Pave Francis har tatt pengevekslerne inn i tempelet

21

Pave Francis, som er kjent for sine fordømmelser av «avgudsdyrkelsen av penger», har alliert seg med noen av de fremste gribbekapitalistene i verden. Vatikanets finanser har alltid levd i en skyggefull verden uten innsyn fra noen form for offentlighet. Pavekirkens finanser styres av noe som kalles Istituto per le Opere di Religione (IOR). For alle formål er dette en bank og en finansinstitusjon. Men den har drevet sine finanser på helt spesielle måter.

vatikanet finanskapital

Avisa Financial Times hadde i 2013 en stor artikkel som er viet til Vatikanets finanser, IOR og den tillitskrisa den var oppe i. Artikkelen bygger på gravende journalistikk fra FTs side i elleve måneder og den gir ikke bare en interessant innsikt i Vatikanets finansielle historie, med også i drivkreftene bak og resulatene av den oppryddinga som er gjennomført etter at pave Francis tok over som pontifex maximus – den øverste brobygger – etter forgjengeren Benedikt 16. sensasjonelt trakk seg. Noe liknende hadde ikke skjedd på 700 år.

Den mest beryktede skandalen med Vatikanets finanser skjedde i forbindelse med at Milano-banken Banco Ambrosiano gikk konkurs i 1982. Vatikanet, det vil si IOR, var hovedaksjonær i banken. Etter konkursen ble sjefen for Banco Ambrosiano, Roberto Calvi, funnet hengt under Blackfriars Bridge i London. Statsadvokaten i Roma slo fast at han var drept av siciliansk mafia, men ingen er blitt dømt for drapet. Calvi var for sikkerhets skyld medlem av den illegale P2-losjen, som arbeidet i hemmelighet for et statskupp i Italia for å ta kontroll over mediene, undertrykke fagbevegelsen og skrive om den italienske grunnloven. Silvio Berlusconi var forresten også medlem av P2, sammen med en rekke andre samfunnstopper, og ikke minst generaler, i Italia.

IOR opererte utenfor de vanlige bankenes kontroll, og det ville de ikke akseptere. Heller ikke den italienske statsbanken hadde noe den skulle si over IOR, eller noen innsikt i dens virksomhet. Mario Draghi, som nå er sjef for Den europeiske sentralbanken, var den gangen sjef for Banca d’Italia, den italienske statsbanken. Og det man gjorde for å få et grep på IOR var å gjøre livet surt for dem. Som Financial Times skriver:

By 2009, the Vatican bank was caught in various financial crosshairs. As prosecutors continued their line of questioning, the Bank of Italy was putting on the pressure by making life tough for the correspondent banks, according to several people with direct knowledge of events.

I 2012 sluttet finansbanken JP Morgan å betjene IOR, og 1. januar 2013 fulgte Deutsche Bank opp med å sette Vatikanets minibanker ut av drift. Vatikanet var i realiteten under finansiell blokade. Seks uker etterpå kom pave Benedikt 16. med sin dramatiske erklæring der han sa at han som den første pave på 700 år ville trekke seg fra embetet. Inn kom den argentiske jesuitten Jorge Mario Bergoglio, som tok navnet Francis 1. 

Og det ble Francis 1. som fikk jobben med å bringe IOR og Vatikanet på linje med den internasjonale finanskapitalen og det regelverket som USA har knesatt.

I juli 2013 ble den troende katolikken og internasjonale bankmannen Peter Sutherland, sjef for Goldman Sachs International innkalt til Vatikanet for å bistå paven med oppryddinga. Financial Times har snakket med øyenvitner som opplevde Sutherlands møte med paven i Domus Sanctae Marthae:

Before the meeting, Sutherland went into the dining hall of the Doma Santa Marta. Pope Francis was also there, eating breakfast, according to a witness. “I could not believe my eyes. I thought this is impossible,” says this person. “The pope in one corner and one of the world’s best-known bankers in the other.”

Sutherland fortalte kardinalene at fra nå av er det transparens og internasjonale finansregler som gjelder, også for det som er kalt «Guds bank».

Sutherland fungerer nå som finansiell rådgiver for Vatikanet, sammen med Bob McCann, sjef for UBS Americas. Og i 2013 la Vatikanet for første gang fram en årsrapport som viste at banken hadde en verdi på 4,98 milliarder euro. Revisor: KPMG. Og i 2015 hentet pave Francis inn Libero Milone, tidligere sjef for Deloitte i Italia til å være ny hovedrevisor.

