Tyskland frykter økning i hjemmeavlede jihadister

31

Ifølge det tyske innenriksdepartementet finnes det nå 8650 salafister eller ekstreme islamister i Tyskland. 470 av dem skal angivelig være klare for å begå terrorhandlinger i Tyskland.
Det er Financial Times som melder dette.

Burkhard Freier, head of domestic intelligence in North Rhine-Westphalia, Germany’s most populous state, says he has recorded more than 100 cases of extremist groups linked to Salafism — an ultra-conservative version of Sunni Islam that rejects western values — attempting to enter refugee shelters and proselytise among residents.
They tend, he says, to target teenage boys who arrive in Germany alone. “They are defenceless in the face of Salafism,” he says. “They have no parents to protect them.”

Tidligere kom rekrutteringsutsendingene til flyktningemottakene i store grupper. Nå er de blitt mye smartere.

“Now they’re cleverer; they’re infiltrating the shelters, sneaking their people inside.” Ms Özdemir said extremist groups were also using offers of help, free meals and clothing to guide refugees to more radical mosques.

Talspersoner for myndighetene i Berlin sier at det finnes tilfeller av at medlemmer av ekstreme ismalistgrupper har fått sine medlemmer ansatt i sikkerhetsfirmaer som arbeider i flyktningemottakene. De har også smuglet dem inn under dekke av være arabisktranslatører eller «kulturtolker» som i prinsippet skal hjelpe immigranter med å integrere seg i det tyske samfunnet.

Bundesamt für Verfassungsschutz skriver på sine nettsider at

Den salafistiske ideologien blir spredd på en svært profesjonell måte. Salafistiske predikanter setter seg i scene i offentligheten og øver en meget sterk tiltrekningskraft særlig på unge mennesker.

De skriver at flertallet av salafistene ikke er jihadister, men at de sprer et tankegods som gir grobunn for jihadistene.

I Tyskland er Berlin høyborgen for salafistene, skriver Die Welt.

Salafismen er uløselig knyttet til Saudi Arabia, som har investert mye i moskeer, koranskoler og økonomisk og praktisk støtte til utbredelsen av salafismen i Europa. Jeg har tidligere vist hvordan Saudi Arabia har investert tungt i å fremme salafismen i Belgia, med de virkningene det har hatt. Kongehuset bruker akkurat de samme metodene i Tyskland og andre land. Kong Salman tilbød å bygge 200 moskeer i Tyskland for å ta imot syriske flyktninger. en tyske visekansleren Sigmar Gabriel (SPD) krevde nylig at Saudi Arabia måtte slutte å gi økonomisk støtte til utbredelsen av salafismen. Det er ikke kjent om Gabriel også har krevd at vannet ikke må renne nedover.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. Tyskerne er forsåvidt kjent for å være gode og ivrige til å telle, rene geitekillingene sånn sett (-Nå teller’n deg også! -Ååh! Det får’n itte lov tel!), men hvordan teller man egentlig terrorklare islamister? Spør? Det er altså ikke 460 eller 480, men 470. Hvis dette tallet ikke er trukket opp av en hatt, har jo heldigvis tysk etterretning så god oversikt at ingen har noe å frykte fra de 470. Go, Stasi!

  • Etterretningstjenestene er så dyktige at de til og med klarer å forutse tid og sted for terroraksjonene. Men akkurat den infoen vil de ikke dele med offentligheten før angrepene har funnet sted.

   • Tjenestene har alltid hatt det med å surre med rekkefølgen der. Og et fryktelig søl blir det hver gang. Uprofft. Ubelgisk.

 2. Glad i Gladio, noen?
  Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

  «The US State Department published a communiqué in January 2006 which, while confirming the existence of NATO stay-behind efforts, in general, and the presence of the «Gladio» stay-behind unit in Italy, in particular, with the purpose of aiding resistance in the event of Soviet aggression directed westward, from the Warsaw Pact, dismissed claims of any United States ordered, supported, or authorized terrorism by stay-behind units.

  The State Department stated that the accusations of US-sponsored «false flag» operations are rehashed former Soviet disinformation based on documents that the Soviets forged; specifically the Westmoreland Field Manual, whose forged nature was confirmed by former KGB operatives, following the end of the Cold War. The alleged Soviet-authored forgery, disseminated in the 1970s, explicitly formulated the need for a «strategy of tension» involving violent attacks blamed on radical left-wing groups in order to convince allied governments of the need for counter-action. It also rejected a Communist Greek journalist’s allegations made in December 2005.»

  Nærmere bekreftelse enn blank, åpen benektelse kommer man ikke. – Bortsett fra bevisene selv, da. F.eks:

  «General Gerardo Serravalle, who commanded the Italian Gladio from 1971 to 1974, related that «in the 1970s the members of the CPC [Coordination and Planning Committee] were the officers responsible for the secret structures of Great Britain, France, Germany, Belgium, Luxemburg, the Netherlands and Italy. These representatives of the secret structures met every year in one of the capitals… At the stay-behind meetings representatives of the CIA were always present.»

