Arbeidsløshet i Frankrike: Enda en rekord

0
Til høyre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre arbeidsløshet i prosent etter aldersgruppe

Den økonomiske situasjonen i Frankrike går fra ille til verre. I oktober passerte andelen arbeidsløse 10,2% av den aktive befolkninga. For unge under 25 år ligger andelen arbeidsløse på 24,6%. Totalt er 3.589.800 uten arbeid i Frankrike. Langtidsledigheten har steget raskt og kontinuerlig fra finanskrisa. Nå har 2,4 millioner mennesker vært uten arbeid i ett år eller mer! Dette melder nettavisa journaldunet.com i en artikkel som har en grundig oversikt over arbeidsløsheten i landet.

Til høyre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre arbeidsløshet i prosent etter aldersgruppe
Til venstre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre: arbeidsløshet etter varighet.

Det blir naturligvis ikke bedre av at Frankrike på ordre fra USA har innført sanksjoner mot Russland som har ført til store tap for eksportindustrien.

I forbindelse med regionalvalgene i Frankrike sa 44% av velgerne at arbeidsløsheten var det temaet som opptok dem mest. Deretter fulgte terrorismen 32% og usikkerhet 30%. I de områdene med høyest arbeidsløshet gjorde Front National et spesielt godt valg.

arbeidsløshet frankrike 2015 b

At den franske eliten får sjokk av at velgerne vender ryggen til de to partiene som har kjørt landet inn i denne krisa, sier mer om den samme elitens totale mangel på kontakt med folket enn noe annet.

Les også:

Frankrikes protest mot eliten

Frankrike: – Delvis suspendering av Menneskerettskonvensjonen

Illusjonene om Hollande

Forrige artikkelUSA: – De 20 rikeste personene eier nå mer enn de 50% fattigste
Neste artikkelUSA gir Norge marsjordre: – Gå til krig!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).