Ankara til krig mot kurderne i Tyrkia – EU tier

0

«Med panservogner og skarpskyttere kjemper de tyrkiske sikkerhetsstyrkene mot PKK, midt i boligdistrikter. Blant mange kurdere vokser det nå fram et hat mot den tyrkiske staten. De føler et avmektig raseri over at EU hittil ikke har sagt er ord om den volden som Recep Erdoğan bruker mot sitt eget folk.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette, og fortsetter:

Tåregassen innhyller politiets kontrollposter, hellikoptre kretser på himmelen over Diyarbakir, man kan høre skudd fra de avsperrede bydelene. I sentrumsgatene i den sørøsttyrkiske millionmetropolen går sikkerhetsstyrkene fram med brutal vold mot kjemperne til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK. Siden 2. desember, med et kort avbrekk, har det rådd unntakstilstand og permanent portforbud i deler av gamlebyen. Overført til Tyskland blir det som om Bundeswehr og politi skulle ha ført kamper i avsperrede deler av Köln.

Men fredsprisvinner EU holder kjeft. EU har avtalt å gi Tyrkia tre milliarder euro, visumfri innreise og forhandlinger om medlemskap.

Tyrkisk presse opplever stadig hardere undertrykking fra Erdoğan-regimet. Washington Post skriver om hvordan den tyrkiske presidenten systematisk angriper pressa:

The latest evidence that President Recep Tayyip Erdogan is trying to silence the media came Nov. 26 when two prominent journalists were detained. Can Dundar, editor in chief of the newspaper Cumhuriyet, and Erdem Gul, the paper’s Ankara correspondent, were accused of aiding an armed group and of espionage, charges that reflect Mr. Erdogan’s fury at the newspaper’s reporting.

The Cumhuriyet editors are hardly alone. Dozens of journalists have been jailed in recent years. In October, eight international press freedom groups conducted an “emergency” inquiry in Turkey and concluded that “pressure on journalists operating in Turkey has severely escalated” this year.

Men på tross av dette fortsetter likevel pressa å rapportere om det som nå nærmest må kalles en borgerkrig. Today’s Zaman skriver:

Cizre, like Sur and Silvan, among others, is one of the southeastern districts of the country that has suffered under repeated curfews since late July, and now that the Gendarmerie Special Operations Unit (JÖH) has arrived to assist in the fight against terrorism in the region, many civil servants appointed to the area and local residents are fleeing the curfew zone.

Sultan Erdoğan har drevet og driver beviselig støtte til islamistiske jihadister, inklusive Den islamske staten, han driver utpresning mot Europa og fører borgerkrig mot sitt eget folk. Likevel, eller eventuelt akkurat derfor, premieres han av fredsprisvinner EU. Den som fortsatt tror at Europa er engasjert i å skape demokrati bør kanskje revurdere sin evne til realitetsorientering.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA ger ISIS 45 minuters förvarning inför ”bombning”
Neste artikkelTidligere Bush-rådgiver: – Imperiet er i ferd med å synke.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).