USA har solgt våpen for 33 milliarder til oljediktaturene på 11 måneder

0

Det militær-industrielle komplekset gjør store penger på oljediktaturene for tida. DefenceNews melder:

The US State Department has facilitated $33 billion worth of weapons sales to its Arab Gulf allies since May 2015, according to department figures.

The six Gulf Cooperation Council (GCC) countries have received weapons including ballistic missile defense capabilities, attack helicopters, advanced frigates and anti-armor missiles, according to David McKeeby, a spokesman the State Department’s Bureau of Political-Military Affairs.

«Consistent with the commitments we made to our Gulf partners at the Camp David summit last May, we have made every effort to expedite sales. Since then, the State and Defense departments have authorized more than $33 billion in defense sales to the 6 Gulf Coordination Council countries,» McKeeby told Defense News.

Vi snakker om 270 milliarder norske kroner i våpensalg på under ett år! Og ikke nok med det. I tillegg til dette enorme våpensalget har USA også levert våpen direkte fra sine egne våpenlagre.

«In addition, the U.S. government and industry also delivered 4,500 precision-guided munitions to the GCC countries in 2015, including 1,500 taken directly from U.S. military stocks — a significant action given our military’s own needs,» he added.

Med Saudi Arabia i spissen fører oljediktaturene en barbarisk krig mot det fattige Jemen. Dette kan de gjøre ikke minst på grunn av politisk, og altså massiv militær støtte fra USA. Oljediktaturene er også sponsorer for al Qaida og Den islamske staten, både i Syria, Libya, Afrika og Europa.

Når oljediktaturene nå har skaffet seg enda mer våpen, betyr det enda mer krig og terror i framtida. For å berede grunnen for krig og terror drives det en massiv misjonsvirksomhet for en fascistoid variant av islam. Man må nesten være vestlig politiker for ikke å se sammenhengen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.