– Facebook lytter til samtalene dine gjennom mikrofonen på mobilen

0

De store IT-gigantene er stadig i søkelyset på grunn av mulige personvern-overtredelser, og nå har kjempen innen sosiale medier på nytt havnet i ilden. Som avisen The Independent melder har Facebook nemlig blitt beskyldt for å lytte til samtaler via mikrofonen på mobilen, via en funksjon de har implementert for sine amerikanske brukere.

Det er professor i kommunikasjon fra University of South Florida i USA, Kelli Burns, som nå har rettet anklager mot Facebook.

Det er Tek.no som skriver dette, og fortsetter:

Det er verdt å nevne at lyttefunksjonen det dreier seg om ble introdusert i USA i 2014. På Facebook sine hjelpesider presiserer selskapet at funksjonen ikke brukes til å ta opp samtaler, men at de bruker mikrofonen på mobilen til å identifisere hva brukeren lytter til eller ser på.

Funksjonen er også fullstendig valgfri og kan enkelt skrus av. Meningen med funksjonen er å gjøre det enklere for brukere å dele med andre hva de lytter til eller ser på. Dette gjøres ved at det dukker opp et tegn som brukeren kan trykke på mens man skriver en oppdatering, etter at identifiseringen er vellykket.

Som sagt er den ennå kun tilgjengelig i USA, og det er uvisst når det eventuelt skal lanseres i andre regioner.

Facebook lytter til samtaler via mikrofonen på mobilen (foreløpig bare i USA) og bruker funksjonen til å registrere hva folk snakker om eller ser på.

Og dessuten har de avtalt med EU-kommisjonen at de skal sensurere sosiale medier. Betryggende?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKappløpet mot Raqqa
Neste artikkelAin’t no money in poetry
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).