Ankara til krig mot kurderne i Tyrkia – EU tier

6

«Med panservogner og skarpskyttere kjemper de tyrkiske sikkerhetsstyrkene mot PKK, midt i boligdistrikter. Blant mange kurdere vokser det nå fram et hat mot den tyrkiske staten. De føler et avmektig raseri over at EU hittil ikke har sagt er ord om den volden som Recep Erdoğan bruker mot sitt eget folk.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette, og fortsetter:

Tåregassen innhyller politiets kontrollposter, hellikoptre kretser på himmelen over Diyarbakir, man kan høre skudd fra de avsperrede bydelene. I sentrumsgatene i den sørøsttyrkiske millionmetropolen går sikkerhetsstyrkene fram med brutal vold mot kjemperne til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK. Siden 2. desember, med et kort avbrekk, har det rådd unntakstilstand og permanent portforbud i deler av gamlebyen. Overført til Tyskland blir det som om Bundeswehr og politi skulle ha ført kamper i avsperrede deler av Köln.

Men fredsprisvinner EU holder kjeft. EU har avtalt å gi Tyrkia tre milliarder euro, visumfri innreise og forhandlinger om medlemskap.

Tyrkisk presse opplever stadig hardere undertrykking fra Erdoğan-regimet. Washington Post skriver om hvordan den tyrkiske presidenten systematisk angriper pressa:

The latest evidence that President Recep Tayyip Erdogan is trying to silence the media came Nov. 26 when two prominent journalists were detained. Can Dundar, editor in chief of the newspaper Cumhuriyet, and Erdem Gul, the paper’s Ankara correspondent, were accused of aiding an armed group and of espionage, charges that reflect Mr. Erdogan’s fury at the newspaper’s reporting.

The Cumhuriyet editors are hardly alone. Dozens of journalists have been jailed in recent years. In October, eight international press freedom groups conducted an “emergency” inquiry in Turkey and concluded that “pressure on journalists operating in Turkey has severely escalated” this year.

Men på tross av dette fortsetter likevel pressa å rapportere om det som nå nærmest må kalles en borgerkrig. Today’s Zaman skriver:

Cizre, like Sur and Silvan, among others, is one of the southeastern districts of the country that has suffered under repeated curfews since late July, and now that the Gendarmerie Special Operations Unit (JÖH) has arrived to assist in the fight against terrorism in the region, many civil servants appointed to the area and local residents are fleeing the curfew zone.

Sultan Erdoğan har drevet og driver beviselig støtte til islamistiske jihadister, inklusive Den islamske staten, han driver utpresning mot Europa og fører borgerkrig mot sitt eget folk. Likevel, eller eventuelt akkurat derfor, premieres han av fredsprisvinner EU. Den som fortsatt tror at Europa er engasjert i å skape demokrati bør kanskje revurdere sin evne til realitetsorientering.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. «eller eventuelt akkurat derfor»

  Nettopp. De som egentlig sitter med makten her i verden, ikke politikerne, vet veldig godt hva de gjør. De har en plan.

 2. Det store prosjektet for USA/Nato er jo krigen mot Russland. Det er årsaken til at Tyrkia får det aller siste nytt av amerikanske våpen. Da visepresident Joe Biden var i Kiev 7 desember oppfordret han regimet i VestUkraina til å starte krigsprosessen for tilbakeerobring av Krim. Tyngre våpen fra Nato er allerede ført nærmere kamplinjene.
  Tyrkias spesielle ansvarsområde i den forestående krigen er å utplassere og væpne Jihadister,i særdeleshet de tyrkisk talende Krim-Tatarene. Ankara har gjort det klart at de aldri anerkjenner Russlands anneksjon av Krim.
  Helt perfekt for USA/Nato er at nazistene utvikler militært samarbeid med terroristisk islam som allerede har satt opp felles treningsleire i regionen Kherson som ligger rett nord for Krim.
  Det andre som er interessant (se RT) er at nazistiske AZOV-brigaden avholder en tradisjonell nazistisk fakkelparade i byen MARIUPOL som faktisk bare er noen kilometer fra kamplinjene. Med stor oppslutning.
  Helt utrolig hvordan mye av det aktuelle hendelsesforløpet er repriser på hendelsene under andre verdenskrig: muslim-nazi alliansen i Ukraina-Krim.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.