Frankrikes nasjonalforsamling: – Opphev sanksjonene mot Russland

0

Et flertall av de deputerte i den franske nasjonalforsamlinga har vedtatt et krav om at Frankrike ikke må fortsette sanksjonene mot Russland. Det er den franske avisa La Tribune som melder dette.

Vedtaket ble fattet 28. april 2016 med stemmene til LR, UDI (centriste) og Front de gauche, Mens regjeringspartiet PS og økologipartiet stemte imot. Stemmetallet ble 55 mot 44.

Nasjonalforsamlinga har lagt ut hele debatten på sine nettsider, og den viser delegaten Thierry Mariani (Les Républicains) var spesielt aktiv for en opphevelse av sanksjonene. Marion Maréchal-Le Pen (Front National) gikk også inn for en normalisering av forholdet til Russland.
Et argument som ble brukt for fortsatte sanksjoner var Russlands anneksjon av Krim, men det ble besvart med at også Kosovo hadde løsrevet seg fra Serbia etter en omstridt folkeavstemning. Et argument som var særlig viktig for flertallet var at Frankrike taper mye økonomisk på disse sanksjonene og at det rammer franske arbeidsplasser.

Avisa Le Figaro skriver at vedtaket kom helt overraskende. Ikke en gang forslagsstillerne trodde at de ville få flertall.
Det var bare en liten andel av de deputerte som deltok i avstemninga (101 av 577), og særlig stort var frafallet blant sosialistpartiets delegater, skriver Le Monde.

Vedtaket får ingen umiddelbar virkning på Frankrikes politikk, men det uttrykker utvilsomt en stadig økende frustrasjon i Frankrike over en sanksjonspolitikk som landet aldri ønsket og som har påført landet store økonomiske tap.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.