– Forskere sier Clinton er mer krigersk enn nordmenn tror

0

– Mange av dem som støtter Hillary Clinton her i Norge, er nok ikke klar over hvilken aktivist hun er og hvor stor vilje hun har til å bruke amerikansk militærmakt, sier seniorforsker Svein Melby ved Senter for transatlantiske studier på Institutt for forsvarsstudier (IFS).

– I utenrikspolitikken står hun faktisk til høyre for Donald Trump, noe mange i Norge ser ut til å fortrenge, sier han til NTB.

Det er Universitetsavisa som skriver dette.

Dette er et poeng jeg har tatt opp tidligere her på steigan.no. Bak Hillary Clintons «feminisme» ligger det en rå vilje til å føre krig under ulike påskudd. Hun er en neocon i utenrikspolitikken og har vært arkitekten bak metoden med «soft power» der NGOer og «humanistiske» påskudd er blitt brukt for å lade opp til krig.

Nyttårsaften 2015 friga US State Department over 3000 eposter fra Hillary Clintons arkiv. De inneholder bokstavelig talt eksplosivt materiale.
– innrømmelser av krigsforbrytelser fra opprørernes side
– informasjon om spesialagenter fra USA inne i Libya omtrent fra da opprøret startet
– informasjon om al-Qaida som del av den USA-støttede opposisjonen
– vestlige lands jakt på Libyas olje
– vestlig bekymring over Gaddafis planer om å bruke libysk gull og sølv til å skape en alternativ afrikansk valuta, uavenhig av dollar og euro.

Det er ingen tvil om at den folkerettsstridige krigen mot Libya, som ødela landet og la det i hendene på islamistiske bander, i høy grad var «Hillary Clintons krig».

Presidentkandidat Bernie Sanders har mer enn antydet at Hillary Clinton er kjøpt og betalt av de største bankene i USA, noe hun naturligvis benekter. At hun er betalt er det i hvert fall ingen tvil om. Ifølge The Intercept har Hillary Clinton fått 2,9 millioner dollar, eller nesten 25 millioner kroner, for å holde tolv foredrag. Altså grovt sett to millioner NOK per foredrag. En ansatt i Goldman Sachs som var til stede under Clintons tale der sa at «Hun hørtes mest ut som en Goldman Sachs-direktør.»

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFrankrikes nasjonalforsamling: – Opphev sanksjonene mot Russland
Neste artikkelHellas – den største farsen i EUs historie
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).