Twitter lager tankepoliti

0

Det sosiale nettverket Twitter offentliggjorde 9. februar 2016 at de har opprettet det de kaller Twitter Trust & Safety Council.

Og det handler naturligvis om å sensurere innholdet på det sosiale nettverket. Pressemeldinga er full av orwelliansk nytale av typen «To ensure people can continue to express themselves freely and safely on Twitter, we must provide more tools and policies.» Og «Twitter empowers every voice to shape the world. But you can’t do that unless you feel safe and confident enough to express yourself freely and connect with the world around you.»

Du skal få lov å ytre deg fritt, dersom du gjøre det på den måten vi ønsker og for eller mot dem vi ønsker at du skal ytre deg for eller mot. Og til å sikre dette edle formålet har Twitter fått med seg følgende organisasjoner og grupper.

Ikke overraskende finner vi her globalistfeminister og aksjonsgrupper med nær forbindelse til George Soros og hans Open Society Foundation. Det gjelder sånne som Dangerous Speech Project, som også har forbindelse med den styrtrike MacArthur Foundation. Og sånne som The Wahid Institute, Feminist Frequency og GLAAD.

Milliardærene og deres tamme social justice warriors skal altså gå sammen om å gjøre Twitter til et trygt sted mot kritiske tanker under påskudd av at de kjemper mot «hate speech». Tanken er tenkt før av George Orwell naturligvis i 1984, men kanskje enda bedre i Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, der nettopp det å hindre kritisk eller avvikende tenkning er noe av det sentrale.

Ifølge egne opplysninger har Twitter mer enn 320 millioner bruker over hele verden, så det er jo et av verdens største medier, med en ditto innflytelse. Twitter har gjort grunnleggeren Jack Dorsey til dollarmilliardær og en av de mektigste amerikanerne under 40.

Og ikke helt overraskende er de største eierne i selskapet Morgan Stanley, Vanguard Group Inc, Fidelity Management og BlackRock. Og dessuten den saudiarabiske prinsen og mangemilliardæren Alwaleed bin Talal.

Fra før har jeg meldt at det tyske storkonsernet Bertelsmann,  som gjorde sin karriere ved å være nazi-Tysklands fremste propagandamaskin, har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

tankepolitiet er i full virksomhet, 24/7, som de sier på de kanter.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPengefondet IMF truer med å bryte med Ukraina på grunn av korrupsjon
Neste artikkelUkraina: Brann i tistlenes leir
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).