Hvem hjelper IS/Da’esh med ulovlig oljesalg?

0

Den viktigste inntektskilden til IS/Da’esh er salg av ulovlig olje. Dette finansierer krig og terror i Syria og Irak og terroraksjoner i utlandet som dem i Beirut og Paris. For å få til dette salget, må de ha hjelp, og det er nokså åpenbart at Tyrkia er den viktigste garantisten for dette. Det skjer tett opp til den tyrkiske grensa i et område Tyrkia har prøvd å kontrollere.  Som president Vladimir Putin sa til RT:

IS has big money, hundreds of millions or even billions of dollars, from selling oil. In addition they are protected by the military of an entire nation. One can understand why they are acting so boldly and blatantly. Why they kill people in such atrocious ways. Why they commit terrorist acts across the world, including in the heart of Europe

Men det står naturligvis også personer og selskaper bak dette. Og det ser ut til at It’s all in the family. Mens pappa Recep Erdoğan drømmer om å bli sultan for et ny-osmansk rike, sørger sønnen Bilal Erdoğan for å tjene seg søkkrik på oljehandel for IS.

Bilal Erdoğan eier flere rederier og maritime selskaper. Han har angivelig avtaler med europeiske selskaper om å selge stjålen irakisk og syrisk olje til diverse land i Europa og Asia. Gürsel Tekin, som er visepresident i det republikanske folkepartiet CHP i Tyrkia, hevder at Bilal Erdoğan står i det til halsen i samarbeid med terroristene.

På sosiale medier i Tyrkia verserer det bilder av Bilal Erdoğan i svært vennlig omgang med kjente IS-ledere. Og her.

For sikkerhets skyld driver presidentens datter, Sümeyye Erdoğan, sjukehus som tar seg av sårede IS-soldater. Og presidentens svigersønn, Berat Albayrak, er utnevnt til energiminister, noe som må være en nøkkelstilling når vi snakker om illegalt oljesalg.

Russlands bombing av IS’ oljeledning på hjul er opplagt en direkte trussel, ikke bare mot terrorstrukturen til IS, men også mot familien Erdoğans lukrative svartebørshandel med olje.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.