Ikke penger til flyktninger, men rikelig til krig

0

FNs flyktningeorganisasjon, UNHCR, melder om at det mangler svært mye penger for å sørge for flyktningene fra Syria. UNHCR regner at behovet er 1344 millioner dollar, men så langt har giverlanda bare kommet opp med 777 millioner. Det betyr at det mangler 566 millioner dollar for å dekke det absolutt nødvendige minimum.

Verdens ernæringsprogram regner med at det mangler 390 millioner dollar bare fram til mai 2016. Dette står i grell kontrast til at EU-landa har bladd opp 3000 millioner euro til den diktatoriske og høyst tvilsomme Recep Erdoğan for at han kanskje skal hindre en ny flyktningestrøm til Europa.

Til krig er det derimot aldri mangel på penger. USAs liksomkrig mot IS kostet i løpet av de første 12 månedene minst 4 milliarder dollar. Og krigen driver naturligvis nye millioner på flukt. Bare en liten brøkdel av krigsinnsatsen kunne ha sørget for å sikre levevilkårene for flyktningene i UNHCRs leire.

Gjennom mer enn fire år med intervensjonskrig har Vesten, Tyrkia og oljediktaturene ødelagt store deler av Syria og drevet millioner på flukt. Dette har kostet enorme summer, ikke minst for Syria, men også for aggressorlanda. Men å ta seg av dem som flykter fra denne krigen, finnes det ikke penger til. Dette er et opplegg som med nødvendighet vil drive nye hundretusener, hvis ikke millioner, ut på den farefulle veien til et Europa der det venter dem problemer av en helt annen type.

Og nå har USA krevd at Norge også skal delta i denne krigen. Er det ingen norske medier som innser hvor sinnssvak denne politikken er?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.