  Les mer om fortsatt glade dager i Gladio med hjelp fra vår ikke-alltid-onde venn Google.

  *

  PS. Siden jevnlige postinger her på Steigan.no har vår fasttlf. begynt å lyde rart, med to distinkt forskjellige, delvis overlappende ringesignaler hver gang noen ringes. Telenor hevder det er noe galt med det fysiske apparatet vårt. Men kan ikke forklare hvordan det er mulig at ett ringesignal går over til opptattsignal etter en stund (når svar ikke fås), mens det andre fortsetter (!) å ringe? – Pussig, det der: Både opptatt- og ringesignal samtidig. Men det er sikkert bare apparatet her… ;-] – Gjø’kke meg så mye – synes mer synd på dem som må prøve å finne noe farlig eller ulovlig i all skravlingen. 🙂

  Jeg tar det positivt, og regner med at sånt må en regne med for å beskyttes mot terrorister og andre som rister i samfunnslenkene.

  Andre som har hørt om lignende? Går det an å få dem (Telenor o.a.) til å slutte å tidvis bryte samtaler midt i, i det minste?

   • Hei KZ
    . Noen i familien mente det var en selger som ringte meg,og da syns jeg det var rart at han aldri ville snakke,men bare ringe.et nr.ringte i hele fjor.kl 07 om morgenen,på lørdagskvelden,midt på søndagen,i ferien,og hele 12 ganger i desember.jeg har fått flere crasj på pc,masse hacker angrep,og jeg har observert NÅR.Det hele startet .Det var like før stortingsvalget,da før Siv Jensen og Erma ble valgt inn.da skrev jeg på et forum at Siv Jensen får ikke min stemme,og skrev vel også noe om bilderberg.

    Da ble jeg oppringt.
    ingen som sa noe.til mitt hemmelige nummer.la aldri igjen sms.andre gang,samme nummer,da jeg tipset en leder i foreningen mot nedleggelse av småskoler,og sendte et tips om et dokument i USA,på sms til han,på americandeception.
    Når jeg hadde gjordt det,la jeg på,for jeg gjettet at vedkommende kom sansynligvis til å ringe.ganske riktig.da jeg slo på,hadde vedkommende ringt.
    Da hadde jeg hemmelig nummer.et fremmed menneske som fortsatte et helt år på samme måte.tror det nærmet seg hundre tilfeller.spesielt når det var uregelmessigheter.og i ferien.en gang ringte et nummer som da jeg trykte » vis» da lå det 43 siffer der,altså sammenhengende.to ganger var det beskjed på. PC at «enheten var klar til bruk:»uten min medvirkning:ikoner med bildeikon av en bluetooth høretelefon,og to mobiltelefon ikoner viste seg.bluetooth høretelefon med EKSTRA god lyd, da jeg kommenterte noen artkler i klassekampen til en politiker,på telefon,da dukket dette opp på PC.at enheten var klar til bruk,og første gangen da jeg samlet masse artikler om Hillary Clinton.det skjedde samme dag som hun landet i Norge.jeg fotograferte dette på skjermen.jeg har ikke bluetooth høretelefoner.hvordan kan de være klare…? enhetsdriver programvare tror jeg det stod.Som man får når man innstallerer en ny minnepenn.noen ganger har jeg notert liste opp og liste ned over alle tidspunktene.samtaler har blitt avbrudt.En det var også bilde av en annen større telefontype.interfac mere firkantet større type..jeg spurte alle i nærheten,men ingen visste noe.

    • Gatekeeper:

     Skjønner at du ble skeptisk, men her tror jeg det går an å skille snørr og barter litt bedre. Hvis du ikke gjør «verre» ting på nettet eller over telefonen enn å love å ikke stemme FrP, formidle «konspirasjonsteorier» om Bilderberg eller Clinton, eller kommentere artikler i KK, tror jeg du kan se bort fra at dette skulle ha utløst noen særskilt kommunikasjonskontroll. Tviler på at du virkelig hadde fått noe nyss om det dersom det hadde skjedd, også. Den type villet lekkasje om pågående overvåking – fra overvåker til objekt – som nevnes i et par andre kommentarer her kvalifiserer du neppe heller for.

     For å ta det første først: Sånne oppring der ingen sier noe, er veldig ofte fra et «call center», det kan gjelde alt fra telemarketing via galluper til rene phishing-forsøk. De bruker et system der hver operatør/ selger/ phisherman har en portefølje med navn og telefonnumre som skal ringes opp. For å spare tid som ellers går med til å vente på svar hos hver enkelt, noe som selvfølgelig ikke alltid skjer, ringer systemet automatisk opp de hundre første på lista samtidig, førstemann som svarer får æren av å snakke med faenskapet, alle de andre som svarer hører ingen ting. En av dem har vært deg. At det gjentar seg skyldes at du ikke tas ut av lista før du evt. har vært gjennom en samtale eller prosjektet avbrytes før det ble deg. Om dette foregår fra en annen tidssone, kan godt idioten i den andre enden ha ungått å få med seg at du sover på den tida. Det er som sagt ikke bare vanlige selgere som har slike call centers. Tekniske problemer i et slikt system kan også tenkes å ringe deg opp på egen hånd.

