Internationella storfinansen hjälpte Hitler

15
Svenske arvprinsen Gustaf Adolf (kungens far) med Hitler och Göring vid OS i Berlin 1936.
Anders Romelsjö
Anders Romelsjö

Detta är ett gästblogginlägg av Brage Norin, skolkamrat från Boden. Skrivandes från Skogås tankesmedja. Som i alla gästblogginlägg står författaren för hela texten


UNDER SOMMAREN 1962 ANORDNADES EN ”SCHUTZEN-FEST” PÅ EN JÄRNVÄGSSTATION I HAMBURG. JAG HADE LIFTAT FRÅN NORRA SVERIGE ÄNDA NER TILL NORRA TYSKLAND. JAG VAR MED PÅ FESTEN. JAG FICK FRÅGAN – ”ÄLSKAR DU FUHRERN ”- LIEBEN SIE DEN FUHRER? JAG SVARADE ATT JAG INTE GILLADE FUHRERN. ”VAR KOMMER DU IFRÅN” – VAR NÄSTA FRÅGA. FRÅN SVERIGE SVARADE JAG. DÅ BRAKADE HELVETET LÖS. EN UNG KVINNA VRÅLADE I RENT URSINNE:

”ALLE SWEDEN SIND SCHWEINEHUNDE – SIE HABEN GELD AN DEM KRIEG VERDIENT”. (Översatt: Alla svenskar är svin – ni har tjänat pengar på kriget).
Hennes skrik gick genom märg och ben. Jag ryste i hela kroppen. Det blev lynchstämning. Poliser kom snabbt på plats. En äldre tysk man sa åt polisen att jag inte hade gjort någonting – ”Der Schwede hat nichts getan”. Polisen skyddade mig och körde ut mig till en tillfartsväg norrut mot Autobahn. Därifrån liftade jag först till Danmark och sedan vidare till Sverige. Jag glömmer aldrig någonsin kvinnans skrik – ”alla svenskar är svin – ni har tjänat pengar på kriget”. Jag anade inte i min ungdom hur rätt hon hade.

Den välkända amerikanska författaren Charles Higham startade ett omfattande detektivarbete om andra världskriget 1978. Han lyckades efter några års arbete lyfta hemligstämpeln på flera historiska dokument. Han fick läsa information som chockade honom. För första gången började sanningar om andra världskriget – som varit dolda under lång tid – komma fram. Dessa sanningar kommer snart att vända upp och ner på historieskrivningen. Det verkar som om Highams historiska avslöjanden var ”före sin tid”. Det är tack vare nätet som informationen nu äntligen börjar strömma ut i världen.
Trading with the enemy

USA:s handel med ”fienden”.
Den 13:e december 1941 undertecknade president Roosevelt ett dekret ”Trading with the Enemy Act” – där det beslutades att tillstånd för handel med Tyskland kunde beviljas av finansministern. De känsliga frågorna om ”handel med fienden” delegerades (!) av presidenten. Detta överraskade Higham. Efter år av grävande journalistiskt arbete avslöjades en sanning som först nu börjar skaka världen.

Krig handlar om pengar och världsherravälde. Detta vet nästan alla. Men knappast någon vet att det andra världskriget skapad stora vinster för finanseliten i Västvärlden. Det var i själva verket de stora inflytelserika bankerna och företagen i USA och Europa som möjliggjorde det andra världskriget. Det var de hägrande vinsterna hos finansvampyrerna i väst som hjälpte till att driva fram kriget. Hitler fångade deras intresse. Hans glödande agitation skulle kunna tända den eld som möjliggjorde ett nytt storkrig.
Huvudsyftet med det massiva finansiella stödet till Hitlertyskland var att skapa en krigsmakt som kunde krossa Sovjetunionen. Detta var finanselitens viktigaste mål redan från början. Att krossa Europas demokratier och tillsätta fascistregimer var ett annat viktigt mål.

Hitler var helt i händerna på storfinansen. Tyskland behövde bränsle. Egen olja saknades. Enorma fabriker för tillverkning av syntetiskt bränsle byggdes av storföretagen. Tyskland behövde gummi – syntetiskt gummi var enda alternativet. Enorma industrisatsningar gjordes. Tyskland behövde kullager. Svenska Kullagerfabriken SKF stod för cirka 80 procent av världsproduktionen av kullager. Hela 60 procent gick till Nazityskland. SKF byggde en ny stor kullagerfabrik i Schweinfurt för att förse nazisternas väldiga krigsmaskin. Allt som rullar behöver kullager. Behovet var enormt. Att tro att Hitlers fotfolk skulle klara av allt detta är bara barnsliga naiva fantasier.

