Ukraina med nye angrep på Donetsk

0

Både det russiske telegrambyrået Tass og USA Today melder nå om nye kamphandlinger i Donbass. Det samme gjør Novorossia.today.

Tass skriver:

Ukrainian armed units have opened fire on the localities north of the city of Donetsk, a source with the defence ministry of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic (DPR) told the Donetsk news agency on Saturday.

«Around 10.00 p.m. (7.00 p.m. GMT) Ukrainian military opened fire on the Volvo-Centre, the village of Zhabichevo and the area around Donetsk airport,» he said adding the shelling was opened from the village of Peski controlled by Kiev forces, with the use of mortars 82mm, grenade launchers, small arms and infantry fighting vehicles.

Deutsche Wirtschafts Nacrichten melder at både OSSE og det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform rapporterer om tyngre kamphandlinger.

Novorossia.today  skriver:

Ukrainian Junta battalions fired 79 mortars  of 120mm caliber at settlements located to the north of Donetsk at night,” the source said. “Eleven shots were fired from tanks and four from D-30 howitzers by the enemy.

According to the source, the settlements of Spartak and Zhabichevo came under fire, along with the Volvo Center and Donetsk airport.

USA Today skriver også om dette:

Fighting between Ukraine’s military and separatist forces in the east has escalated with scant notice this fall as world attention is focused on increased terrorism and a refugee crisis caused by the conflicts in Syria and Iraq.

På en gjesteblogg på steigan.no skrev Åge Bergh om den økte spenninga i Ukraina:

Den ukrainska armén uppges ha koncentrerat totalt 111 artilleripjäser inklusive självgående artilleri, BM-21 Grad, flera raketsystem (MLRS), D-30 system, 166 stridsvagnar, 147 infanterienheter. Till detta stridsfordon och bepansrade trupptransportfordon, 26 fordon med ammunition och mer än 660 soldater. Däribland medlemmar av den ukrainska extremistisk organisation Högersektorn.

Han bygde på en melding som var gjengitt i Tass.

USAs visepresident Joe Biden kom til Ukraina 7.12.2015 og forsikret om USAs fortsatte støtte til Kiev. Det er usikkert om han har gitt klarsignal til at Kiev-juntaen kan ta opp igjen kampene, eller om trefningene mer har til hensikt å terrorisere menneskene i Donbass og legge grunnlag for fortsatte sanksjoner mot Russland i januar. Men Biden brukte anledninga til å gi Kiev et rapp over fingrene for ikke å ha gjort noe med korrupsjonen.

Ukraina er de facto konkurs, noe som også er i ferd med å gå opp for USA og EU. Landet klarer ikke å betale det avtale avdraget på et lån fra Russland og russerne har derfor satt en frist til 20. desember. Bllir ikke avdraget betalt da, så går Russland til sak. USA nekter å stille garanti for dette lånet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.