Hellas mister siste rest av suverenitet

0

I juli 2015 tok EU, med Tyskland i førersetet, kontroll over 25% av Hellas’ BNP, og ga seg sjøl makt til å selge landets arvesølv på billigsalg til storkapitalen. Det var et overgrep av historiske dimensjoner. Financial Times siterer Tacitus og sier «De lager en ørken og kaller det fred.»

I realiteten ble Hellas redusert til tysk koloni. Men regjeringa i Hellas hadde fortsatt kontroll over landets grenser. Ikke mer nå.

På grunn av flyktningestrømmen gjennom Hellas i retning Tyskland og Nord-Europa, har EU-kommisjonen truet med å ekskludere Hellas fra eurosonen (som de riktignok planlegger å suspendere for to år uansett).

Nå planlegger EU å fjerne det siste skinnet av gresk suverenitet, ved å ta fra landet kontrollen over sine egne grenser. Keep talking Greece skriver:

The masks have fallen. Hand in hand, the European Union and the Frontex want to cancel national sovereignty and take over border controls in the pretext of “safeguarding the Schengen borders”. With controversial claims, they use the case of Greece to create an example that could soon happen “in the border area near you.”  And the plan is all German.

I det siste har det vært harde sammenstøtt mellom flyktningegrupper på grensa mellom Hellas og Makedonia. EU har gitt Makedonia beskjed om at bare flyktninger fra Irak, Syria og Afghanistan skal få slippe gjennom. Dette har ført til kamper mellom flyktningene. I følge Keep talking Greece har de kastet stein og molotovcocktails på hverandre og folk er blitt trampet ned i kaoset.

Og i Hellas er det storstilt handel med falske pass. Og menneskehandelen er lukrativ business. Vinteren kommer til å bli hard for migranter som blir værende igjen på den gresk-makedonske grensa.

Den europeiske eliten brukte den økonomiske krisa, som de sjøl var med på å skape, til å frata land økonomisk sjølstyre. Nå bruker de flyktningekrisa, som de sjøl har vært med på å skape, til også å frata land kontrollen over egne grenser. I begge tilfeller blir Hellas brukt som prøvekanin. Modellen er skapt – det kommer mer.

Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere sier at han vil fremme er forslag til EU-kommisjonen som vil gjøre dette til en regel:

The Commission should put forward a proposal … which has the goal of, when a national state is not effectively fulfilling its duty of defending the external border, then that can be taken over by Frontex.

Derimot gir EU penger, visafrie reiser og medlemskapsforhandlinger til sultan Erdoğan. Det er så det kribler etter å sitere fjerde akt av Peer Gynt, der Monsieur Ballon spør Peer om han skal støtte Hellas med pengene sine.

MONSIEUR BALLON

Hvorledes? Går ej Deres vej
til Grækerne med skib og penge -?

PEER GYNT

(blæser)
Nej, mange tak! Jeg støtter styrken
og låner pengene til Tyrken.

 

Forrige artikkelHar Tyrkia invadert Irak for å redde oljetransporten til IS/Da’esh?
Neste artikkelMerkel fordømmer kritisk rapport om Saudi Arabia – fra tysk sikkerhetstjeneste
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).