Pentagon-rapport slakter F35

0

En ny Pentagon-rapport kommer med en knusende kritikk av F35. US Air Force ønsker å erklære flyet kampklart i 2016, men rapporten sier at dette er altfor tidlig. Tidsskriftet Fortune skriver:

The Director of Operational Test and Evaluation (DOT&E) report cites a myriad of problems with the F-35, spanning design issues that negatively impact its aerodynamics in flight to countless software bugs buried in the F-35’s eight million lines of code.

Rapporten sier at et omfattende salg av flyet tidligst kan skje i 2022. Takket være våre servile norske politikere er Norge det landet i verden som investerer mest per innbygger i dette prosjektet.

Og alt tyder på at det er en flygende kalkun, hvor det med flygende er det usikre leddet. USAs militærplanleggere og produsenten Lockheed Martin har kjørt seg helt bort i dette prosjektet.

Man ønsket seg en så teknisk avansert våpenplattform at den kunne matche utfordringene fra Russland og Kina. Og i og med at man satset på en jagerbomber (eller mer presist; – en luft til bakke plattform), så var det primært et offensivt våpen man ønsket seg. Men i iveren etter å skape noe ekstremt avansert (stealth-egenskaper, datakontrollerte våpensikter, varslingssystemer, radarer, take off og landing-styring m.m. – og på den måten både redusere pilotens ”menneskelige” feilmarginer og samtidig få et fly som kunne matche opponentenes manøvreringsdyktighet m.m. – har man ønsket seg noe som bare de mest optimistiske og bortskjemte ungene ønsker seg til jul; – ALT MULIG. Her og nå.

Så har man fått et fly med med dårligere flyegenskaper enn så vel tidligere amerikanske fly (F14, F16 og F18), og vesentlig dårligere enn de mest avanserte russiske og kinesiske. Og flyet er ennå ikke ferdig utviklet.

Produsenten Lockheed Martin er USAs største våpenprodusent og det selskapet som bruker aller mest på å smøre politikerne på Capitol Hill.

Og så lenge politikerne får smørepengene leser de knapt de forslagene de stemmer for, enn si analyserer dem. Og norske politikere er kanskje hakket verre. Pentagons analytikere rager jo skyhøyt over dem, og regjeringens nettsted kampfly.no kunne like gjerne vært en reklamebrosjyre for Lockheed Martin.

 

Forrige artikkelPsychological warfare, false narratives and deception
Neste artikkelPentagon satser på drapsroboter som utnytter sosiale medier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).