Ukraina: Brann i tistlenes leir

0

Ukrainas president, oligarken Petro Porosjenko, forlangte 16. februar 2016 at statsminister Arseij «Yats» Jatsenjuk skulle gå av som regjeringssjef. «Yats», som USAs viseutenriksminister Victoria Nuland kalte ham da hun jobbet for å innsette ham som statsminister for ei kuppregjering, har ikke akkurat vært noen suksess, ikke en gang for sine oppdragsgivere. Det siste året har oppslutninga om ham knapt vært målbar på meningsmålingene. Og i Verkhovna Rada lå det på bordet et mistillitsforslag mot ham fra de to største partiene. Det er ABC News som melder dette.

Etter at den litauiske økonomiministeren Aivaras Abromavicius trakk seg (også han en marionett for USA) uttrykte både IMFs Christine Lagarde og ti vestlige ambassadører sin bekymring for landets evne til å overleve økonomisk.

Innenriksminister Arsen Avakov, som har klare bånd til de ny-nazistiske gruppene, erklærte samtidig at han sjøl sitter med kjempeavsløringer mot den regjeringa han sjøl er medlem av, som han sa i et intervju med avisa Zerkalo Nedeli:

Do you doubt I could drop a media bombshell that would have an effect several times bigger than Abromavicius caused? But I don’t want to take steps, which would only result in IMF Managing Director Christine Lagarde waving her hands sadly, take away the support of the country’s foreign partners. Some things must be settled out of the public eye.

Så nå er det snart bare Erna Solberg og Børge Brende som har tillit til juntaen i Kiev. De har jo vært så elskverdige å ta 200 millioner norske skattekroner fra statskassa for å forære dem til denne gjengen. Skal ikke noen snart stille dem til ansvar for dette?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.