USA gir Norge marsjordre: – Gå til krig!

0

USA har gitt Norge beskjed om å gå til krig. Aftenposten skriver: «USA har kommet med en formell henvendelse til Norge om å bidra mer militært mot IS. De ber også om at Norge skal bidra i Syria.»

Når dette kommer fra USA leser deres lojale vasaller i Norge det som en ordre. Eskil G. Sivertsen, talsmann for Forsvarsdepartementet, sier:

Jeg kan bekrefte at vi, på lik linje med en rekke av våre allierte, har mottatt en forespørsel fra USA om å stille med ytterligere militære bidrag til kampen mot ISIL i tillegg til det militære bidraget vi yter i dag. Dette krever en grundig vurdering.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, som fortsatt er stolt av Norges bombing av Libya, har også sagt at:

Med anskaffelsen av F-35 kommer nemlig også en forpliktelse. Vi kommer til å ha det mest moderne flyet i alliansen og kan derfor få et ekstra påtrykk fra allierte både når det gjelder deltakelse i fredstidsoperasjoner og krisehåndtering.

Nå har Norge fått sin første av disse flygende kalkunene, men det er visstnok ikke ferdig til bruk ennå. Men det er liten grunn til å tro at ikke Solberg, Brende, Eriksen Søreide og Jensen vil føle seg like forpliktet til å lystre His Masters Voice.

Det har vært ynkelig med anti-krigsarbeid i Norge de seinere åra, men kanskje folk våkner av dvalen nå? Dette er blodig alvor.

Forrige artikkelArbeidsløshet i Frankrike: Enda en rekord
Neste artikkelUkraina med nye angrep på Donetsk
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).