USA forsøkte å få i stand militærkupp i Syria

0
Nordmenn må innse at uansett hvor ille den tyske okkupasjonen av Norge var, så er de lidelsene Syria har opplevd under vår krig mot dem uendelig mye verre.

USA forhandlet i hemmelighet med noen av president Bashar al-Assads nærmeste, i et forsøk på å få dem til å gjennomføre et militærkupp da det brøt ut uro i landet i 2011.

Det er Aftenposten som skriver dette 25.12.2015. Artikkelen bygger på informasjon som er lagt fram av Wall Street Journal.

Amerikansk etterretning hadde kontakt med flere ledende offiserer i den syriske regjeringshæren, men konkluderte etter hvert med at de ikke sto sterkt nok til å kunne lede et slikt kupp mot Assad, skriver Wall Street Journal.

Avisen har snakket med over 20 amerikanske tjenestemenn og etterretningskilder som forteller om de hemmelige forhandlingene som ble innledet etter at Assad-regimet tok i bruk våpenmakt mot demonstranter våren 2011. …

– Politikken var å få til et maktskifte ved å finne sprekker i regimet og tilby insentiver til folk som forlot Assad, sier en tidligere høytstående tjenestemann i Det hvite hus.

I 2012 innså USA at forsøket ikke ville lykkes og begynte i stedet å støtte de syriske opprørerne.

Artikkelen i WSJ hevder at Obama-administrasjonen «ble tatt på senga» av framveksten av Den islamske staten. Det er jo mulig at dette gjalt administrasjonen, men de hemmelige tjenestene var allerede i 2012 fullstendig klare over at dette ville skje, og så det som en positiv ting.

Den konservative gruppa Jurdical Watch fikk rettens kjennelse for å få utlevert hemmelige dokumenter fra USAs militære etterretningstjeneste (DIA). I disse dokumentene fra 7. august 2012 viser at samarbeidet med jihadistene ikke er noe hendelig uhell. Det er bevisst og målrettet. USA visste hva de gjorde og så med tilfredshet på planene om å skape et islamistisk kalifat i Syria.

USAs politikk for regimeendring i Syria har vært en katastrofe fra ende til annen. Som aggresjonskrig er den etter internasjonal lov en forbrytelse mot menneskeheten, og den har ført til uhyggelige lidelser for det syriske folket. Men de to siste norske regjeringene har støttet denne aggresjonen 100% med full støtte i Stortinget. Vil de aldri lære?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.