Tyskland frykter økning i hjemmeavlede jihadister

0

Ifølge det tyske innenriksdepartementet finnes det nå 8650 salafister eller ekstreme islamister i Tyskland. 470 av dem skal angivelig være klare for å begå terrorhandlinger i Tyskland.
Det er Financial Times som melder dette.

Burkhard Freier, head of domestic intelligence in North Rhine-Westphalia, Germany’s most populous state, says he has recorded more than 100 cases of extremist groups linked to Salafism — an ultra-conservative version of Sunni Islam that rejects western values — attempting to enter refugee shelters and proselytise among residents.
They tend, he says, to target teenage boys who arrive in Germany alone. “They are defenceless in the face of Salafism,” he says. “They have no parents to protect them.”

Tidligere kom rekrutteringsutsendingene til flyktningemottakene i store grupper. Nå er de blitt mye smartere.

“Now they’re cleverer; they’re infiltrating the shelters, sneaking their people inside.” Ms Özdemir said extremist groups were also using offers of help, free meals and clothing to guide refugees to more radical mosques.

Talspersoner for myndighetene i Berlin sier at det finnes tilfeller av at medlemmer av ekstreme ismalistgrupper har fått sine medlemmer ansatt i sikkerhetsfirmaer som arbeider i flyktningemottakene. De har også smuglet dem inn under dekke av være arabisktranslatører eller «kulturtolker» som i prinsippet skal hjelpe immigranter med å integrere seg i det tyske samfunnet.

Bundesamt für Verfassungsschutz skriver på sine nettsider at

Den salafistiske ideologien blir spredd på en svært profesjonell måte. Salafistiske predikanter setter seg i scene i offentligheten og øver en meget sterk tiltrekningskraft særlig på unge mennesker.

De skriver at flertallet av salafistene ikke er jihadister, men at de sprer et tankegods som gir grobunn for jihadistene.

I Tyskland er Berlin høyborgen for salafistene, skriver Die Welt.

Salafismen er uløselig knyttet til Saudi Arabia, som har investert mye i moskeer, koranskoler og økonomisk og praktisk støtte til utbredelsen av salafismen i Europa. Jeg har tidligere vist hvordan Saudi Arabia har investert tungt i å fremme salafismen i Belgia, med de virkningene det har hatt. Kongehuset bruker akkurat de samme metodene i Tyskland og andre land. Kong Salman tilbød å bygge 200 moskeer i Tyskland for å ta imot syriske flyktninger. en tyske visekansleren Sigmar Gabriel (SPD) krevde nylig at Saudi Arabia måtte slutte å gi økonomisk støtte til utbredelsen av salafismen. Det er ikke kjent om Gabriel også har krevd at vannet ikke må renne nedover.

Forrige artikkelDet store barriererevet i alvorlig fare
Neste artikkelFidel Castro om Obamas besök
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).