Partiet Rødt vil hjelpe Jonas Gahr Støre til makta

0

I et stort oppslått intervju med avisa Klassekampen 13. juni 2016 sier partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes at partiet er klart til å hjelpe Jonas Gahr Støre til makta etter neste stortingsvalg.

Partiet Raudt er klare for å gje Jonas Gahr Støre statsministerposten om dei kjem på Stortinget neste haust. Bjørnar Moxnes trur det skal gå greitt å bli einige om ein avtale.

–Det får vi til. Det er eg heilt sikker på. Folk flest ønskjer seg eit Noreg med mindre forskjellar. Vårt hovudkrav er å kjempe mot forskjellane. Der må ei regjering levere – det er vårt krav, seier Moxnes til Klassekampen.

Er det en logisk brist her et sted? Folk vil ha mindre forskjeller, den skjønner jeg, og det er opplagt riktig. Derfor skal man støtte Arbeiderpartiet og den kamuflerte Høyremannen Støre? Der falt jeg av.

kk rodt regjering

I de rødgrønnes regjeringsperiode ble tallet på milliardærer i Norge doblet.  Det samme skjedde med antallet millionærer.

Er det noe parti som har lagt til rette for privatisering i Norge, i tillegg til de blå, så er det nettopp Arbeiderpartiet. Og er det noe som har økt ulikhetene i Norge, så er det privatiseringa.

Et typisk eksempel: I 1998 åpnet Bondevik I-regjeringa for privatisering av Telenor gjennom børsnotering, men det var den påfølgende Stoltenberg I-regjeringa som i juni 2000 la frem forslaget om at staten skulle selge seg ned til 51 % eierskap i Telenor.

Sannheten er at nedlegginga av velferdsstaten og privatiseringa av offentlige tjenester i Norge har vært en tagtempo i flere etapper der Høyre og Arbeiderpartiet har vekslet på å dra.

Så Moxnes og Rødt håper altså nå på å bekjempe forskjellene ved hjelp av Arbeiderpartiet? Hadde det ikke vært greiere å appellere til julenissen?

Jonas Gahr Støre var utenriksminister da Norge gikk til krig mot Libya. Etter noen dagers nøling var han fullt og helt med på å ødelegge et av Afrikas mest velfungerende land. Støre støtter fullt ut krigen mot Syria, og dersom han blir statsminister vil han helt sikkert følge opp NATOs og Jens Stoltenbergs krav om at Norges forsvarsutgifter må økes til 2% av statsbudsjettet. Støre er en svoren tilhenger av EU og EØS og i dag vil han stemme for å legge Norge inn under EUs finanskontroll. Og han er naturligvis tilhenger av TISA og TTIP.

Dette er altså mannen Moxnes og Rødt vil bringe til makta. Velbekomme!

 

 

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.