Det var finanseliten i väst – däribland flera världskända judiska bankirer – som byggde upp Hitlertyskland. Även familjen Wallenberg var inblandad. Jacob Wallenbergs bank ”Stockholms Enskilda Bank” hade omfattande affärer med Hitlers Reichsbank. I själva verket var familjen Wallenbergs imperium en av Hitlertysklands viktigaste allierade i Europa. Bofors försåg nazisterna med betydande delar av stål och vapen under nästan hela kriget. Även den svenska staten var ansvarig. Svensk järnmalmsproduktion till Tyskland var igång ända fram till att den tyska krigslyckan vände. Gruvorna i Kiruna hotades till slut att bombas av engelsmännen. Vem satt tillsammans med Hitler och Göring vid olympiaden 1936 i Berlin – Gustav Adolf. Detta var inte ödets ironi. Även det svenska kungahuset var anhängare av nazisterna. Gustav V var en stor beundrare av Hitler.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article15575549.ab

Svenske arvprinsen Gustaf Adolf (kungens far) med Hitler och Göring vid OS i Berlin 1936.
Svenske arvprinsen Gustaf Adolf (kungens far) med Hitler och Göring vid OS i Berlin 1936.

Familjen Rockefeller som ägde Chase National Bank, var världens största finansmagnat vid andra världskrigets utbrott. Hör och häpna – en stor del av Rockefellers imperium stod för nazisternas omfattande import av krigsmaterial. Många stora USA-företag etablerade hemliga affärer med nazisterna. Ford Company var bara en i raden. Företaget exporterade massor av fordon och lastbilar till Tyskland även efter den tyska ockupationen av Frankrike. Hela den giriga finanseliten i väst var djupt inblandade i uppbygget av den största krigsmaskin som Europa skådat. Det andra världskriget skulle garanterat ge astronomiska vinster – och samtidigt – förhoppningsvis sänka Sovjetunionen i graven. Att miljoner skulle dö bekymrade inte finansvärldens psykopater. Flera där är som tomma skal utan mänskliga känslor. Så var det då och så är det än idag.

Men precis som så många gånger förr gick inte allt enligt planerna. Trots att tre fjärdedelar av alla tyska divisioner sattes in i operation Barbarossa mot Sovjetunionen, slutade kriget med en seger för Sovjetunionen som blev en militär supermakt. Detta blev början till det kalla krigets epok. Det var då vi klistrade upp affischer ”En Svensk Tiger” över hela Sveriges territorium. Vi skulle alla vara tysta – tiga. Den enda skurk som det kalla kriget lyckades fånga i Sverige var Enbom, men han var bara fantasifull. Vilken skam för det svenska rättsväsendet.

RAOUL WALLENBERGS HJÄLTEINSATS SLUTADE MED EN TRAGEDI.
Familjen Wallenberg måste till varje pris förhindra att deras omfattande affärer med Hitlertyskland skulle komma till allmänhetens kännedom.
En ”outsider” inom finansfamiljen – Raoul Wallenberg – utsågs till den som skulle rädda familjens heder. Formellt utsågs han av den svenska regeringen, men hans utnämning passade familjen Wallenbergs imperium som hand i handsken. Hans uppdrag gällde judarna i Budapest efter Tysklands ockupation av Ungern i mars 1944. De berömda svenska ”skyddspassen” räddade många judar i Budapest. De fick stiga på de vita bussarna som i Röda Korsets regi senare transporterade många skandinaver, fransmän och flera andra nationaliteter till Sverige.
Raoul_Wallenberg
Raoul Wallenbergs uppdrag blev också hans död – en äkta svensk hjältes död. Wallenberg kallades efter kriget till Washington för förhör. Den svenska regeringen trodde att finansfamiljens öde var beseglat – men ack vad de misstog sig. Många ledande finansfamiljer i USA var lika djupt inblandade i Hitlertysklands uppbyggnad som familjen Wallenberg. Sveriges industri rullade på under hela det andra världskriget och efter kriget fick vi uppleva ett industriellt uppsving utan motstycke i svensk historia. Hela vår produktionsapparat var oskadd. Vi tjänade pengar på kriget, men de stora inkomsterna fick vi skörda under efterkrigstiden. Men den svenska framgångssagan har en mörk baksida. Huvudansvarig för denna skammens mörka skugga var finansfamiljen Wallenbergs omfattande medverkan i Hitlertysklands uppbyggnad. Ingen kan ifrågasätta denna brutala sanning.

