Twitter lager tankepoliti

7

Det sosiale nettverket Twitter offentliggjorde 9. februar 2016 at de har opprettet det de kaller Twitter Trust & Safety Council.

Og det handler naturligvis om å sensurere innholdet på det sosiale nettverket. Pressemeldinga er full av orwelliansk nytale av typen «To ensure people can continue to express themselves freely and safely on Twitter, we must provide more tools and policies.» Og «Twitter empowers every voice to shape the world. But you can’t do that unless you feel safe and confident enough to express yourself freely and connect with the world around you.»

Du skal få lov å ytre deg fritt, dersom du gjøre det på den måten vi ønsker og for eller mot dem vi ønsker at du skal ytre deg for eller mot. Og til å sikre dette edle formålet har Twitter fått med seg følgende organisasjoner og grupper.

Ikke overraskende finner vi her globalistfeminister og aksjonsgrupper med nær forbindelse til George Soros og hans Open Society Foundation. Det gjelder sånne som Dangerous Speech Project, som også har forbindelse med den styrtrike MacArthur Foundation. Og sånne som The Wahid Institute, Feminist Frequency og GLAAD.

Milliardærene og deres tamme social justice warriors skal altså gå sammen om å gjøre Twitter til et trygt sted mot kritiske tanker under påskudd av at de kjemper mot «hate speech». Tanken er tenkt før av George Orwell naturligvis i 1984, men kanskje enda bedre i Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, der nettopp det å hindre kritisk eller avvikende tenkning er noe av det sentrale.

Ifølge egne opplysninger har Twitter mer enn 320 millioner bruker over hele verden, så det er jo et av verdens største medier, med en ditto innflytelse. Twitter har gjort grunnleggeren Jack Dorsey til dollarmilliardær og en av de mektigste amerikanerne under 40.

Og ikke helt overraskende er de største eierne i selskapet Morgan Stanley, Vanguard Group Inc, Fidelity Management og BlackRock. Og dessuten den saudiarabiske prinsen og mangemilliardæren Alwaleed bin Talal.

Fra før har jeg meldt at det tyske storkonsernet Bertelsmann,  som gjorde sin karriere ved å være nazi-Tysklands fremste propagandamaskin, har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

tankepolitiet er i full virksomhet, 24/7, som de sier på de kanter.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. «Twitter lager tankepoliti»

  Vil klart hevde at Twitter-formen, på maks. 140 tegn, i seg selv utgjør tankepoliti.
  Innrømmer gjerne at jeg selv har vanskelig for å tenke så kort (dessuten tenker jeg ikke som en spurv).

  Twitter er oftest trening i korttenkthet.

  • «Any philosophy that can be put in a nutshell belongs there.»

   – Sydney J. Harris

   Jeg har selv en hang til å både tenke og skrive omstendelig. Jeg har også veldig sans for gode one-liners når de dukker opp, både andres og egne. I hvert fall hvis de sier noe vesentlig mer enn formatet skulle antyde.

   Jeg har aldri vurdert seriøst å begynne å tvitre, men ble for et par år siden fascinert av tanken på å måtte komprimere språket kraftig nok til å få sagt noe vettugt og velformulert om noe som helst med 140 tegn. Så jeg gjorde noen forsøk på først å skrive noen kortfattede, men ikke klart begrensde kommentarer om tilfeldig valgte temaer, for så å se om det var mulig for meg å si det samme på en klar, utvetydig og tilstrekkelig måte ved hjelp av kun 140 tegn. Barberte og redigerte det hvite ut av øynene, og fikk det forbausende ofte til på et vis. Det føltes som regel temmelig amputert og mindre nyansert enn jeg gjerne ville hatt det, selvfølgelig. Men det var også en liten vekker at det forholdsvis ofte var mulig å få til noe i det hele tatt.

   • Javisst, one-liners er fint. Men ikke når tiltvungent «one-lining» blir en markant del av de politiske debattene.

    På en annen side: Med 7,5 mldr skravlende hoder i verden trenger vi – menneskestammen – å lære å fatte oss i essensiell korthet i fellesfora, om alle momenter skal få tid til å høres (på) og nå fellesoppmerksomheten (som p.t dessverre er for sterkt styrt av MSM, forsiktig sagt). – Kanskje Twitter er en begynnende del av en læreprosess i så måte?

    • Tja, kanskje. Det er fristende å følge opp med en til, «ninety percent of everything is crap», og det gjelder sikkert enten folk skriver kort eller langt. Twitter kommer i hvert fall ikke til å være det som redder oss fra lavmålsdiktaturet, det er jeg nokså sikker på. 🙂

 2. «Tanken er tenkt før av George Orwell naturligvis i 1984, men kanskje enda bedre i Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, der nettopp det å hindre kritisk eller avvikende tenkning er noe av det sentrale.»

  Det ser ut til at mange tar denne oppgaven personlig, og ser det som sin oppgave her i livet å knekke alle med evne til kritisk tenkning. Som om hjernene deres er overtatt av tankepolitiet, og de går rundt som roboter av konformitetens voktere.

 3. De går til handling umiddelbart. Det der 350 views er manipulasjon. Jeg sendte ut en Tweet om tilbakemelding om de kunne se mine tweets, men ingen respons. Selv min nære venn har ikke fått visse tweets fra meg på sin newsfeed. Pål Steigan sier «hold ut, kjemp imot», men oss som ikke har et respektert rykte, kjent navn kjenner den sensuren ekstra godt. Ikke har man noen stor blog som ville vekket reaksjoner om en skulle bli mystisk stille. De Skyver oss sakte og stille ut av newsfeeden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.