USA ger ISIS 45 minuters förvarning inför ”bombning”

0
Anders Romelsjö

New York Times rapporterade 16 november i artikeln ”U.S. Warplanes Strike ISIS Oil Trucks in Syria” följande ”To reduce the risk of harming civilians, two F-15 warplanes dropped leaflets about an hour before the attack warning drivers to abandon their vehicles, and strafing runs were conducted to reinforce the message.” Så snällt! Jag publicerar reflexioner om detta från Brandon Turbeville som är en skribent från Florence, South Carolina. Han har gett ut 6 böcker och mer än 500 artiklar i olika ämnen: Codex Alimentarius — The End of Health Freedom, 7 Real Conspiracies, Five Sense Solutions and Dispatches From a Dissident, volume 1 and volume 2, The Road to Damascus: The Anglo-American Assault on Syria, and The Difference it Makes: 36 Reasons Why Hillary Clinton Should Never Be President.


 

Artikeln
Ända sedan ryssarna började släppa riktiga bomber på verkliga ISIS mål i Syrien, har USA och Nato varit tvungna att delta i en dubbelsidig propagandakampanj som uttalar motstånd mot ISIS samtidigt som man gör allt för att underlätta och skydda ISIS krafter på marken. Det har också visat sig i det bisarra läget att försöka underlätta för ISIS och samtidigt försöka att hinna ifatt ryssarna i vad som åtminstone kan se ut som bombning av IS. Så när de ryska bombningarna verkligen träffar en av källorna till ISIS finansiering – oljetransporter från Syrien och Irak till Turkiet där den köps av Turkiets premiärminister Erdogan son, Bilal så måste USA engagera sig i sina egna speciella bombningar mot ISIS tankbilar.

Men istället för att bomba lastbilarna direkt så ger USA 45-minuters varning i förväg till oljekonvojen om att bombning av lastbilarna kommer att ske. Detta sker genom att flygblad fällas ned från flygplan till lastbilskonvojen. De har texten: ”Ut ur dina lastbilar nu, och spring iväg. Varning: Flyganfall kommer. Tankbilar kommer att förstöras. Ge dig iväg genast från dina tankbilar. Riskera inte ditt liv.” Motiveringen är att lastbilsförarna kanske är civila och inte medlemmar i ISIS. Men vanligen dödas en individ som ger ”materiellt stöd till terrorister” som att köra lastbil med stulen olja i en krigszon som kommer att användas för att finansiera terroristorganisation. (Anders: Erinrar mig på hur oklara, vaga grunder Obama själv beordrar drönarattacker mot misstänkta terrorister, varvid hundratals civila dödats). Varför får dessa ”potentiella civila” en varning medan vanliga civila inte får det? Det är verkligen synd att USA inte släppte flygblad till de miljoner irakier som har dödats under det senaste årtiondet eller till de tusentals libyer som dog på grund av Nato.
olje is syria
USA har enligt överste Steve Warren endast bombat 116 oljebilar på nästan 1,5 år medan ryssarna har eliminerat över 1.000 i fem dagar. Innan ryssarna började bomba oljetransporter hade USA ännu inte angripit några efter vad som är känt. Varför har då inte USA förstört fler? Enligt Steve Warren var ”Målet att förstöra varje lastbil. Plan hade slut på ammunition innan de kunde göra det”.
Även med nya försök att framställa sig som att man verkligen syftar till att bekämpa ISIS inför ögonen på den amerikanska allmänheten, har USA varit tvungen att använda och visa upp video och fotografier från ryska bombningarna för media på grund av det faktum att amerikanska tillslag mot ISIS tankbilar är så sällsynta. Denna patetiska propaganda utgör ännu ett exempel på hur USA inte alls är intresserat av att besegra ISIS utan i stället arbetar på att besegra Assad, Iran och ryssarna.I själva verket skulle den amerikanska utrikespolitikens propaganda kunna hälsas som välbehövlig komik om den inte vore så tragiskt och potentiellt farliga för resten av världen.

i Andra om: ,, , , , ,,, Syrien, , , , , ,

Brandon Turbevilles artikel New York Times 17/12 Har USA:s krig konstitutionellt stöd? Hur IS smugglar olja Turkiet i Irak-krig för att rädda oljetransporter Iraks premiärminister Expressen 2/12 Sputnik Ab 2/12 Russia Today Expressen -NATO ökar stödet till Turkiet Expressen 30/11 Intervju med Erdogan Turkiets roll som stöd till terrorismen Vill Turkiet stänga Bosporen? Nyhetsbanken I Nyhetsbanken II Consortiumnews 25/6 Pål Steigan 26/6 Blogginlägg 26/8 2014 Blogginlägg 29/7 2015 Counterpunch 24/11 2015 Express 25/11 DWN 29/10 Pål Steigan 1/11 Jan Guillou i Ab Bärgslagsbladet Arboga Tidning 27/10 Professorsblog 28/10

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.