     Så er det dette driverkøddet du sliter med på PC’en din, da. Det er i hvert fall ikke tegn på overvåking, det tør jeg love deg. Det er bare et tegn på at du har Windows og internettilkobling, og sånt blir det ofte mye tull av.
     Akkurat hva som har skjedd måtte jeg nok hatt tilgang til maskinen din for å finne ut, men det der høres temmelig trivielt ut når man har sett noen pc’er med virkelig rar oppførsel før.
     Jeg ser av beskrivelsene dine at du sikkert hadde Bluetooth aktivert på PC’en, det er noe du kun skal ha når det skal brukes av deg selv, og er en åpen dør inn i PC’en. Men hvis det satt noen i buskene og hadde koblet seg opp mot din PC via Bluetooth, hadde du sett dem og kunne servert dem kaffe, for de måtte vært rett utafor vinduet. Bluetooth har kort rekkevidde.
     At det spretter opp dialogbokser du ikke (vet at du) har bedt om i Windows, og at disse kan referere til hardware du ikke har og drivere du ikke trenger, er «helt normalt» for gjennomsnittsbrukere, i hvert fall. Ikke ta det som en fornærmelse, du er i godt og stort selskap. 😀 Sa han, og lirte av seg en gammel nerdevits: De fleste dataproblemer er egentlig et hardwareproblem som befinner seg fysisk nøyaktig midt mellom tastaturet og stolryggen.
     Og overvåkerne trenger virkelig ikke å sitte i buskene med utstyret for å vite hva du gjør på den PC’en dersom de ønsker å vite det. Det gjør de fra kontoret sitt. Og når de sitter på kontoret sitt og gjør det, vil du definitivt ikke merke det på sånne måter som du beskriver. Det er bare på film. Det at du mener dette sammenfalt i tid med dine rampestreker på nettet, tror jeg bare er tilfeldig. Sikkert et kjedelig standpunkt, men det er det jeg tror.

     Det betyr jo ikke dermed at du ikke er overvåket, det har jeg ingen formening om. Jeg vet jo ikke alt om deg, for å si det mildt. Det finnes for eksempel visse hverdagslovbrudd som kan få i hvert fall lokale politimyndigheter, helst på mindre steder, til å oppføre seg litt tåpelig. Nylig avdøde kriminologi-nestor Nils Christie kalte disse lovbruddene «den gode fiende». I kombinasjon med avvikende politiske oppfatninger kan utvilsomt den gode fiende trigge en gammeldags lensmanns indre banana, men igjen, det vil ikke gi deg bilder/ ikoner med øretelefoner (med ekstra god lyd!) eller mobiltelefoner på skjermen din, ei heller installeres det drivere til disse eller andre ting av den grunn. Om dette er et mulig scenario vet du evt. selv, men det er temmelig sikkert at det finnes bedre forklaringer på oppringingen og PC-oppførselen enn at du er underlagt spesifikk, personlig kommunikasjonskontroll. Selv om du eventuelt skulle være/ ha vært det.

     Vi er alle overvåket 24/7 uansett, men det er en litt annen historie som Edward Snowden har fortalt bedre enn jeg kunne gjort, naturlig nok, uansett hvem den gutten nå egentlig er og hvorfor han fortalte den historien (jfr. de før nevnte villede lekkasjer og et mulig ønske om mer selvsensur i samfunnet). Og alle vet det nå, og nesten alle gir fullstendig blaffen.

     Fun facts:

     Windows 10 er satt opp med innebygget keylogger som forteller hvert komma du taster inn til Microsoft aka NSA. Kan deaktiveres, men det er jo et friskt forsøk. Filene du måtte finne på å lagre lokalt tilhører pr.def. nå Microsoft, og kan endres eller slettes av dem når de finner det for godt.

     Fler og fler tjenestetilbydere på nettet (Google, Steam, Netflix, alle sammen snart) ber om telefonnummeret ditt, for «to-trinns autentisering» ved innlogging eller for «ekstra rask og effektiv hjelp med å gjenopprette glemte passord» (good grief …). Autentisering som inkludrerer bruk av mobilen er aldri sikrere enn noe som helst, så det der er bare tullball, og hadde jeg mistet et passord som virkelig betyr noe, ville jeg ikke ønsket å få det tilsendt (eller lenke til å lage nytt) via noe system som gjorde at jeg kunne avlese det på en telefon i det hele tatt. Det de vil er rett og slett bare å få nummeret, så de (NSA) kan bruke det til sin autentisering av brukerens virkelige identitet. Det er det som er «to-trinns autentisering for økt sikkerhet».

     • Meget godt svar.