I DAG ÄR WALL STREETS ”BANKSTERS” MÄNSKLIGHETENS STÖRSTA LIKMASKAR.
USA:s ekonomi är till stor del en ren krigsekonomi. Det är krigen som ger de astronomiska inkomsterna. ”Det militärindustriella komplexet” i USA är världens största blodsvampyr. De livnär sig på krig. Efter andra världskriget har det amerikanska imperiet krigat oupphörligt. Blodet har runnit ur många miljoner människor i världen. Krigsmaskinens anhängare finns överallt i den s k ”fria världen”. Sverige är även denna gång intimt förbunden med en krigsmaskin som dödar miljoner människor. Massor av politiker i Sverige agerar öppet för en svensk NATO-anslutning. Ondskans imperium har ett fast grepp om Sverige.

Den unga tyska kvinnan som skrek – ”Alla svenskar är svin. Ni har tjänat pengar på kriget” – hade bara delvis rätt. Alla svenskar var inte svin. Det var bara en liten minoritet av svenskarna som var svin. Många av dessa satt i ledande ställningar i svenskt näringsliv. Dessa svin har fortfarande stor makt i Sverige – och det är fortfarande krig och blod som ger dem de stora vinsterna. De som verkar för att svenskt stridsflyg ska användas i USA:s krig är idag våra svenska ”quislingar”. Vi” ställde upp i Libyen. Landet blev en slaktplats. Vi ställde upp i Afghanistan och det slutade lika illa. Nu rymmer alla som samarbetade med väst från Afghanistan. Många som inte vågar stanna kvar strömmar in i Sverige. Sverige har nästan tvångsanslutits till NATO:s terrorkrig i världen. Men de svenska landsförrädarnas tid är snart ute. USA faller nämligen snart. USA faller utför det finansiella stupet – med stor sannolikhet redan nästa år 2016.

Hjärntvätten har gjort oss blinda. Vi ser inte de historiska skeenden som nu snabbt förändrar världen. Vi vandrar fram som enögda cykloper som dessutom har drabbats av starr. Vi är offer för den amerikanska finanseliten som idag kontrollerar våra massmedia. Vi kommer att stå där och gapa av förvåning när katastrofen är ett faktum. Den ekonomiska härdsmältan är snart här – en finanskrasch som många av världens ledande ekonomer länge varnat för. Vi ville inte lyssna. Informationen var för obehaglig.

EU måste snarast möjligt klippa banden med den amerikanska krigsmaskinen. För drygt 70 år sedan klippte Sverige de nära banden med Hitlertyskland – men vi väntade in i det längsta. Att ljuga fungerar bara en kort historisk tid. Nu håller lögnerna på att hinna ikapp dig moder Svea. Varken familjen Wallenberg eller Sverige kan gömma sitt förflutna bakom Raoul Wallenberg. Den nakna sanningen är att Sverige skötte sig väl i Hitlers ögon. Att vi avvisade den norska kungen från svenskt territorium när han flydde från Norge behagade Hitler. Hitler hade ingen anledning att överfalla Sverige, trots att vi inte ingick någon militär allians med Hitlertyskland. Vi dolde skickligt samarbetet med Nazityskland bakom paroller om svensk neutralitet. Jag vill gråta av skam.
Det tog mig över 50 år innan jag fullt ut förstod att den tyska kvinnans ångestskrik var sanning. Om jag hade kunnat be henne om förlåtelse hade jag gjort detta på knä, men jag vet ju inte om hon lever. Kanske hon hör min förlåtelse i himlen. Skulle kvinnan från Hamburg yttra sig idag, hade hon förmodligen ropat: ”Viele Schweden sind noch immer Schweinehunde” – många svenskar är ännu idag svin.

i Andra om: , , ,, , , , , , ,

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Brage Norin
  28 december, 2015
  JAG VET MER ÄN VÄL ATT INGENTING ÄR ”SVART ELLER VITT”.
  Men hur skall en balanserad helhetsbild av Sveriges roll under andra världskriget mogna fram – om allt hittills bara fått målas i en färg? NÄSTAN allt vi matats med sedan barnsben om det andra världskriget är vita lögner. Min artikel är ett försök att lyfta fram sanningar som varit nedtryckta under lång historisk tid. Finansfamiljen Wallenbergs roll både under det andra världskriget och under den efterföljande Bofors-epoken är en så vidrig historia – att det blir svårt att andas i Sverige. Alla vill vi andas sanning och inte en luft som stinker av lögner.

 2. Jeg synes du er hard med Sverige og svenskene. Svenskene var ikke noe verre enn de fleste andre folkeslag under krigen. Og svenskene er ikke de eneste som har løyet om krigen – hele den norske offisielle historien om krigen er en eneste stor løgn.

