Ukrainske nazister vil kjempe sammen med USA i Syria

0
Azov-brigaden under SS-runen wolfsangel

Lederen for den høyreekstreme/nazistiske Azov-militsen i Ukraina, Andriy Biletsky, sier til den ukrainske TV-kanalen 112 at han og hans folk er klare for å kjempe sammen Tyrkia og den vestlige koalisjonen mot Russland i Syria. Dette melder den ukrainske nettavisa Informator.

Det hører med i bildet at Kongressen i USA 11. juni 2015 vedtok enstemmig at det heretter skal være forbudt for USA å trene og utruste «den ny-nazistiske Azov-bataljonen».

Samtidig er det et faktum at USAs hær nettopp har samarbeidet med Azov-brigaden under militærøvelser i Ukraina.

Det nazistiske Azov-regimentet som kjemper under SS-runen wolfsangel og som er beryktet for sine grusomheter og overgrep i kampene mot opprørere i Øst-Ukraina, blir nå fullt integrert i den ukrainske nasjonalgarden, sier innenriksminister Arsen Avakov.

Ifølge Avakov har Azov-regimentet utmerket seg i kampene mot opprørerne og de er «de best trente folkene.» Et viktig skritt er altså tatt i retning av en nazifisering av den ukrainske nasjonalgarden.

Jeg har tidligere vist at Azov-brigaden i 2015 gjennomførte nazistiske sommerleire for barn med indoktrinering og våpentrening.

Denne nazimililtsen er det nå som ønsker å slutte seg til den vestlige alliansen som kjemper for å styrte Assad-regjeringa i Syria. Som kjent er også Norge en del av denne alliansen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.