      Men hvordan deaktiverer jeg den innebyggede keyloggeren i Windows 10? Og hvordan kan vi være sikre på at den virkelig blir deaktivert, og ikke bare tilsynelatende?

      «Fun» fact: Win 10 ble installert på maskinen min for et par timer siden, uten mitt samtykke.

     • KZ, lei for å høre at du har fått Win10.

      Keyloggeren er noe drit. Microsofts begrunnelse og det som fremgår av deres egen dokumentasjon (og forsåvidt det som tilsynelatende bekreftes ved å prøve å se etter selv), er at den ikke logger tastetrykk på et fysisk tastatur, kun på on-screen tastatur. Og at innsamlingen av dataene har å gjøre med kartlegging av folks bruk av on-screen tastatur for lettere å kunne forbedre produktet «on-screen tastatur» som sådan.

      Her er det et par høner å plukke. Hva er et on-screen tastatur? To ulike typer er interessante å se på. Det ene er det opplagte for en stor gruppe brukere, nemlig det tastaturet som popper opp ved behov på en tablet. Bare her bør det blinke en lampe, for det å snakke om «bare på on-screen tastatur» blir jo litt rart når de vitterlig går hardt i bresjen for at tablet’en skal være den primære, personlige maskinen til gud og hermansen, og langt på vei er i gang med å få det slik. De burde heller sagt «bare på sånne tastatur som alle helst skal bruke fremover».

      Det andre er like problematisk, for det er det on-screen tastaturet en del kjenner som et verktøy/ tilgjengelighetsalternativ fra tidligere Windows-versjoner for å input’e via mus i stedet for tastatur. Og hvem bruker dette mest, tro? Folk med bevegelseshemming/ lammelser etc. kan ha nytte av det.
      Den største gruppen er nok imidlertid en annen. Tradisjonelt har keylogger-spionprogrammer vært en enkel sak som går rett på navlestrengen fra tastaturet til maskinen og logger den trafikken. Folk med noia for å f.eks. få stjålet passord eller annet på denne måten, har kunnet omgå akkurat den spesifikke metoden ved hjelp av dette on-screen tastaturet. Folk med mer noia bruker det til å skrive alt mulig med, for ikke å bli utspionert den veien, i hvert fall. Kort sagt, datasikkerhetsorienterte brukere, muligens med et reelt, legitimt behov for spesiell sikkerhet, er den største gruppen. Den nye keyloggeren i Win10 rammer en antatt målgruppe for NSA & Co med god presisjon til bare å være tilfeldig.
      Er da ikke Microsoft/ NSA interessert i å keylogge det gammeldagse, fysiske tastaturet også? Jovisst, men det er såpass basic at de trenger neppe noen keylogger de behøver å vedgå eksistensen av for å gjøre det. Den nye har de ikke tatt sjansen på å prøve å skjule like godt, da den jobber mer på toppen av et system enn i bånn. De har heller lagt seg på en vikarierende forklaringsmodell, og sørget for at det blir minst mulig kjent og mest mulig tungvint å fjerne. Det er jo ikke akkurat en innstilling i kontrollpanelet, man må frem med cmd prompt og skrive noen linjer selv. Metoden finner du mange steder om du søker med «disable win 10 keylogger». Jeg tror det gjør susen, men kan ikke garantere noe som helst.
      At den nye i det hele tatt finnes, og med så skamdårlig begrunnelse, får meg bare enda mer overbevist om at det alltid har vært mulig for Microsoft å logge de gamle tastaturene. Og det tror jeg ikke du klarer å finne eller gjøre noe med. Jeg har en gang for hundre år siden på et forum sett en mer inngående studie som konkluderte med at det finnes flere «sorte bokser» i Windows som man ikke kan få se dokumentasjon på hva er, og det er jo ikke åpen kildekode heller. Windows har vært «reverse engineered» i alle versjoner oppad stolper og nedad vegger av flinke pirater og andre, men jeg tror fremdeles det er usikkerhet rundt mange ting, og det er jævlig mye kode.

      Dersom du på egenhånd blir kvitt Win10 og re-installerer en fresh Win7, kan jeg være behjelpelig med tips for å unngå å få Win10 på nytt:

      Måten de prøver å direkte narre sånne skeptiske sjeler som f.eks. meg selv til å si ja til Win10 er grenseløst frekk. De komponentene i Win 7 og 8/ 8.1 som står for mas om og installasjon av Win10, kommer som tilsynelatende tilforlaterlige oppdateringer til Windows, noe de jo alltid minner oss om at bør skje automatisk av sikkerhetshensyn. Dette er moduler som f.eks. «GWX.exe» (Get Windows 10), mindre kjent under navnet KB3035583 (KB står for Knowledge Base, og alle windowsoppdateringer har et sånt nummer som refererer til en artikkel om seg selv). Jeg installerte ikke, men satte KB3035583 til «usynlig/ ikke vis meg denne igjen» første gang den meldte seg til tjeneste, men det respekterte ikke MS. Den kom igjen og igjen. I tillegg er det de modulene som ikke har en dialogboks eller masefunksjon, men faktisk i det stille forbereder oppgradering til Win10. De vil du ikke ha. Så de må du sile ut manuelt ved å lese «more information» om hver eneste windowsoppdatering som tilbys deg før du huker av for å velge dem. Disse er MS er så gira på at du skal ha, at de kommer tilbake under nytt navn dersom du nekter og setter dem til usynlig. Kødder ikke. De er helt rå.

