Arbeidsløshet i Frankrike: Enda en rekord

9
Til høyre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre arbeidsløshet i prosent etter aldersgruppe

Den økonomiske situasjonen i Frankrike går fra ille til verre. I oktober passerte andelen arbeidsløse 10,2% av den aktive befolkninga. For unge under 25 år ligger andelen arbeidsløse på 24,6%. Totalt er 3.589.800 uten arbeid i Frankrike. Langtidsledigheten har steget raskt og kontinuerlig fra finanskrisa. Nå har 2,4 millioner mennesker vært uten arbeid i ett år eller mer! Dette melder nettavisa journaldunet.com i en artikkel som har en grundig oversikt over arbeidsløsheten i landet.

Til høyre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre arbeidsløshet i prosent etter aldersgruppe
Til venstre: arbeidsløshet i 1000 etter aldersgruppe og totalt. Til høyre: arbeidsløshet etter varighet.

Det blir naturligvis ikke bedre av at Frankrike på ordre fra USA har innført sanksjoner mot Russland som har ført til store tap for eksportindustrien.

I forbindelse med regionalvalgene i Frankrike sa 44% av velgerne at arbeidsløsheten var det temaet som opptok dem mest. Deretter fulgte terrorismen 32% og usikkerhet 30%. I de områdene med høyest arbeidsløshet gjorde Front National et spesielt godt valg.

arbeidsløshet frankrike 2015 b

At den franske eliten får sjokk av at velgerne vender ryggen til de to partiene som har kjørt landet inn i denne krisa, sier mer om den samme elitens totale mangel på kontakt med folket enn noe annet.

Les også:

Frankrikes protest mot eliten

Frankrike: – Delvis suspendering av Menneskerettskonvensjonen

Illusjonene om Hollande

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

  1. Som en kommentar til den store arbeidsledigheten i Frankrike, er det vel bare å gjenta elitens løsningsforslag: Nå gjelder det å øke innvandringa til Frankrike, ellers går Frankrike i stå!

  2. Vi vet ikke hvor stor arbeidsledigheten egentlig er. I land som Sverige holder det at man går introduksjonkurs eller svensk opplæring. Fire timer pr mnd som avisbud er nok til å komme unna statistikken. Jeg tviler på at det er noe særlig bedre i Sverige. I Norge prater eliten også om å lage «liksomjobber» til innvandrerne, slik svenskene har, og som gjør at de kan føle seg bedre integrert. For en provokasjon det må være for en familie som har mistet jobben og prøver å holde seg over vannet. Snart er det så mye tilkallinges og deltidsjobber, også i offentlig sektor, at man må ha sosialhjelp selv om man har jobb. En lite lystig utvikling. Den politikske eliten har jo jobb selv og fikser og trikser det til for sine egne så de klarer seg

    • En venn som jobbet i NAV på den tiden, sa allerede for 10 år siden at Norge var «flinkest i europa» til å manipulere statistikken på den måten for å kamuflere ledighetstall.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.