– Varför tiger politikerna om stödet till al-Qaidas allierade?

0

Etter at den svenske avisa Proletären tok opp Sveriges støtte til al-Qaida-allierte terrorister i Syria, har det blitt en offentlig debatt om dette i Sverige. Proletärens artikkel er gjengitt på steigan.no.

Avisa har en oppfølger om dette:

Aftonbladets Olle Svenning. ”Tidningen Proletären visar fram en överraskande form av svenskt bistånd”, skrev han i en skarp kommenterar på Aftonbladets webb under rubriken ”Svenskt bistånd går till terrorister”.

I Helsingborgs Dagblad nämndes avslöjandet i en kulturkrönika om USA:s och Sveriges hyckleri i förhållande till den islamistiska fundamentalismen….

Genom att texten översatts till engelska har den i mindre skala spridits utanför Nordens gränser. Det antiimperialistiska mediekollektivet Tortilla Con Sal i Nicaragua, den arabnationalistiska marxistiska tidskriften Kanaan online på Västbanken och kanadensiska Global Researchs välbesökta webbsida tillhör dem som publicerat den engelska versionen.

Men ingen svenske politikere har reagert, verken fra den forrige regjeringa, eller fra den nåværende «sentrum-venstre»-regjeringa. Ikke en gang Vänsterpartiets riksdagsfolk svarer på henvendelser om dette. Journalist Patrik Paulov kommenterer dette slik:

Med tanke på frågans allvar, att svenska skattepengar understödjer terror i Syrien, är politikernas tystnad häpnadsväckande.

Men like lite som Norges bombing av Libya ikke forsvinner bare fordi man ikke snakker om den, vil Sveriges støtte til terrorister forsvinne bare fordi politikerne ikke vil uttale seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Forrige artikkelMarx’ barberkniv og den anti-imperialistiske bevegelsen i Norge
Neste artikkelSjefen for Bank of England: – Klimaendringer truer verdens finanssystem
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).

Ingen artikler å vise