     • Takk for grundig info, og det veier tyngre å få det her . En ting jeg ser at jeg glemte å skrive, var at det nummeret kunne identifiseres på navn og adresse, oppe i midt -Norge et sted. Andre ganger var det i tillegg nok slike automatiske oppringninger. Syns bare det var rart, at et nummer med navn, ikke la igjen en melding f.eks. Andre ganger kan det nok ha vært call senter.Jeg trekker ingen konklusjon, siden det var så mye styr hele året, både på jobbtelefonen,misbruk av jobbmailkontoen med totalt fremmed trafikk registrert to dager ,med noe jeg med sikkerhet ikke var inne på, slik registrert surfing på nettet når man ikke lukker mailen, det var ikke bare en ting.Så jeg syns det var mye rart.Ja,call senter, de kan man ikke ringe opp igjen.Når det gjelder «enhetsdrivervare-innstallasjonen med meldingen, og buskene, så var dette ikke langt fra PST sitt lokalkontor, og kloss inntill sentrum med mulighet for parkering rett utenfor veggen,uten utsikt, da det var et loftsrom med takvindu opp, så jeg tenkte det kunne ha vært i en parkert bil utenfor siden jeg ikke skjønte hvordan det kunne skje. Har lest en god del om Telenorhistorien og utvikling av overvåkingen med USA, for jeg har drevet og gjordt mye intervjuopptak av en slektning med lang fartstid i Telenor, og hatt noen samtaler med teknisk museum angående telehistorie.Data forretningen mente min Alienware tok inn flere ting enn andre PC er.Jeg bruker ikke den for tiden.Ganske frekkt som KZ skriver, så oppdaterte den nye pc en min også seg etter masing med Windows 10,helt uten min meedvirkning, men jeg fikk vel til slutt et spørsmål om ja og nei, og valgte å avinnstallere, eller nekte å fullføre, jeg husker jeg fikk den avinnstallert. Grunnen til at jeg ikke ville ha den var at jeg syns den jeg hadde fungerte, og var usikker på de nye funksjonene.
      Jeg må si at du har en imponerende teknisk kunnskap , når jeg leser svaret under også, men skal innrømme at jeg knakk sammen i latter, fordi det så for meg ut som du drev og skremte KZ, kamuflert i en masse teknisk snakk, og jeg tror nå at AF står for Anarkistisk +bannord og KZ foreslår jeg Zetatalk= Zeta Kommunikasjon=ZK reversert til KZ:) ingen har sagt noe så det står for egen regning.Jeg er bare glad hvis det bare er call sentre:)

     • Gatekeeper,

      Jeg lover at dette ikke er noen forsøk på å skremme noen fra min side. Litt ironisk og med glimt i øyet er jeg nesten alltid, prøver i hvert fall, men det jeg skriver er med god hensikt og etter beste evne. At utviklingen er skremmende er dessverre riktig, slik de fleste her ser på det.

      «Anarkistisk Faen» er notert og adoptert til fremtidig bruk ved behov! 😀

     • Gatekeeper:

      «Data forretningen mente min Alienware tok inn flere ting enn andre PC er. Jeg bruker ikke den for tiden.»

      Alienware er som navnet antyder basert på utenomjordisk teknologi og tar inn det aller meste.

     • AF:
      Som skrevet under, så er jeg seriøs når jeg takker, men takker også fordi jeg har sjelden ledd så mye som jeg gjorde i dag. Ler så jeg «griner» 🙂

     • Takk for veldig grundig svar igjen. Men det korte svaret er altså at det ikke går an å deaktivere keyloggeren uten å avinstallere hele Win 10?

      For ordens skyld: Jeg har ingen illusjoner om at det er mulig å lure seg unna overvåkning fra de virkelige TPTB. Du vet jo hva jeg mener om det teknologiske nivået til den egentlige makteliten.

     • KZ, jo, det går an å fjerne den de vedstår seg at er der, og som angivelig «bare» gjelder on-screen tastatur. Metoden finnes på Youtube og et utall andre sider, og det er like lett eller lettere å følge en slik anvisning enn om jeg hadde skrevet det samme her som allerede står på disse sidene eller vises i videosnuttene på Youtube. Og jo mer jeg sjekker med gode forum, jo mer er det som tyder på at den logger alt, ikke «bare» on-screen tastaturet (jeg kjører jo ikke Win 10 selv, så jeg har måttet lese meg litt opp igjen). Her er et par lenker:

      http://pastebin.com/3XZdWQv3

      Dette er metoden som fjerner hele keyloggeren og relevante oppføringer.

