Euro-sjef: – Velferdsstaten i fare hvis immigrasjonen fortsetter

0

Presidenten for eurosonen, Jeroen Dijsselbloem, som også er finansminister i Nederland, sier i en uttalelse at han forventer at Schengen-systemet vil ta slutt, og han varsler en mindre passunion. Hensikten er i følge ham å redde velferdsstaten. Dijsselbloom sier til Handelsblatt at:

Vi kan ikke bevare velferdsstaten på lang sikt hvis tilstrømninga av asylsøkere fortsetter på dette nivået.

Han lanserer derfor tanken om et mini-Schengen bestående av Nederland, Tyskland, Sverige, Østerrike og Belgis. Dette ville i så fall bety at to av EUs grunnleggere, Italia og Frankrike, ville bli ekskludert. Og dette ville igjen bety at flertallet av medlemslanda i eurosonen ville bli kastet ut. For som Jean-Claude Juncker har sagt er det en nær forbindelse mellom euroen og Schengen: Faller Schengen, faller euroen.

Som jeg allerede har påpekt: Nå har masseimmigrasjonen gitt borgerskapet den slegga som skal til for å smadre velferdsstaten en gang for alle.

Dijsselbloom og Juncker er to av EUs absolutte (ikke-valgte) toppledere. Utspillene deres viser at hele Schengensystemet, og dermed euroen er inne i sin djupeste krise noensinne. Og når slike uttalelser kommer fra så høyt nivå, får de sin egen dynamikk. Maktsentrene vil begynne å handle ut fra at dette kommer til å skje, og dermed forsterkes prosessen.

Et lite råd: Sats ikke sparepengene på at Schengen skal kunne overleve denne krisa.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.