– Associated Press samarbeidet med Adolf Hitlers nazi-regime

0

Avisa The Guardian skriver at det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press inngikk et formelt samarbeid med Adolf Hitlers regime i Tyskland på 1930-tallet:

The Associated Press news agency entered a formal cooperation with the Hitler regime in the 1930s, supplying American newspapers with material directly produced and selected by the Nazi propaganda ministry, archive material unearthed by a German historian has revealed.

Dette framgår av en studie som er utført av forskeren Harriet Scharnberg som er publisert i Studies in Contemporary History.

The Guardian skriver videre:

Associated Press, which has described itself as the “marine corps of journalism” (“always the first in and the last out”) was the only western news agency able to stay open in Hitler’s Germany, continuing to operate until the US entered the war in 1941. It thus found itself in the presumably profitable situation of being the prime channel for news reports and pictures out of the totalitarian state.

AP tillot også naziregimet å bruke deres fotoarkiver til å spre antisemittisk propaganda. Blant annet ble fotoer derfra brukt til å illustrere SS-brosjyra “Der Untermensch” og “The Jews in the USA”, som skulle vise hvor dekadente jødene i USA var.

AP publiserte også propagandafotografier som var valgt ut av Hitler personlig for å skape negative holdninger til Sovjetunionens Røde Armé, skriver Scharnberg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSAs omringning av Russland og Kina
Neste artikkelJuni 2013
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).