Frankrikes nasjonalforsamling: – Opphev sanksjonene mot Russland

7

Et flertall av de deputerte i den franske nasjonalforsamlinga har vedtatt et krav om at Frankrike ikke må fortsette sanksjonene mot Russland. Det er den franske avisa La Tribune som melder dette.

Vedtaket ble fattet 28. april 2016 med stemmene til LR, UDI (centriste) og Front de gauche, Mens regjeringspartiet PS og økologipartiet stemte imot. Stemmetallet ble 55 mot 44.

Nasjonalforsamlinga har lagt ut hele debatten på sine nettsider, og den viser delegaten Thierry Mariani (Les Républicains) var spesielt aktiv for en opphevelse av sanksjonene. Marion Maréchal-Le Pen (Front National) gikk også inn for en normalisering av forholdet til Russland.
Et argument som ble brukt for fortsatte sanksjoner var Russlands anneksjon av Krim, men det ble besvart med at også Kosovo hadde løsrevet seg fra Serbia etter en omstridt folkeavstemning. Et argument som var særlig viktig for flertallet var at Frankrike taper mye økonomisk på disse sanksjonene og at det rammer franske arbeidsplasser.

Avisa Le Figaro skriver at vedtaket kom helt overraskende. Ikke en gang forslagsstillerne trodde at de ville få flertall.
Det var bare en liten andel av de deputerte som deltok i avstemninga (101 av 577), og særlig stort var frafallet blant sosialistpartiets delegater, skriver Le Monde.

Vedtaket får ingen umiddelbar virkning på Frankrikes politikk, men det uttrykker utvilsomt en stadig økende frustrasjon i Frankrike over en sanksjonspolitikk som landet aldri ønsket og som har påført landet store økonomiske tap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Det er å håpe på at Donald Trump blir ny amerikansk president, slik at vi snart får en slutt på denne «dustete» hevnaksjonen mot Russland, som denne B. Obama har fått sine europeiske «ryggslikkere» til å være med på. De eneste som har en heller kortvarig «gevinst» på denne boikotten, er riktignok U.S.A., men en slik handelsboikott som denne; hvor en presser en nasjon hvor innbyggerne er mer vant med å sulte enn mange andre steder, samt europeiske land, som allerede også sliter økonomisk; tjener i lengden absolutt ingen. Måtte D. Trump kunne få opphørt dette; ville det også gavne alle, nettopp ved at alle igjen kan selge til, og kjøpe fra hverandre.

 2. Kan det være noe i at russerne er i ferd med å gjenoppdage sin indre, økonomiske styrke? Skal tro om historien rimer igjen, denne gangen som et økonomisk felttog. Det spørs om det funker noe bedre. Hitler, Napoleon, Karl XII?

 3. Det var Putin som begynte med opprøret mot USAs monetære svindel og fengsel hvorav diverse sanksjoner (se artikkel under). USA og Frankrike samt lille Norge++++ kommer å få betale dyrt før å miste det overtakket. Men å oppheve sanksjonene mot Russland er det ende å gjøre da Russland med flere kommer å skifte monetært system. Til hva vet ikke jeg men sikkert ikke kun fiat penger. Teknologien åpner før ulike løsninger men dagens situasjon kommer ikke å bestå. Burde vare en offentlig debatt om dette da det kan bli hinsidige konsekvenser før oss alle om vi ikke lengre har 0% rente å må begynne å betale tilbake hva vi låner samt ikke kan øke pengemengde lengre. Utover det så mister USA sin militære styrke også hvilket ur et sikkerhetsmessig perspektiv kan bli veldig spennende før Norge om Putin ikke er «snill»;).

  Se… 🙂 https://youtu.be/wB9ZQ5doRi8

  The End of the Gold-Backed US-$ – Nixon Shock in August 1971
  https://youtu.be/4-cB1Z9qceI

  The SWIFT System: A Potential Weapon in the Hybrid War
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/05/03/the-swift-system-potential-weapon-hybrid-war.html

  Tips er å snakke litt monetær situasjon med noen Kines eller Russer så blir i alle fall jeg veldig redd. Kineser eksempelvis har mange ganger kunnskap om det monetære systemet og hør hva de sier;)

 4. Ser ut som en ny fals flag operasjon er i gang i Syria. Tipper det er Tyrkerne som står bak bombingen. Norske medier er som vanlig snare med å finne fram noen som hevder det var Syria eller Russland.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.