Syrisk anti-IS journalist myrdet i Tyrkia

0

Tyrkia blir et stadig farligere land for journalister. 27. desember 2015 ble den syriske journalisten og filmskaperen Naji al-Jarf skutt ned på åpen gate i den tyrkiske byen Gaziantep. Det er den tyrkiske avisa Today’s Zaman som melder dette:

Syrian activist and journalist Naji al-Jarf, who recently shot a documentary covering atrocities of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), was killed in southern Turkish province of Gaziantep on Sunday.

Gunmen fatally shot 37-year-old al-Jarf as he walked in a street in the southern city of Gaziantep, according to the Observatory and the Syrian opposition’s Shaam Network news group. Al-Jarf was the editor-in-chief of pro-opposition Hinta Magazine, according to Shaam Network.

I 2014 publiserte al-Jarf en dokumentar om IS og deres grusomheter. Han var medlem av ei gruppe som kaller seg Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS) og redaktør for den syriske opposisjonsavisa Hentah.

al-Jarf tilhørte altså den anti-islamistiske opposisjonen mot Bashar al-Assad i Syria. I oktober ble en annen aktivist fra RBSS, Ibrahim Abdul Qader, myrdet av IS-folk i den tyrkiske byen Sanliurfa.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.