For Vatikanet er alle skandalene blitt deres egen sjokkdoktrine som har åpnet veien for «the banksters», den internasjonale finanskapitalen til å ta full kontroll over den katolske kirkens finanser. Og Goldman Sachs kan føye til IORs skalp blant de mange finansgribbene har sikret seg.

Det sies i Matteus-evangeliet 21.12 at Jesus «…veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker og sa til dem: «Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule.»

Nå har vel Istituto per le Opere di Religione vært en røverhule lenge allerede, men pave Francis har i hvert fall brakt pengevekslerne tilbake i tempelet, og den moderne varianten, the banksters, overgår antikkens versjon ganske mange ganger. (Jeg er litt spent på det med duehandlerne og når det blir deres tur.)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. «Pave Francis har tatt pengevekslerne inn i tempelet»

  Gamle skurker – Vatikanet – mot nye skurker – finansbank[u]vesenet.

  Interesserte bør huske å lese «In God’s Name: An Investigation into the Murder of Pope John Paul I» – David Yallop, 1984

  «Vatikanet var i realiteten under finansiell blokade. Seks uker etterpå kom pave Benedikt 16. med sin dramatiske erklæring der han sa at han som den første pave på 700 år ville trekke seg fra embetet.» – Takk for påpekelsen av rekkefølgen – og den godt mulige sammenhengen. – Nu demrer det bak blånene.

  *

  Som før påpekt, man skal være forsiktig med «en religion som tilber avbildning av et henrettelsesverktøy med en slaktet person på som hovedsymbol, og vil at folk skal ha sånt i stua, rundt halsen og div. andre noe upassende steder. Kan ikke være helt sunt å tro på, væffal. – Ikke rart det blir krig i verden, når sånt regnes av enkelte – ca. 2,5 milliarder – som «kjærlighetens religion». – Tror noen kan ha misforstått «kjærlighet» litt der».

  • Ullern.
   Det var Romerriket som var okkupasjonsmakt den gangen,og det var de som rådde med sine henrettelsesmetoder for opposisjonelle.Barrabas skulle henrettes for opprør mot Roma,en slags selvstendighetskamp for det okkuperte landet.folk krevde at istedenfor den mannen,skulle Jesus korsfestes,det var justismord,for han var populær blandt folk flest,men det var de relegiøse sjalu på,så det var de relegiøse som fikk istand dette.Jesus hadde kalt dem ormeyngel og djevelens barn.

   • Det er en sammenheng,og etterhvert overtar globalistene det som pavekirken har.Globalistene ønsker makt,og her rivaliseres det.Det er Vatikanet som sitter over globalistene,men de vil » ta markedsandelene» etterhvert.

    • Sammenhengen fra begynnelsen,er at globalistene ønsket verdensherredømme ,og de så hvordan Vatikanet jobbet,og kopierte metodene.Det handlet om å utkonkurrere ,noe man jo så av kjetter- stemplingen,i den katolske kirke.og som nå i globalist scenariet,har andre uttrykk.
     .
     Det er ved handel og lovreguleringer de jo får fremdrift, slik den katolske kirke også påvirket fks Norge før,ved lover om å betale bøter for overtredelser,og synder,til biskopene,som gjorde at deres makt vokste.Olav den Hellige hadde jo dem inne i konflikter og som rådgivere.Den filmen om Birkebeinerne viste jo kampen mellom den katolske kirken og kongeætten.Håkon Håkonsen.

     Nå husker dere jo pavens politiske rolle på Cuba.
     Det er et samspill.
     Når det gjelder globalistene,så har de jo folk på stortinget som spiller på lag.Vi vet jo det,
     samt at folk donerer store mengder kapital til stiftelsene.Slik vet vi jo at folk har testamentert til den katolske kirke,via avlats- forkynnelsen,og som gjorde klosterne mektige over gårdene.
     Med Luther kom et vannskille der man tok avstand.Den katolske kirken innfiltrerte da Oxford.Les om oxfordbevegelsen.Det var tilogmed jesuitter i protestantham.

     Globalistene bruker også infiltrasjon.
     Nå har vi foundations som det pøses penger inn i,og de går ut og spres til ulike områder som jobber for den agendaen.Metodene er store og med ringvirkninger i samfunnet på mange områder.
     Metodene er blandt annet Biblioteker,litteratur,og påvirkning av studenter på universitet.