  Ellers er det selvfølgelig riktig at finanseliten tjente formuer ikke bare på annen verdenskrig, men på alle kriger. ALL WARS ARE BANKERS WARS. Alt det vi hører og leser om årsaker til kriger, er bullshit. Finanseliten starter kriger og finansierer begge sider av konflikten for å tjene mest mulig penger. Det er skrevet flerfoldige bøker om dette, og en av de beste etter min mening er fortsatt «War is a Racket» fra 1935 av general Smedley Butler.

  • Takk for boktips, roger. En av bloggens/ kommentarfeltets mange gode sider er alle litteraturhenvisningene.

   Du har rett. Norge og krigen … mest bløff. Men det har begynt å mykne. Det har kommet titalls bøker som tar for seg ulike sider ved norsk krigs- og okkupasjonshistorie de siste årene. Og bra er det, for ikke bare blir historien sannere, men den blir faktisk også både mer lesverdig, forståelig og mulig å lære noe av på den måten.

 3. VARFÖR FATTAR INTE FOLK ATT VÄRLDEN FÖRÄNDRAS – OCH ATT DET GÅR BLIXTSNABBT?
  Folk som kan läsa borde kunna fatta – men icke. Lika förbannat lever folk lugnt vidare utan att vakna. Hur fungerar vår mystiska centralprocessor hjärnan egentligen? Är alla minnesbanor redan inbrända? Är ingen del av hjärnan ledig för ny information?

  Fattar ingen att Ryssland, Kina och Indien har bildat en trippelallians som förändrar världen på nolltid? Den ryska björnen, den kinesiska draken och den indiska tigern vänder upp och ner på allt. Massor av länder i Asien börjar ansluta sig till alliansen. Det amerikanska romarriket står inför sitt fall. Hur kan någon enda läskunnig person fortsätta att vandra fram i livet som om ingenting händer?

  USA:S FALL UTFÖR ”THE FINANCIAL CLIFF” ÄR NÄRA FÖRESTÅENDE.
  Det betyder att USA snart störtas in i ett storskaligt fasansfullt inbördeskrig. Detta är oundvikligt med ett hundra procents säkerhet – ”tvärsäkert”. Det är mycket sannolikt att USA:s fall kommer att inträffa redan nästa år 2016. Dollarn faller och hela den s k ”fria världen” skakas i sina grundvalar.

  VAD HÄNDER I EUROPA?
  Hela södra Europa förvandlas till ett katastrofområde. Massor av städer kommer att drabbas av våldsam kriminalitet. Drogmissbruket kommer att explodera. Plundringar kommer att utbryta överallt. Alla välfärdssystem i södra Europa kommer att kollapsa. Röda Korset börjar nu förbereda sig inför den katastrof som väntar, men de kommer att stå maktlösa.

  DET SOM FÅR MIG ATT GAPA AV FÖRVÅNING ÄR ATT ÄVEN MYCKET LÄSKUNNIGA PERSONER INTE FATTAR.
  Hur funkar människans hjärna???
  Jag förstår det inte.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja

  • «Hur kan någon enda läskunnig person fortsätta att vandra fram i livet som om ingenting händer?»

   Det kallas libido, och är et livsbegär vi delar med de flesta varelser.

   Brage, hur vet du att folk inte förstår? Derför att man inte gjör nånting åt det? Derför at vi inte tar kollektivt självmord mer effektivt än okontrollerat immigration innebär? Om det finns annat att göra som verkligen funkar, vänligen beratta. Du går före, jag kommer hinkande efter …

 4. Vår (Sveriges) roll i världen klarnar mer och mer. Att eliten nu gör allt för att manövrera oss in i NATO är alltså inte förvånande . Man har förlorat tron på vår gamla neutralitet och alliansfrihet inför det kommande kriget. Och man var så fixerad vid sitt ryss/sovjethat att man slängde hela vårt försvar överbord när Sovjet imploderade. Hurra! Nu blir det fred i vår tid ! IGEN! Nu sitter vi där med skägget i brevlådan. Att Hitler var USA:s verktyg för att knäcka Sovjet är det mycket som talar för, men det sket sig, om man säger… Tycker mig se tydliga paralleller i USA:s politik gentemot Assad och Ryssland. Är det ISIS som har Hitlers roll? «De är skurkar men de är våra skurkar.» Komplicerat läge för Obama och hans polare. PS General Motors ägde Opel från 30-talet , om jag inte är felunderrättad.
  Slutligen: man TAR inte självmord. Man BEGÅR självmord. Som Hitler visst gjorde…sägs det.

  • Takk.

