Nye NATO-styrker på Russlands grense

4

NATO diskuterer nå en plan som går ut på å utstasjonere opp mot 4000 kampklare soldater i fire av Russlands naboland – Polen og de tre baltiske statene. Dette melder Wall Street Journal.

Planen går ut på å stasjonere en bataljon soldater, mellom 800 og 1000, i hvert av de fire landa. I en mindre versjon av planen er det tale om å plassere en bataljon i alt.

Forslaget oppfattes som en provokasjon mot Russland:

Alexander Grushko, the Russian ambassador to NATO, said the alliance was already violating a 1994 agreement not to permanently station troops on Russia’s border, and the idea of increasing the numbers was provocative.

Troppene vil bli satt under direkte NATO-kommando, slik de ville være under en virkelig krig mot en felles fiende. En slik kommandostruktur har NATO knapt brukt tidligere, og det forsterker inntrykket av dette som et krigsforberedende tiltak.

Dette nye forslaget om utplassering av tropper på grensa til Russland kommer i tillegg til NATOs “rapid reaction force” på 40.000 soldater med kommandoenheter langs hele Russlands vestgrense, som skal forberde en rask framrykking av NATO-styrker mot Russland.

Tyskland ønsker sannsynligvis ikke å sende egne soldater til denne styrken, og på annet hold er tyskerne opptatt av å prøve å normalisere forholdet til Russland. Visekansler og SPD-leder Sigmar Gabriel møtte Vladimir Putin i Kreml 30.10.2015 for å diskutere energispørsmål, dvs. leveranse av russisk gass til Tyskland. Tyskland er avhengig av gassleveransen fra Russland og tysk industri lider under virkningene av sanksjonene.

I juni 2015 gjennomførte NATO øvelsen Noble Jump som til da var den største manøveren alliansen har gjennomført siden den kalde krigen. Deutsche Welle har sett på øvelsen og peker på at den inneholder et scenario som er er svært gjenkjennelig som en parallell til Øst-Ukraina.  (Jeg kommenterte øvelsen her.)

3. oktober 2015 innledet NATO sin øvelse Trident Juncture 2015. Det er en enda større øvelse enn forgjengeren og omfatter 36.000 soldater i 30 land.

Så krigerne i NATO med Jens Stoltenberg i spissen gir seg ikke. De går planmessig inn før økt spenning og praktiske forberedelser til en storkrig i Europa.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Krigen i Ukraina skaper forvirring, og passer strategiene til de som står bak og leder både USA og Russland. De bruker nemlig ideene bak Hegels dialektikk når de styrer verden med konflikter og motsetninger. Når USA og Russland kriger, så må de jo være fiender, eller? Hvorfor er det da slik at de ledende bankierene og monopolkapitalistene i USA, styrer og eier Russlands Prombank, Promgas, jernbaner, gruver osv.? En tanke er jo at da kan Russland annektere deler av Ukraina, men hva får da USA tilbake? Jo, USA får hjelp tilbake i Syria, hvor det også foregår en krig som er en del av en «False-flag operation». Grunnen til å lage krig i Syria er for å tømme Syria for folk, slik at Israel kan få bygget sitt Eretz Israel (Stor-Israel), som er det samme som King Davids Empire! Derfor har USA finansiert opprørsgruppene i Syria, blant annet ISIL (IS), og hva gjør USA med IS når de har fått løst problemet med å drepe muslimer, skremme muslimer, og få drevet det muslimske folket i Syria til Europa? Jo, da får de selvfølgelig hjelp av Russland! Vi skal jo tro at Russland er USA’s fiende, men når USA vil ha vekk IS, så er det Russland som kommer og bomber vekk IS! Det blir som høyrehånda gjør ditt, og venstrehånda gjør datt, men det er den samme personen som står bak og styrer både høyre og venstre hånd. USA og Russland er bare som høyre og venstre hånd i for verdens makthavere. Det er bare et spill og verden skal lures og bedras – igjen!

  2. Nato bør studere russisk historie bedre. Det var sagt av en russisk hærefører,Aleksandr Nevskii, på 12 hundre tallet at » den som kommer til Russ med sverd blir bekjempet med sitt eget sverd. På denne måten besto,består og skal Russisk land bestå. Siden den har hans ord blitt bekreftet mange ganger ……(Napoleon, Hitler)
    «Pen is mightier than a sword» John Steinbeck

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.