Rike kvinner skal frelse verden

0
Mette Marit på besøk i Afrika. Hun er en av veldedighetsindustriens apostler.

Kronprinsesse Mette Marit fikk 8 minutter på lørdagsrevyen 14.05.2016 for å markedsføre den nye filantropiske organisasjonen som blant annet hun og Melinda Gates har tatt initiativet til, The Maverick Collective. I tråd med det som er blitt den journalistiske standarden i NRK var det hele et reint feel good-innslag. Kritiske refleksjoner hører ikke hjemme sammen med lørdagskosen.

Fra norsk side er det Camilla Hagen Sørli som er medlem av «kollektivet». Hun er styreleder i Canica-konsernet og arving til Stein Erik Hagens imperium. Hun er god for omlag 50 milliarder kroner, og altså en av Norges fremste monopolkapitalister og rikeste personer.

Jeg har ingen grunn til å tvile på det personlige engasjementet til disse kvinnene. Og de har utvilsomt rett når de sier at for å løse fattigdomsproblemet, må man satse på jenter og kvinner. Men det må være lov å peke på noen forhold:

Det er synd å spolere lørdagskosen, men jeg er redd Edvard Munchs ord fortsatt gjelder:

«Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.