Satirevideoen som Erdoğan vil forby

0

Sultan Recep Tayyip Erdoğan i Tyrkia har innkalt den tyske ambassadøren i Ankara på teppet fordi han er rasende på en satirisk video fra NDR. Han forlanger at videoen ikke skal vises igjen. Noe av teksten går sånn: «Er lebt auf großem Fuß, der Boss vom Bosporus. Bei Pressefreiheit kriegt er’n Hals, drum braucht er viele Schals», singt eine Männerstimme zur Melodie von Nenas «Irgendwie, irgendwo, irgendwann». Og videre: «Ein Journalist, der was verfasst, das Erdogan nicht passt, ist morgen schon im Knast.» 

Erdoğan har som kjent slått hardt ned på ytrings- og pressefriheten i Tyrkia. Han har fått bygd seg et gigantisk palass, og han fører krig mot sin egen befolkning. Så satiren er på sin plass, men den er enda mer pinlig for europeiske politikere, fordi de både lar seg presse av denne mannen, finansierer ham og lar ham opptre som en bølle i særklasse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.