Assange: – Avfolkning av Syria er en del av en strategisk plan

0

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tror at masseflukten fra Syria er en del av USAs strategi for å styrte Bashar al-Assad. Ved å avfolke landet og tømme det for kompetente folk vil landet bli brakt til randen av kollaps. Assange mener derfor at Europas holdning med åpne grenser spiller i hendene på USAs strategi.

Assange sa dette i et intervju med den uavhengige greske kanalen The Press Project, og det er gjengitt at Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Assange sa at USAs regjering siden 2006 har planlagt å styrte Bashar al-Assad, og at «avfolkning av Syria» er en del av denne planen, «for gjennom krigen vil middelklasse flykte, og deriblant leger, administratorer, ingeniører, altså slike folk som man vil trenge dersom landet noen gang skal bli funksjonsdyktig igjen.» Å fordrive disse gruppene vil føre til en massiv svekkelse av Assad.

Assange sa at han som sjøl er flyktning vet hvor viktig det er å bli tatt imot på en vennlig måte, likevel sa han at EUs politikk med åpne grenser er feil, fordi den støtter USAs krigsambisjoner.

Vi har diplomatiske telegrammer som viser at den svenske regjeringa under Irakkrigen sa at dens bidrag til krigen skulle være å ta imot krigsflyktninger. Irak hadde bedt Tyskland om ikke å ta imot irakiske flyktninger fordi det ville svekke landets evne til å komme på fote igjen. Dette var et ønske som Tyskland gikk med på.

Når man ser hvor totalt ødelagte syriske byer er etter mer enn fire år med krig, så får man et sterkt inntrykk av at Assange kan ha rett. Dette er ikke en krig for å vinne et land, det er en krig for å ødelegge et land – og dermed også fordrive innbyggerne.

Og det er Den islamske staten og Tyrkia som er i stand til å utløse masseutvandringa fra Syria. Det ser altså ut til at Europa, under dekke av å opptre som humanister, i virkeligheten bidrar til en krigsstrategi som går ut på å ødelegge et land og fordrive et folk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.