Syrisk anti-IS journalist myrdet i Tyrkia

0

Tyrkia blir et stadig farligere land for journalister. 27. desember 2015 ble den syriske journalisten og filmskaperen Naji al-Jarf skutt ned på åpen gate i den tyrkiske byen Gaziantep. Det er den tyrkiske avisa Today’s Zaman som melder dette:

Syrian activist and journalist Naji al-Jarf, who recently shot a documentary covering atrocities of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), was killed in southern Turkish province of Gaziantep on Sunday.

Gunmen fatally shot 37-year-old al-Jarf as he walked in a street in the southern city of Gaziantep, according to the Observatory and the Syrian opposition’s Shaam Network news group. Al-Jarf was the editor-in-chief of pro-opposition Hinta Magazine, according to Shaam Network.

I 2014 publiserte al-Jarf en dokumentar om IS og deres grusomheter. Han var medlem av ei gruppe som kaller seg Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS) og redaktør for den syriske opposisjonsavisa Hentah.

al-Jarf tilhørte altså den anti-islamistiske opposisjonen mot Bashar al-Assad i Syria. I oktober ble en annen aktivist fra RBSS, Ibrahim Abdul Qader, myrdet av IS-folk i den tyrkiske byen Sanliurfa.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelInternationella storfinansen hjälpte Hitler
Neste artikkelEx-CIA-agent: – Vi fikk millioner for å ødelegge Jugoslavia
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).