     Bill Clinton gikk på et av Universitetene med jesuittpåvirkning,men han er nok ikke jesuitt,men elsker dem.De har jo hele verden som arbeidsfelt.Det ligger dokumentasjon på dette på de Universitets sidene på Georgetown University
     .Litteratur med globalistenes tankegang spres ut,for å forme ledere til toppstillingene,så de beholder makten,kan påvirke regjeringer,og igjennom dette kjøre på.Propaganda er en annen metode globalistene har brukt i over 100 år,og dessuten så de på seg som en kirke,men ikke en troende i den forstand som kristne mener.De har kopiert metodene

     .Derfor ønsker de også » konsensus» som tilsvarer den enheten med tro.De tror på ideer.Det kan dere også se ved at de sier det selv.Jeg hørte det på Universitetet i Oslo på » global Citizen foredraget,at foredragsholder brukte ordet relegiøst.Men det er ikke dermed pga kristent.Det er en politisk overbevisning som handler om å påvirke tankene til folk,og skape et verdessystem basert på dette.

   • Jesus sa også at vi ikke skulle ha andre lærere enn han – det er et personlig forhold – og at de av oss som oppkastet oss til lærere for andre mennesker ville bli holdt ansvarlige for det.

    Jeg tror ikke han hadde syntes noe særlig om å tilbe den døde Jesus. Jeg er ikke engang sikker på at han ville at vi skulle tilbe den levende. Han presiserte ofte at det var det han gjorde og det han sa, som var viktig – og at det var gjennom dette vi ville lære ham å kjenne.

    Han sa at den som tror på Ordet, tror på han, og den som tror på han, tror på Gud. Ikke omvendt.

 2. Bra saker, Steigan.

  Artikkelen nevner Francis 1.s jesuittbakgrunn. Dette er pavekirkens spesialsoldater, så og si. Direkte underlagt paven, militær struktur, benytter ikke klostre, uniformer, kors eller andre ytre kjennetegn, men lever ofte sammen i mindre grupper som femtekolonister i dress og slips over alt. Tilegner seg rollen som rådgivere og «støttespillere», skolebyggere mm. i samfunn som er i en transformasjons- eller oppbyggingsfase.

  Jeg minner om at det satt adskillig lenger inne for Norge å tillate jesuitter adgang til kongeriket enn f.eks. andre munkeordener og jøder. Jesuittene var blant dem Grunnloven av 1814 forbød å vise seg her, og det var først i 1956 forbudet ble opphevet, og da under liten entusiasme, men som følge av krav for vårt medlemskap i Europarådet. Et par av dem klarte dóg å snike seg til et privat opphold som rådgivere hos Chr. Michelsen i 1905.

  • Betimelig her å minne om jesuittenes berømte motto: «Hensikten helliger middelet» («The end justifies the means»).

   Videre minnes om at jesuittene (siden pavens aksept av dem i 1540) ser seg som «guds soldater», og alle som er villige til å krige for «guds fred» er velkomne medlemmer.

   Jesuittene har en spesiell brodd mot den norske folkekirkereligionen, protestantismen. Den bør utryddes, slik de ser det.

   (Undertegnede er for øvrig helt enig her, men fra motsatt side, og temmelig avhengig av hva som settes isteden, siden den religøse sfæren «hater tomrom». – Uten klargjorte betraktninger om den spirituelle «indre verden»/»virkeligheten innenfor øyelokkene», typisk om «livet før, etter og rundt hverdagslivet», reduseres folk til kyr, og er like manipulerbare, ser det ut til. Noen liker det sånn – mest for andre enn seg selv).

   I forsøk på å utrydde protestantismen dro jesuittene i gang religionskriger, bl.a. 30-årskrigen i Europa, som endte med den «West-falske freden» i 1648 (men jesuittene ga seg ikke av den grunn, og kriger for sin type «fred» fortsatt). Den fredsavtalen etablerte systemet med nasjonalstater. Det systemet, globalisert i FN-paktens artikkel 2 (1945) om staters suverenitet, holder noen på å ville fjerne nå. Ikke umulig at jesuittene støtter det, skal du se – «Ordenen driver i dag en lang rekke skoler og universiteter, hovedsakelig i USA» (Wp). De er ikke typen som gir seg så fort. Om noen gang. De har aldri gitt seg hittil – nær 500 år nå (etbl. 1534). Seige særinger.

   Jesuittene er for kristendommen omtrent hva salafistene/wahhabismen (IS) er for islam.

   Mye sci-fi-aktig vilt å lese om jesuittene, om man liker historier som er råere og «stranger than fiction».
   Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_Jesus – sjekk ut bibliografien nederst om du liker sci-fi i dokumentarisk form.

