«Gribbe»-Singer tjener milliarder på Argentinas statsgjeld

0

Etter 15 års strid ga Argentinas nye, konservative president etter og punger ut med 6,5 milliarder dollar til tre «gribbefond». Paul Singer som driver «gribbefondet» Elliott Management Corporation, kjøpte opp Argentinas statsgjeld for en billig penge. Nå casher han inn det mangedobbelte. Singer er den republikanske presidentkandidaten Marco Rubios bidragsyter og rådgiver.

Det er ABC Nyheter som skriver dette, og fortsetter:

Sist uke nådde Argentina fram til en avtale med tre nådeløse «gribbefond» om å gjøre opp en 15 år gammel statsgjeld, som siden da har hindret det kriserammede landet å få kreditt ute i verden.

Under ledelse av den nye konservative presidenten Mauricio Macri gikk landet med på  å punge ut med 6,5 milliarder dollar til tre amerikanske fonds.

Gribbefond er ifølge SLUG, Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk selskaper som har spesialisert seg på å kjøpe opp gjeld for en brøkdel av verdien, for deretter å kreve full tilbakebetaling.

Ifølge Wall Street Journal vil ett av gribbefondene, Bracebridge Capital, tjene 952% på oppkjøpet sitt, og for Elliotts del dreier det seg om 392%. Dette er naturligvis legalisert landeveisrøveri og er godkjent av det som kalles det amerikanske rettsapparatet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.