      Neste:

      https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/31rxsv/disable_keylogger_windows_10/

      Denne sletter keyloggeren på samme måte, men lar det dessverre bli igjen en del oppføringer i «task scheduler», altså der Windows lister ting som skal kjøres automatisk i bakgrunnen på faste tidspunkter. Anbefaler å prøve å bli kvitt dem også.

      MS egen metode:

      https://thehackernews.com/2015/09/windows10-keylogger-security.html

      Dette er metoden Microsoft tilbyr for å deaktivere oversending av dataene til dem, dersom du stoler på at det er nok (en innstilling i Windows). Jeg vet du ikke gjør det. Ikke jeg heller.

      https://www.youtube.com/watch?v=Srp7x3-hcjo

      Ang. videoen: Last ned .bat-filen (Piss Off Keylogger.bat) fra lenken under videovinduet og følg anvisningene i videoen. Det fine med dette scriptet er at det ikke bare fjerner keyloggeren, men også filen med loggen den allerede har produsert.

      http://www.geek.com/microsoft/microsoft-clears-the-air-on-windows-10-keylogger-1606160/

      Artikkelen over er et forsvar for Microsofts forsøk på avdramatisering. Den tar utgangspunkt i at keyloggeren kun skulle være i pre-releasen Win 10 Technical Preview for utviklingsformål, et uferdig produkt som aldri var ment å bruke til vanlige daglige gjøremål. Vi hadde en maskin med den på her i huset for et par år siden for å se hva som var på gang, og hatet den fra første sekund. Enda verre ble den da nesten alt begynte å virke. Men MS fjernet jo aldri keyloggeren i den offisielle releasen av Win 10.

      Noen relevante sitater fra kommentarfeltet om keyloggeren:

      «Actually MS has been doing this since NT, as a beta tester for them since the early 90’s when I worked for Packard Bell as a Tech Support. That is what «gathering information…» meant when bug reporting was all about. Little is transmitted until an error is encountered, but relevant input from all devices is transmitted to MS from the error reporting process.» (JeffP)

      Dette bekrefter hva jeg nettopp sa om at det alltid har vært logget tastetrykk i Windows.

      «A keylogger offers minimal improvement over regular testing methods and would only make sense in search fields (to help make them better). But guess what, in search fields you can record the search terms without requiring a keylogger.

      As a matter of fact, the only use for a keylogger is to track what you type in non Microsoft apps. Do they plan to improve those too?

      This article is sponsored by Microsoft. What they did is very serious and since Windows is not open source, this could be just the tip of the iceberg, there is no way for us to check. Anyone with a bit of technical knowledge is immediately concerned by this. Because big data is very powerful and dangerous. Of course Microsoft won’t steal your credit card number, but they will record it and if they ever screw up on security, unauthorized people WILL have access to your data.

      Even if that never happens, such data can be used to create psychological profiles of Windows users, which is disturbing and wrong. It’s that line that should only be crossed in a very transparent and open way, and Microsoft is a very secretive and closed company.

      Apple for example is closed and secretive as well, but they choose not to cross this line for particularly this reason.

      And Linux distros are Open Source, as transparent as they can be, and still they don’t collect what users type.

      The article ends with «Microsoft should go on, they have an OS to finish!», and that is the extreme opposite of being concerned.» (Radu Tanasescu)

      Akkurat det med at siste taler her delvis frikjenner Apple er det eneste jeg ikke er enig i.

     • KZ, svar med mange lenker er postet og venter på godkjenning. Regn med å se det i morgen. Men jo, det skal gå an.

    • Her har AF svart mye bedre og grundigere enn jeg selv er i stand til, så jeg henviser til svaret hans.

     Men for all del: Jeg er paranoid som bare juling, og jeg er overbevist om at TPTB har tilgang både til The Akashic Records og det som verre er. For å si det sånn.

     • Takk KZ, jeg syns utviklingen er så syk,og gal, jeg mener , når man ikke skal ha kontroll på sine egne ting, og når han skrev om keylogging, og jeg vet litt om at det må ha vært villt å oppleve det han skrev om, men jeg trodde han smørte på fordi han så datoen.

      Fun facts:

      «Windows 10 er satt opp med innebygget keylogger som forteller hvert komma du taster inn til Microsoft aka NSA. Kan deaktiveres, men det er jo et friskt forsøk. Filene du måtte finne på å lagre lokalt tilhører pr.def. nå Microsoft, og kan endres eller slettes av dem når de finner det for godt.» Dette er rene galskapen i mine øyne.

      » jeg tror fremdeles det er usikkerhet rundt mange ting, og det er jævlig mye kode.»

      og du skrev «Fun» fact: Win 10 ble installert på maskinen min for et par timer siden, uten mitt samtykke.( noe jeg også reagerte på) Det er bare så villt. Skjønner godt at du reagerer. Har aldri opplevd en versjon som først lokket og siden overtok .. så jeg saboterte det.