   • Jepp, det er spinnvilt. Nesten bare overgått av alle konspirasjonsteoriene om dem. Men det får de nesten ta på egen munkekappe, for slik de har holdt og stadig holder på, forsøksvis i hemmelighet, er det uunngåelig at det oppstår forestillinger om dem som til og med topper det som stemmer.

  • AF.
   Nå har jeg fått et delikat dataproblem.da jeg skulle oppdatere flash versjonen for å se en video som » hang»,så fulgte det med på lasset en mc Afee sak,som ville installere et program som het » true key»,som har med å ligge og lagre passordene.Jeg kjente ikke true key,så jeg prøvde å stoppe det,men det lot seg ikke gjøre.Nå har det blokkert log in,og da jeg var på nett i dag,ble først skjermen svart,så jeg måtte ut.
   da jeg skulle inn,kom jeg ikke inn.det var bare svart skjerm etter å ha trykket passord. Da jeg kikket på der » gjest konto» pleier å ligge,lå et true key ikon,med melding om. Hopp over passordet,logg på med ansiktet ditt.
   Cisco true key,søkte jeg på nettet,og da stod det. en link med Cisco bug cscuz16167-NAMSSO might break log in with Mc Afee true key.jeg kommer nå ikke inn på nett eller ser filer,eller noe.

   • Nei vel, det er jo synd. Og jeg er dessverre ikke et pc-verksted selv om det ser sånn ut hjemme noen ganger. Jeg kunne ordnet maskinen din om jeg hadde den foran meg, men ikke pr. Steigans blogg, og selv med min track record for kommentarer godt på siden av temaet i artiklene, ville det være ny personlig rekord om jeg forsøkte. Men takk for tilliten. Sorry, feil forum, Gatekeeper. 🙂

   • Tjaaa. Hva skal man med programvare som selv legger inn spionprogramvare på maskina di? Klarer meg fint uten. Mc Afee himself var vel anklaget for noe såvidt jeg husker.

 3. Grunnen til at de gjør Guds hus om til en røverhule, er at de tjener en annen herre. Som Jesus sa – du må velge, mellom Gud og penger (kjærlighet til dem).
  Helt fra makteliten forsto å utnytte bokfolkets ideologi, har de lest bibelen som den onde selv.

  En kort oppsummering – fritt etter Zarlenga:
  Den vest-katolske kirken kom ganske seint inn i folden – de hadde tross alt strenge restriksjoner i forhold til ågring- så stenge at folk ble brent for det.
  Bysants derimot levde jo av dette. De tok over systemet med å ha sentral utmynting av gull og men desentralisert utmynting av sølv. Vekslingskursen var satt til ca.1:14. Det vil si at du måtte bruke 14 sølvmynter for å få en gullmynt og vice versa. I India derimot var veklsingskursen 1:7.
  Dette førte til at carry-traderne tok med de 14 sølvmyntene til India i stedet – der kjøpte de to gullmynter, dro tilbake til Bysants og kjøpte 24 sølvmynter. Slik holdt de på. Dette førte til en stadig drenering av sølv fra vest til øst, og med det deflasjon. Dette svekket vasallene (som utmyntet sølv) og styrket Konstantinopel.

  Da vest-kirken brøt ut tok de ikke med seg dette systemet, men satset på direkte avkastning fra eiendommene sine og folks dårlige samvittighet. Sannsynligvis var de ikke klar over hvor lukurativ sølv/gull-handelen var.

  Det var derimot tempelridderene, samt de italienske by-statene. Men de fikk aldri en slik kontroll som Konstantinopel hadde hatt.

 4. Jag tror inte det är så enkelt som att Goldmansachsfolk automatiskt är de svartaste katterna, och att Francis åtgärder innebär direkta försämringar.

  JPII betraktade vatikanbankmaffian som goda antikommunister och stödde dem helhjärtat. Men hans efterträdare har haft goda intentioner, efter vad jag tror. Men de är matktlösa. Benedikt kunde inte med sin tro acceptera den maktlösheten i det ämbetet.

  Jesuiten har mer tålamod med det världsliga spelet än sin föregångare. Jag tror faktiskt han gör sitt bästa med de kort han har på hand.

 5. En del intressant information om påven i en lite ofokuserad artikel här:

  https://www.rt.com/news/346669-devil-666-pope-donation/

  «The Pope has recently met with anti-American left-wing human rights activist Hebe de Bonafini, while those close to him have intimated that Francis, whose religious writings often echo socialist thinking, does not support the pro-austerity and pro-capitalist stance of the new government.»

  Oavsett vänster eller höger tror jag att Francis har ganska god koll på var demonerna har makten idag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.