Sto «våre» terrorister bak massemord i Syria?

8

Over 100 mennesker fryktes drept etter at sju bomber ble sprengt på ulike steder i byene Jableh og Tartus i Latakia-provinsen i Syria. Terroristgruppa Ahrar Al Sham skal ha påtatt seg ansvaret for massemordet, skriver AlAlam. Seinere skal også Den islamske staten ha sagt at de sto bak.

Business Standard skriver:

As many as 45 people were killed when four blasts ripped through the coastal city of Jableh, 25 km from the Syrian port city of Latakia, Xinhua news agency reported.

Two of the bombings rocked the gates of the main bus station in Jableh, the third occurred near the Electricity Directorate, while the fourth was caused by a suicide bomber at the emergency room of the National Hospital in Jableh.

Following the Jableh blasts, four bombings rocked the coastal city of Tartus, which is only 100 km from Latakia.

The Syrian national TV said three bombings took place near a bus station in Tartus city and were caused by suicide bombers and a car bomb.

It said a pickup truck blew up at the gate of the bus station, while two suicide bombers detonated their explosive belts inside the station.

Øyenvitneskildringer forteller om forferdelige scener, og målene var uten tvil sivile.

Hvis det stemmer at Ahrar Al Sham sto bak, setter det USA og Vesten i et enda grellere lys. Det er ikke lenger siden enn 11. mai 2016 at USA blokkerte et russisk forslag i FN om å fordømme Ahrar Al Sham som ei terroristgruppe.

At Washington pleier kontakten med denne gruppa er hevet over tvil. McClathyDC kan fortelle at en av topplederne i gruppa har vært på offisielt besøk i Washinton og hatt samtaler der:

A senior figure from a Syrian rebel group with links to al Qaida was allowed into the United States for a brief visit, raising questions about how much the Obama administration will compromise in the search for partners in the conflict.

Labib al Nahhas, foreign affairs director for the Islamist fighting group Ahrar al Sham, spent a few days in Washington in December, according to four people with direct knowledge of the trip and who spoke on condition of anonymity because of the sensitivity of U.S. relations with Syrian rebels.

slapp også til med en kronikk i Washington Post i juli 2015 under tittelen: The deadly consequences of mislabeling Syria’s revolutionaries.

Dette er altså USAs og Norges «moderate eller revolusjonære opposisjon». Men den som vil vente med å spise til Erna Solberg fordømmer dette samarbeidet, kommer til å sulte i hjel.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Du må være tankeleser, Steigan. Jeg så også at våre frontsoldater (IS) hadde sprengt to selvmordsbomber i havnebyen Aden i Yemen. Spørsmålet er: Finansierer vi disse bombemakerne også?

 2. «Men den som vil vente med å spise til Erna Solberg fordømmer dette samarbeidet, kommer til å sulte i hjel.»

  Vente litt med å spise mer nå kan fru Solberg gjøre selv, holdt jeg på å si, men den blir jo bare litt for billig. Makan.

 3. Syrias reaksjon på dette har vært å peke på den massive støtten terrorist-islamister får fra NatoTyrkia,SaudiArabia og Qatar. Men 4 mai har Nato gitt hardlinere som Bahrain,Kuwait, Emiratene og QATAR observatørstatus i Nato og satt opp et stort treningssenter i Kuwait. Det har vært sagt før, men dette er en Nato-krig i særklasse som høyst sannsynlig vil tillate Qaida/Nusra å sette opp et ShariaEmirat mellom Tyrkia og Aleppo da Qaida nå rangeres som «moderate» muslimer. Det heter også i libanesiske Daily Star at veterankadrene i Qaida er på vei fra Waziristan til Syria hvor de regner å være under protection av NatoTyrkia og NatoQatar.

 4. Samme dag som folkemordet på alawitter finner sted i Syria holdes den første ‘humanitær’ konferansen i Istanbul. Der oppholder Brende seg.Brende pleier å være rask på når sykehus blir bombet….særlig de sykehusene med tvilsomt innhold. I dag ble tre sykehus angrepet, mange leger og pasienter drept, men Brende nevnte det ikke da han ble intervjuet av Solberg for Dagsrevyen. Hun spurte ikke heller.. Det lover dårlig nå når hun skal bli NRKs Midtøstenkorrespondent etter F.Mikkelsen. Brende kunne imidlertid fortelle at han hadde 100 millioner norske kroner med i potten. Barn må ha mulighet til å gå på skole under krig. Det er alle enige om. Men, det Brende og resten av den nystiftede humanitærklubben også er enige om er at flyktningebarn inne i Syria ikke skal få noen penger fra potten. Ikke, fordi de ikke trenger skolegang, men fordi alle på humanitærkonferansen hater presidenten deres. Ser man litt stort på det kan man jo skjønne at det er vanskelig å beklage noe vertskapet har gjort feil. Å minne Erdogan på at om han stenger grensen så vil det ikke være behov for flere ‘humanitær’konferanser, ingen flere møter i ‘Friends of Syria’, i NCS, FSA og alle de hundre andre små og store NGO som han er vertskap for…
  Så til ondskapen til våre terrorgrupper, ja for de er våre, navnene på disse gruppene er bare laget for å forvirre oss. Etter de grusomme anslagene mot bussterminalen i Jableh kom det mange ambulanser til for å frakte skadde til sykehus. Blant de skadde var det en uskadd. Alle skadde ble fraktet til akuttmottaket på sykehuset også den uskadde. Han var en selvmordsbomber. Hele akuttmottaket ble sprengt og nærmere 20 leger og opp mot 70 pasienter ble drept. I tillegg ble 3 andre sykehus angrepet. Men, Brende var taus…NORGE HAR BLITT EN DEL AV ONDSKAPENS AKSE.

  • Det neste man må spørre seg etter er hvor disse bombene blir laget? Kan deler til dise bli eksportert fra vesten nedover dit? Jeg husker da vi sendte penger til palestinerne for noen år tilbake. Det tok tre fire dager før rakettene begynte å regne.

 5. Jeg tror den mest moderate fremgangsmåten for å løse dette problemet på, vil være et kjernefysisk førstelag mot USA. Om vi ikke snart får tatt ut USAs militære slagkraft en gang for alle, vil større og større deler av verden begynne å se ut som Syria. USA lagrer jo nå massive mengder med angrepsvåpen i Norge. Hvor skal disse brukes? La oss nå håpe at Putin vil vise seg som den virkelige statsmann jeg tror han er. Da vil han ikke vike tilbake når han erkjenner at Russland er i ferd med å bli omringet. Den frie verden har ikke mer igjen å tape. Om vi sitter stille, blir vi alle drept og vår nasjoner går under i et evig ragnarokk. Da er det bedre å satse alt på et kort, å forsøke å slå ut USA med ett slag. Da har vi i det minste en chanse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.