     • KZ : Kommentar til hvem som fikset den Windows 10 som oppdaterte seg selv :

      Hvem står bak TISA? ( Fra Tidsskriftet Rødt, lær mer om TISA)

      Hovedaktøren bak TISA og andre frihandels-avtaler er USA. Og der er regjeringen veldig styrt av lobbyister fra flernasjonale selskaper. Viktigst har The Coalition of Services Industries (CSI) vært. I følge deres hjemmeside representerer CSI bedrifter som omfatter 80 % av arbeidsstyrken og ¾ av USAs økonomi.

      Lista over medlemsselskap omfatter AIG, AT&T, IBM, Google,

      Microsoft,( Se selskapene her ) https://servicescoalition.org/about-csi/csi-members

      Walmart, Walt Disney, JPMorgan, CitiGroup mfl. Dette er den amerikanske storkapitalen.

  • «et positivt, og regner med at sånt må en regne med for å beskyttes mot terrorister og andre som rister i samfunnslenkene.»

   Om du legger merke til at du overvåkes, er det meningen i at du skal merke det, da de vil se om du endrer oppførsel etter at du la merke til overvåkningen.

   Når de finner ut at du ikke er noen trussel, vil de gi seg, så målet nå er å ikke kryptere alt du har i huet og ræva, slik at den Helse, Miljø og Sikkerhets-kursede byråkraten som beordret overvåkning, ikke gis noen argumenter som tilsier hardere virkemidler, for at de skal finne ut hva du skjuler.

   Om du får en politibil parkert utenfor døra, ring politiet og få de til å komme å hente bilen, da naboer fort begynner å lure om de skal fortsette til all tvil hos den risiko-averse byråkraten er borte.

   • Ja, dette er helt riktig. Det benyttes en del provokasjoner i form av åpenlys spaning og «tekniske problemer» ved avlytting som medfører at objektet ikke kan unngå å forstå at det er et objekt. Påfølgende reaksjoner følges da nøye med på, i håp om å fange opp panikkartede forsøk på bevisforspillelse eller kontakt med medsammensvorne, plutselige brudd i etablerte rutiner etc.

    Dessuten har det den forferdelig irriterende og helt unødvendige effekt at når det pågår over en viss tid, har vi lett for å begynne å bli slappe med informasjonshåndteringen selv om vi VET at de følger med! Det ropes ulv, vi vet at det er ulver i buskene, men ingen ulver har gått til direkte angrep i manns minne enda de utvilsomt har ligget i buskene temmelig lenge … da er det fort gjort at årvåkenheten og viljen til å leve litt tungvint (for det MÅ til skal man snyte dem for noe som helst av informasjon) sløves ned, man begynner kanskje litt ubevisst å tro at mangelen på umiddelbare konsekvenser eller innblanding fra overvåkerne betyr at det finnes en slags magisk buffer mellom deres virkelighet og ens egen. De blir en del av hverdagen, men når ingenting mer skjer, begynner man å «dele» med dem mot bedre vitende. Ren latskap. Ikke tro at dette er hallusinasjoner fra min side; jeg har sett det skje, og sett folk bli bura inn for flere år bare på grunn av akkurat slike mekanismer.

    Man kan alltids diskutere verdien av kryptering, hvilke signaler man gir storebror ved å la storebror vite AT man krypterer, hvem man egentlig tror at man er anonym eller usynlig overfor etc. Det blir en høk-over-høk-lek, og man må i hvert fall alltid passe på å gi dem litt via åpne kanaler uansett. Om man skal satse på å stå i stormen som en suspekt person med en disk-dekrypteringsnøkkel man erkjenner å ha, men på prinsippielt grunnlag nekter å utlevere, eller som en stabeis som nekter for alt de faktisk har fysiske bevis på fordi man ikke krypterte, blir jo en smakssak, men i retten skal ting bevises, og er du seig nok burde mistenkeliggjøring kunne bli så langt de kommer med deg. Det burde være å foretrekke fremfor bevis som MÅ føre til straff. Bruk av kryptert kommunikasjon der man som bruker ikke har innflytelse på systemet eller oppbevarer egne nøkler (f.eks. chat-klienter, moderne, automatiserte krypterte epostsystemer, kryptert SMS) vil selvfølgelig i seg selv kunne trigge bruk av mer krevende og effektive metoder fra overvåkernes side, men hva så? Det kan man aldri vite mye sikkert om uansett, og hvis paranoiaen og sikkerheten står i høysetet regner man seg som et objekt 24/7 samme hva som ellers er i gjerde.

    Ta noen gigantiske filer, høyoppløste high speed-videoer av vanndråper eller noe annet uskyldig, krypter så hardt og mange ganger du greier og gidder og last opp til en skytjeneste midt på natta, send feil nøkkel kryptert til en annen bruker som også er deg via en p2p-tjeneste slik at det ser riktig spennende ut og la dem få litt å jobbe med.

    • Å sette ulike autoriteter og fagmiljøer opp mot hverandre for å korrigere/ nøytralisere hverandre er en veldig elegant strategi man alltid bør se etter muligheter for å benytte.

