– Varför tiger politikerna om stödet till al-Qaidas allierade?

2

Etter at den svenske avisa Proletären tok opp Sveriges støtte til al-Qaida-allierte terrorister i Syria, har det blitt en offentlig debatt om dette i Sverige. Proletärens artikkel er gjengitt på steigan.no.

Avisa har en oppfølger om dette:

Aftonbladets Olle Svenning. ”Tidningen Proletären visar fram en överraskande form av svenskt bistånd”, skrev han i en skarp kommenterar på Aftonbladets webb under rubriken ”Svenskt bistånd går till terrorister”.

I Helsingborgs Dagblad nämndes avslöjandet i en kulturkrönika om USA:s och Sveriges hyckleri i förhållande till den islamistiska fundamentalismen….

Genom att texten översatts till engelska har den i mindre skala spridits utanför Nordens gränser. Det antiimperialistiska mediekollektivet Tortilla Con Sal i Nicaragua, den arabnationalistiska marxistiska tidskriften Kanaan online på Västbanken och kanadensiska Global Researchs välbesökta webbsida tillhör dem som publicerat den engelska versionen.

Men ingen svenske politikere har reagert, verken fra den forrige regjeringa, eller fra den nåværende «sentrum-venstre»-regjeringa. Ikke en gang Vänsterpartiets riksdagsfolk svarer på henvendelser om dette. Journalist Patrik Paulov kommenterer dette slik:

Med tanke på frågans allvar, att svenska skattepengar understödjer terror i Syrien, är politikernas tystnad häpnadsväckande.

Men like lite som Norges bombing av Libya ikke forsvinner bare fordi man ikke snakker om den, vil Sveriges støtte til terrorister forsvinne bare fordi politikerne ikke vil uttale seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Herr Pål Steigan: Når skal det gå opp for deg at du agerer som en nyttig idiot for Putin? For mer enn 4 år siden begynte et folkelig opprør mot despten Assad, som systematisk forsøkte å eliminere all motstand i lsndet. Nå trenger han hjelp av Putin for å sikre sin egen eksistens. OgPutin, med sine «dumme» bomber har i løpet av 2 dager i sin iver etter å vise verden at de er mest effektive i å drepe mennesker, kommer selvsagt, da dette hjelper ham ut fra hans imperialistiske mål. Lykke til spm propagandist for den folkekjære Assad

    • Steigan har en blogg her der han prøver å være mest mulig objektiv og grave fram det som PK eliten og gammel media skjuler. Du skjønner vel det at folk vil opplyses selv om svenskene går i motsatt retning. At du ikke liker resultatet kan nok flere her leve godt med. Ta nå å tenk over saken og trekk tilbake disse dumme påstandene. Hvor var det du hadde hørt at Assad var så fæl? På skolen i dag?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.