Latin-amerikanske leiesoldater drept i Jemen

7

Saudi Arabia fortsetter sin kriminelle krig mot nabolandet Jemen med det såkalte «verdenssamfunnets» støtte. Det har i lengre tid kommet meldinger om at også leiesoldater fra amerikanske firmaer deltar i kampene mot houti-geriljaen. New York Times skriver:

The United Arab Emirates has secretly dispatched hundreds of Colombian mercenaries to Yemen to fight in that country’s raging conflict, adding a volatile new element in a complex proxy war that has drawn in the United States and Iran.
It is the first combat deployment for a foreign army that the Emirates has quietly built in the desert over the past five years, according to several people currently or formerly involved with the project. The program was once managed by a private company connected to Erik Prince, the founder of Blackwater Worldwide, but the people involved in the effort said that his role ended several years ago and that it has since been run by the Emirati military.
The arrival in Yemen of 450 Latin American troops — among them are also Panamanian, Salvadoran and Chilean soldiers — adds to the chaotic stew of government armies, armed tribes, terrorist networks and Yemeni militias currently at war in the country.

10. desember 2015 meldte telesurtv.net at 15 av Blackwaters colombianske leiesoldater er blitt drept under harde kamper ved den jemenittiske byen Taiz:

About 15 Blackwater mercenaries have been killed in Yemen since Tuesday, according to local reports.
A Mexican mercenary commander and an Argentine soldier of fortune working for a U.S. military firm Blackwater in Yemen died in fierce combats in the southeastern Yemeni city Taiz, local media reported Thursday.
The Mexican mercenary has been identified as Macias Bacneba, who was killed Wednesday in clashes between Yemeni and foreign forces, security sources told local media. …
The Mexican and Argentine mercenaries are part of a huge Blackwater 1,800-strong force of Latin American soldiers, which has been training in United Arab Emirates to fight for Saudi Arabia in Yemen.

Den fullstendig illegale saudiarabiske krigen mot Jemen fortsetter uten opphold, og den humanitære situasjonen begynner å likne situasjonen i Syria. At krigen er ulovlig har jeg pekt på her, her og her.

Men Saudi Arabia er vår allierte og har støtte fra USA, Israel, PLO, EU osv., så det er ingen som bryr seg.

I Counterpunch skriver Michael Horton: Why is the US Aiding and Enabling Saudi Arabia’s Genocidal War in Yemen?

Horton mener at støtten til krigen dels er USAs gjenytelse for at Saudi Arabia godtok atomavtalen med Iran. Og dels mener han at krigen er svært fordelaktig for USAs våpenindustri.

Men krigen går ikke helt slik hodekapperne i Riyadh hadde tenkt seg. Saudi Arabia og deres innleide styrker har gått på en lang rekke tap i løpet av høsten 2015.

Men i mellomtida drepes og såres tusenvis av mennesker. Siden krigen startet er 7500 mennesker drept og 14.000 såret. Og dette gjøres av Norges allierte.

KampanjeStøtt oss

7 KOMMENTARER

  1. «Latin-amerikanske leiesoldater drept i Jemen»

    – Hadde’rem godt a’, når’em er ute dreper folk ulovlig i andre land…

    Takk til Steigan som rapporterer om dette og sånt.

  2. Det var en grei markering å sette verdenssamfunnet i anførsler. Det såkalte «verdenssamfunnet», som ledende norske politikere/ministere ynder å henvise til er snart å være synonymt med vesten. Dette gjelder forsåvidt også til tolkningen av folkeretten. Selvfølgelig er vesten fortsatt en maktfaktor å betrakte, enn så lenge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.