alvorlige feil. Hvis Kihl ikke har feilsitert, men kanskje tøyd uttalelsene, så har Moxnes et forklaringsproblem. Det finnes ingen mulighet for at både KK og Moxnes kommer heldig ut av dette samtidig.

   Moxnes sa ifølge Kihl at han gikk inn for en «avtale» med AP. Sa han det, eller er det noe Kihl har funnet på? Kihl skriver:
   «Partiet Raudt er klare for å gje Jonas Gahr Støre statsministerposten om dei kjem på Stortinget neste haust. Bjørnar Moxnes trur det skal gå greitt å bli einige om ein avtale.

   –Det får vi til. Det er eg heilt sikker på.»

   KK har ikke påstått at Moxnes vil inn i regjering med AP, så Moxnes dementerer noe som ikke er påstått. KK skriver at Rødt er klart for «forpliktende samarbeid med Ap». Har Moxnes dementert dette?

   • Helt riktig. «Forpliktende samarbeid» er det som sto i KK, og det kan jo være både p gå inn i regjering og å ha en formell samarbeidsavtale som V/KRF har i dag. Bjørnar Moxnes mener han kun har snakka om lokalt samarbeid og skriver i innlegget:

    «På trykk framstilles dette som at jeg mener Rødt skal inngå et forpliktende samarbeid med Ap på Stortinget. Det er noe ganske annet. Det er liten tvil om at Rødt vil foretrekke en Ap-regjering framfor dagens, men om vi skal ha noe forpliktende samarbeid med andre partier på Stortinget har vi ikke tatt stilling til.»

    Så, ja han har dementert at Rødt er for et forpliktende samarbeid. Rødt har ikke tatt stilling til dette, noe som for så vidt er riktig. Ut fra reaksjonene som er kommet innad i Rødt de siste dagene er det lite som tyder på at det er flertall for et formelt samarbeid med Ap på Stortinget.

    Og, det er også riktig at det er umulig at både KK og Bjørnar M kommer heldig ut av dette samtidig. Og jeg tror faktisk at her er det KK som har vært litt overivrige. Jeg har ikke sett at Jens Kihl har imøtegått Bjørnars innlegg.

    Jens Kihl var jo også journalisten som sto bak den antikommunistiske kampanjen KK dreiv i prinsipprogramdebatten for to år siden. Da unnlot han flere ganger å rette opp faktafeil han ble gjort oppmerksom på i framstillingene sine. Jens Kihl er jo også aktiv SV-er.

    At KK redaksjonelt har en agenda med å trekke Rødt inn i den sosialdemokratiske folden er ikke usannsynlig. Avisa har jo i mange år vært pådriver for den rett ut idiotiske bruken av begrepet «venstresida» (heri inkludert Støre og Stoltenberg). Dessverre har denne begrepsbruken også slått inn i deler av Rødt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.