Ikke penger til flyktninger, men rikelig til krig

1

FNs flyktningeorganisasjon, UNHCR, melder om at det mangler svært mye penger for å sørge for flyktningene fra Syria. UNHCR regner at behovet er 1344 millioner dollar, men så langt har giverlanda bare kommet opp med 777 millioner. Det betyr at det mangler 566 millioner dollar for å dekke det absolutt nødvendige minimum.

Verdens ernæringsprogram regner med at det mangler 390 millioner dollar bare fram til mai 2016. Dette står i grell kontrast til at EU-landa har bladd opp 3000 millioner euro til den diktatoriske og høyst tvilsomme Recep Erdoğan for at han kanskje skal hindre en ny flyktningestrøm til Europa.

Til krig er det derimot aldri mangel på penger. USAs liksomkrig mot IS kostet i løpet av de første 12 månedene minst 4 milliarder dollar. Og krigen driver naturligvis nye millioner på flukt. Bare en liten brøkdel av krigsinnsatsen kunne ha sørget for å sikre levevilkårene for flyktningene i UNHCRs leire.

Gjennom mer enn fire år med intervensjonskrig har Vesten, Tyrkia og oljediktaturene ødelagt store deler av Syria og drevet millioner på flukt. Dette har kostet enorme summer, ikke minst for Syria, men også for aggressorlanda. Men å ta seg av dem som flykter fra denne krigen, finnes det ikke penger til. Dette er et opplegg som med nødvendighet vil drive nye hundretusener, hvis ikke millioner, ut på den farefulle veien til et Europa der det venter dem problemer av en helt annen type.

Og nå har USA krevd at Norge også skal delta i denne krigen. Er det ingen norske medier som innser hvor sinnssvak denne politikken er?

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Sinnssvak og sinnssvak. Det avhenger av øynene som ser.

    Det som skjer i Midt-Østen, er en gjennomføring av Oded Yinon-planen, som veldig kort går ut på at Israel skal bli en stormakt i Midt-Østen, og at landene rundt Israel skal bombes tilbake til steinalderen og knuses til pinneved. Som en tilleggsbonus oversvømmer man Europa med flyktninger, og legger grunnlaget for borgerkrig i Europa. Sett fra de israelske lederne sin side, er ikke denne politikken sinnssvak, men tvert imot veldig fornuftig. Men det er klart at denne politikken er ikke i Norges interesse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.