Sto «våre» terrorister bak massemord i Syria?

0

Over 100 mennesker fryktes drept etter at sju bomber ble sprengt på ulike steder i byene Jableh og Tartus i Latakia-provinsen i Syria. Terroristgruppa Ahrar Al Sham skal ha påtatt seg ansvaret for massemordet, skriver AlAlam. Seinere skal også Den islamske staten ha sagt at de sto bak.

Business Standard skriver:

As many as 45 people were killed when four blasts ripped through the coastal city of Jableh, 25 km from the Syrian port city of Latakia, Xinhua news agency reported.

Two of the bombings rocked the gates of the main bus station in Jableh, the third occurred near the Electricity Directorate, while the fourth was caused by a suicide bomber at the emergency room of the National Hospital in Jableh.

Following the Jableh blasts, four bombings rocked the coastal city of Tartus, which is only 100 km from Latakia.

The Syrian national TV said three bombings took place near a bus station in Tartus city and were caused by suicide bombers and a car bomb.

It said a pickup truck blew up at the gate of the bus station, while two suicide bombers detonated their explosive belts inside the station.

Øyenvitneskildringer forteller om forferdelige scener, og målene var uten tvil sivile.

Hvis det stemmer at Ahrar Al Sham sto bak, setter det USA og Vesten i et enda grellere lys. Det er ikke lenger siden enn 11. mai 2016 at USA blokkerte et russisk forslag i FN om å fordømme Ahrar Al Sham som ei terroristgruppe.

At Washington pleier kontakten med denne gruppa er hevet over tvil. McClathyDC kan fortelle at en av topplederne i gruppa har vært på offisielt besøk i Washinton og hatt samtaler der:

A senior figure from a Syrian rebel group with links to al Qaida was allowed into the United States for a brief visit, raising questions about how much the Obama administration will compromise in the search for partners in the conflict.

Labib al Nahhas, foreign affairs director for the Islamist fighting group Ahrar al Sham, spent a few days in Washington in December, according to four people with direct knowledge of the trip and who spoke on condition of anonymity because of the sensitivity of U.S. relations with Syrian rebels.

slapp også til med en kronikk i Washington Post i juli 2015 under tittelen: The deadly consequences of mislabeling Syria’s revolutionaries.

Dette er altså USAs og Norges «moderate eller revolusjonære opposisjon». Men den som vil vente med å spise til Erna Solberg fordømmer dette samarbeidet, kommer til å sulte i hjel.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Russland har ikke opplevd en slik styrkeoppbygging på sine grenser siden 1941
Neste artikkel– Danmark og NATO spiller høyt spill med Russland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).