50 IS-sympatisører jobber på Brussel lufthavn

0

Den belgiske avisa De Standaard skriver:

Minst 50 IS-sympatisører jobber fortsatt på Brussel lufthavn. Terroristene som som slo til på Zavantem flyplass tirsdag sendte speidere i forveien for å teste sikkerheten. Til og med blant staben som jobber på flyplassen finnes det IS-sympatisører. Dette går fram av undersøkelsene til flyplasspolitiet som nå har beskrevet dette i et åpent brev. … Politiet klager i hovedsak på mangelen på kontroll på flyplassen. Enhver kan vandre inn, også folk som har alvorlige forbrytelser på rullebladet. Det jobber folk med kriminell bakgrunn i butikkene og blant bagasjestuerne.

Blant speiderne var folk som har kjempet i Syria. De ble stoppet og rapportert. Men hva som skjedde med informasjonen er uklart.

IS-sympatisørene på flyplassen er sikkerhetsklarert, har sikkerhetskort og kan, om de ønsker, også få adgang til cockpiten i et fly.

Dette føyer seg inn i den økende skandalen som rulles opp i etterkant av terroraksjonene. Den israelske dagsavisa Ha’aretz skriver på sine nettsider:

The Belgian security services, as well as other Western intelligence agencies, had advance and precise intelligence warnings regarding the terrorist attacks in Belgium on Tuesday, Haaretz has learned.
The security services knew, with a high degree of certainty, that attacks were planned in the very near future for the airport and, apparently, for the subway as well.

As far as is known, the attacks were planned by the headquarters of the Islamic State (ISIS) in Raqqa, Syria, which it has pronounced as the capital of its Islamic caliphate.

Hvis vi skal tro disse informasjonene, så har sikkerhetstjenestene altså visst på forhånd hvor og når terrorangrepene skulle skje. De har visst om gjerningsmennene, som dessuten har reist problemfritt fram og tilbake gjennom Europa, og de har sett gjennom fingrene med at IS-sympatisører er djupt inflitrert i hovedflyplassen til EU-hovedstaden.

Det er ytterst vanskelig å tro at dette bare skyldes dumhet og inkompetanse, sjøl om slikt også finnes. Hva er egentlig forholdet mellom de hemmelige tjenestene i Europa og jihadistene? De europeiske stormaktene og USA har jo de facto vært med på å skape jihadisthærene i Syria, men går samarbeidet lenger enn det?

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA rustar upp kraftigt i Europa
Neste artikkelUSA har solgt våpen for 33 milliarder til oljediktaturene på 11 måneder
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).