   BEGÅR, inte TAR självmord. BEGÅR, inte TAR självmord. BEGÅR, inte TAR självmord. BEGÅR, inte TAR självmord. BEGÅR, inte TAR självmord.

   Ok? Jeg synes jeg var ganske flink jeg, hvis du bare fant én feil i svensken min. 😉 Jeg vet godt at det heter «begår selvmord/ tar livet av oss» på norsk, men hadde ingen anelse om at det fantes slike språklige spissfindigheter på den andre siden av Kjølen også. Du store verden. Hva man ikke kan lære her.

 5. Ang att «folk inte fattar»: Jag tror att detta är så skrämmande, att folk först måste få tid att krisa ihop, för att komma ut styrkta på andra sidan. Då först kan man diskutera.
  (Jag gick själv igenom en sådan kris 2009, och var mentalt utslagen i ca en månad. Det var efter att jag såg Zeitgeistfilmerna)

  «Det är ändå inget jag kan göra», säger många.
  Fel, säger jag. Vad vi kan göra är att sprida informationen vidare. I vår Internettidsålder har vi förträffliga möjligheter för detta. Och då kommer något att vakna upp. Först då kommer det att visa sig vad vi ska göra.

 6. När kapitalisterna insåg att ryssarna skulle besegra Tyskland – då först började finanseliten i västvärlden att städa upp efter sig. Då behövdes hjältar att gömma sig bakom. Folke Bernadotte som mördades av en israelisk terrorgrupp den 17 september 1948 i Jerusalem – gjorde en heroisk insats under operationen med de vita Röda Kors bussarna, som transporterade över 15 000 personer av många olika nationaliteter till Sverige. Däribland de judar som Raol Wallenbergs lyckades undsätta i Budapest. Sverige och finansfamiljen Wallenberg valde att gömma sitt långvariga stöd till Hitlerregimen bakom Raol – inte bakom våra två svenska hjältar. Även detta är ett typiskt svenskt svineri.

 7. Sjeldent har jeg lest et mer tydelig rop om å få rensket opp i finansbermens skammelige kompass – hvor essensen har vært forankret i «unnvikelse, benektelse og distraksjon». En aperitiff fra DN 01.08.2014 (tekst J. Johansson & L. B. Madsen) passer godt inn her. http://www.dn.no/magasinet/2014/08/01/2159/Historie/war-street
  Takk for hestesparket Romelsjö. Jeg linker den opp på FB i håp om at flere våkner av dette helvete vi har underkastet oss
  – i «demokratiets» navn.

 8. Bra og «en finanskrasch som många av världens ledande ekonomer länge varnat för» det kan jeg love:)

  «Hitler var helt i händerna på storfinansen» Men han tok makten å skape penger fra bankers står det litt overalt…

  http://topinfopost.com/2015/01/05/things-you-were-not-told-about-hitler

  Det vil si at en galen man gjorde noe veldig klokt kanskje men det ble han nok ikke populærere av det:)

  Switzerland: Poised for a revolution?

  https://www.rt.com/op-edge/327191-switzerland-money-banks-ban-referendum/

  Hva om en liknande folkeavstemning her i Norge da etter mennesker har lært seg hvordan det monetære systemet verkligen fungerer og vi har fått en oberoende media som ikke styres av penger?:)

 9. Praktisk talt alle kriger, borgerkriger og revolusjoner siden 1776 er startet av de internasjonale bankierene, og disse har også finansiert begge sider av konfliktene. For de rikeste blant oss – bankierene – er krigene en årsak til fantastisk profitt. Se denne antikrigs-filmen, «Dealers in Death», fra 1935. Filmen er spesielt interessant fra 13:08 min, hvor det blir forklart hvordan krigsprofitørenes (bankierenes) interesser blir beskyttet i krig. https://www.youtube.com/watch?v=rVCE8yljqEY

  Første verdenskrig var planlagt så tidlig som i 1887, som dokumentert i boken «Bilanz eines Jahrhundert» av Renate Riemeck. En krets mektige politiske bakspillere som prinsen av Wales, den senere kong Edward VII, Lord Randolph Churchill (Winston Churchills far), hertugen av Norfolk, Lord Salisbury og ikke minst overhodet for bankdynastiet Rothschild, planla krigen. Rothschild finansierte som vanlig alle sider i konflikten. Rotschilds bank i England ga lån til engelskmennene, Rothschilds bank i Frankrike finansierte franskmennene, og Rotschilds bank i Tyskland finansierte tyskerne.

 10. Den brune gjørma fra disse årene sitter fremdeles i veggene både i Aftenposten og Hitlers barn; NTB …og lyser stadig opp i nyhetsbildet, spesielt når jødene skal demoniseres.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.