   • Dersom «alle» (et flertall, i hvert fall) hadde anvendt kryptert kommunikasjon på prinsippielt grunnlag, da selvfølgelig på en plattform der tjenesteleverandøren ikke har IT-gigantenes snoke-trang i kundenes liv, ville vel dette vært den beste måten å unngå at man outer seg selv som interessant ved å benytte det. Hidden in broad daylight.

    Jeg prøver stadig å få folk over på bedre ting enn Google, Yahoo og Microsofts tjenester, men det er stor treghet i materien. De fleste ser ut til å gi blaffen, og de som ikke gjør det er redd for jobben med å migrere og dermed måtte gi en del beskjeder om dette til kontakter og bygge opp listen på nytt. Slik ståa er nå, mener jeg en slik innstilling er på grensen til det uansvarlige, men folk står jo fritt til å velge selv. Det dumme er at vi som ønsker å benytte det ikke har noen nytte av det så lenge ikke den andre enden også gjør det. Og nå finnes det gode løsninger som lar folk uten noe som helst IT-kompetanse sende, motta og lagre epost kryptert med AES, RSA og OpenPGP på lukkede serversystemer. Gratis. Laget av eksperter med mange år på baken som apostler og aktivister for et tryggere og friere internett.
    Men vil folk gi opp drittmailen og bruke noen minutter innimellom på å oppdatere kontaktene sine og kanskje prøve å hanke inn fler sjeler for saken? Ne-eii, kjedeliiiig …

  • «Nærmere bekreftelse enn blank, åpen benektelse kommer man ikke.»

   Nei, og som tidligere påpekt: Jeg tror ikke lenger på noe som helst før det er offentlig benektet.

   Telefonavlytting sitter veldig løst formelt også nå, de har stadig flyttet autorisasjonsnivået nedover i kommandohierarkiet, og nå er jo Anundsen ute og vil gi ytterligere blankofullmakter til kommunikasjonskontroll og obligatorisk keylogging av alle innbyggeres tastatur, altså at alle tastetrykk og klikk registreres og loggen overføres daglig eller fortløpende til den aktuelle overvåkingstjenesten.

   Jeg lever i den tro at de stort sett ligger noen år foran i bruk av alle verktøy som utfordrer personvern og individets rettigheter i forhold til det til enhver tid har formell anledning til. Så når de flyttet avgjørelser om telefonavlytting fra dommer til politimesternivå, siden til etterforskningsledernivå, noe som igjen betyr at det nå er fritt frem uten videre, var dette antakelig forsinkede velsignelser av allerede etablert praksis. Og dette gleder etterforskning av «ordinær kriminalitet», ikke virksomheten til de som «ivaretar nasjonens sikkerhet.» For sistnevnte har det nok aldri vært noen begrensninger i praksis.

   Sist jeg VET 100% sikkert at jeg ble avlyttet på en fasttelefon var tilbake rundt 1995-96, det var dóg ikke politisk motivert, men da hørte jeg min egen forrige samtale fra dagen før avspilt i røret når jeg skulle ringe samme venninne. Jeg klarte å samle meg til en kjapp respons på strak arm: «Hælvetes ammatører!», og da kom det et lite gisp fra en tredje stemme inn før det lød et lite klikk og jeg så fikk summetonen.

   Vi er mange som smykker oss med å tro at vi har sånn noenlunde peiling og kontroll på pc’ene og mac’ene våre og hva som går ut og inn der, men mobiltelefonene med Android, iOS eller, skræk og gru, Windows 10 Mobile, virker det som alle, hardcore geeks inkludert, gav opp å ta kontroll over fra starten av. Mobilen er DET overlegent største sikkerhetshullet i vårt digitale liv, og mer og mer foregår på den plattformen. Ingen uten helt spesiell kompetanse og tilgang til interne systemer hos tjenesteleverandørene kan i dag finne ut på egenhånd om mobilen avlyttes. Glem det. Bare regn den som fullstendig transparent til en hver tid. Smurfer kan være usynlige.

   Og en ting er kommunikasjonskontroll utført målrettet av våre hjemlige amatører med for god verktøykasse, men hallo, vi må da ikke glemme at helt uavhengig av hva norske tjenester gjør, sitter NSA, CIA, DIA og et utall tjenester fra andre nasjoner (England, Russland, Kina og Israel, sikkert fler) og plukker opp det aller meste. Hvor mye amerikanerne og Mossad og de deler med norske tjenester vites ikke, men informasjonen plukkes alltid opp, den systematiseres og den kan bli brukt. Ferdig med det.

   • Selvfølgelig betyr ingen ting av dette at folk bør slutte å lese og kommentere her på Steigan.no i frykt for overvåking, for da har jo terroristene vunnet.

 3. Ikke skyld på meg dersom noen klarer å gjøre vondt verre ved forsøk på å fikse Windows 10. Er noen i tvil og føler at de er på utrygg grunn, prøv å få hjelp av familiens eller den lokale geek.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.