Assange: – Avfolkning av Syria er en del av en strategisk plan

0

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tror at masseflukten fra Syria er en del av USAs strategi for å styrte Bashar al-Assad. Ved å avfolke landet og tømme det for kompetente folk vil landet bli brakt til randen av kollaps. Assange mener derfor at Europas holdning med åpne grenser spiller i hendene på USAs strategi.

Assange sa dette i et intervju med den uavhengige greske kanalen The Press Project, og det er gjengitt at Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Assange sa at USAs regjering siden 2006 har planlagt å styrte Bashar al-Assad, og at «avfolkning av Syria» er en del av denne planen, «for gjennom krigen vil middelklasse flykte, og deriblant leger, administratorer, ingeniører, altså slike folk som man vil trenge dersom landet noen gang skal bli funksjonsdyktig igjen.» Å fordrive disse gruppene vil føre til en massiv svekkelse av Assad.

Assange sa at han som sjøl er flyktning vet hvor viktig det er å bli tatt imot på en vennlig måte, likevel sa han at EUs politikk med åpne grenser er feil, fordi den støtter USAs krigsambisjoner.

Vi har diplomatiske telegrammer som viser at den svenske regjeringa under Irakkrigen sa at dens bidrag til krigen skulle være å ta imot krigsflyktninger. Irak hadde bedt Tyskland om ikke å ta imot irakiske flyktninger fordi det ville svekke landets evne til å komme på fote igjen. Dette var et ønske som Tyskland gikk med på.

Når man ser hvor totalt ødelagte syriske byer er etter mer enn fire år med krig, så får man et sterkt inntrykk av at Assange kan ha rett. Dette er ikke en krig for å vinne et land, det er en krig for å ødelegge et land – og dermed også fordrive innbyggerne.

Og det er Den islamske staten og Tyrkia som er i stand til å utløse masseutvandringa fra Syria. Det ser altså ut til at Europa, under dekke av å opptre som humanister, i virkeligheten bidrar til en krigsstrategi som går ut på å ødelegge et land og fordrive et folk.

Forrige artikkelNye NATO-styrker på Russlands grense
Neste artikkelI Portugal får man skjuta heroin, men man får inte rösta fram vänsterregeringar
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).