EU: Immigrasjonskaoset fortsetter

15

Immigrasjonsbølgen har skapt fullt kaos i EUs politiske systemer. Den lovpriste europeiske enheten finnes ikke mer, og landene fordømmer og kritiserer hverandre i skarpe ordelag. Den slovenske regjeringssjefen Miro Cerar har sagt at «dersom EU ikke finner løsninger på flyktningeproblemet innen dager eller uker, vil EU bryte sammen.»

EU innkalte et hastemøte for å prøve å bli enige om noen krisetiltak for å takle krisa. På dette minitoppmøtet utdypet Cerar sin kritikk, og sa at «på én dag har Slovenia tatt i mot 13.000 flyktninger. Etter folketallet er det som om Tyskland skulle ta imot en halv million på en dag.» Dette er sitert i Der Spiegels oppsummering av toppmøtet.

Ungarn har stengt sine grenser mot sør, så statsminister Viktor Orbán sa at hans land angår dette ikke. Han ville bare opptre som observatør på møtet.

Møtet kom ikke fram til noen løsninger, men ble enige om noen ufullstendige strakstiltak. Deriblant ble det bestemt å sende EU-politi til å kontrollere Slovenias grense og at alle flyktninger må registreres, ellers vil de ikke få noen rettigheter.

Politiet i Bayern sendte søndag 25.10 ut et nødrop på grunn av flyktningestrømmen fra Østerrike, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

På grenseovergangen ved Inn hadde man 1000 immigranter som politiet ikke kunne finne innkvartering til. Bare lørdag kom det 4000 over grensa ved Passau. Gjennomgangstonen er «Vi klarer det bare ikke. Kapasiteten er sprengt.» I den lille landsbyen Reichenfels i Østerrike måtte kommunen innføre vannrsjonering fordi immigrantene i protest mot situasjonen hadde åpnet så mange vannkraner at vannforsyninga knelte.

Den tyske EU-kommisæren Günther Oettinger vakte oppsikt da han helt åpenlyst la seg flat for Tyrkia og gjorde sjølkritikk på vegne av EU for «anti-tyrkiske holdninger». Tyrkia og president Recep Tayyip Erdoğan spiller en nøkkelrolle i flyktningekrisa. Landet kan utløse en ny flyktningestrøm mot Europa, eller imøtekomme EUs bønn om å opprette svære flyktningeleire der immigrantene kan kontrolleres før de eventuelt får reise til Europa. For å gå med på dette krever Erdoğan i første omgang tre milliarder euro og fri innreise til EU for tyrkiske borgere. Og han krever at EU støtter hans krig mot kurderne og PKK. Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu gjorde dessuten klart at «Tyrkia har ikke tenkt å bli noen konsentrasjonsleir for EU».

EU-toppmøtet ble en konfrontasjon mellom EU-kommisjonen og de sørøsteuropeiske medlemslanda, skriver EurActive, som også melder at medlemslanda tok avstand fra EU-president Jean-Claude Junckers forslag om at medlemslanda må låne penger for å takle flyktningekrisa.

Angela Merkel har vært Tysklands ubestridte leder og EUs skyggekansler, men flyktningekrisa har ført til at det nå er åpent opprør i hennes eget parti, CDU.

Immigrasjonskrisa ser ut til å være den største politiske krisa i EU siden Maastricht-avtalen ble undertegnet. Den overskygger alle andre spørsmål, til og med den fortsatte økonomiske krisa i EU, og det ser ikke ut til at unionen finner noen varige løsninger.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Det er ikke snakk om «å ta avstand fra å ta opp lån,for å møte-migrantkrisa.»
  Slike lån må de ta opp.De som evt.ikke skal ta opp mere lån,må heve skatter ,skjære i andre utgifter-eller ,som i Norge,tære på oppsparte midler.Der røyk deler av oljefondet.
  Det noen tar avstand fra,er forslag om felles låneopptak for hele EU,utenfor vanlige budsjetter.Med felles nedbetaling/belastning ,etter kvoteordninger som ved -migrantfordelingen.Hvilkte ville bety en stor økning av EU-budsjettene,og enda et lite skritt mot total union.En riktig gjeldsomfordelinsgsunion,i tillegg til Bankunion m.m.Forslaget har værsert lenge ,som rykter i Tysk presse,med finansministeren som forslagsstiller.Det blir med forslagene.Som med reguleringen av køene.Ingen reelle forslag,ingen lov-vedtak-og i allefall ingen håndheving av lover og reguleringer.Bare et konstant press på politi og annet personale.
  De sier det selv-EU-lederne-Strømmen skal sakte reguleres,opp gjennom «korridorene.»
  Europa skal dereguleres,og selv betale regningene.
  Ethvert avvik blir å betrakte som ekstremisme,og demonstranter kan da henges ut ,og om nødvendig fengsles-evt.kan deres organisasjoner forbys.Det gjelder alle former for motstand,uansett politisk farge.

  Man trenger ingen «Spenningens strategi,» som i Italia for en generasjon siden.Den kommer flytende av seg selv.Hele EU-konstruksjonen viser klare Fascistoide trekk.

 2. Den «Greske gjelden» skulle ikke fordeles.Den skal -og skulle-betales av greske arbeidere og bønder.Bankierene gikk fri.
  Migrantgjelden derimot-den skal fordeles,og betales av alle lønnmottakere i hele EU-og Norge.
  De som ønsker (mere)omfordeling får hverken i pose eller sekk.
  Vest-Europa skal omdannes til et tredje-verden kontinent.Det skal være fortsatt innstramning og budsjettdisiplin.For å berge de forgjeldede banker og middelklassehusholdninger.Til det finnes intete enklere middel,enn et nytt fattigproletariat.Ønsket velkommen av den globale tvillingmafia-av Davos-kapitalster og globalsosialister.
  Det er å håpe,at noen av sistnevnte kategori vokner,før «nasjonalistene» rydder bordet.

  • Det kan vel heller ikke være i de greske arbeidere sin interesse at Europa blir utsugd til å betale for de ‘nye turistene’ på de greske øyene . Rart at de ikke protesterer . De er jo veldig flinke til det . Nå er de helt tyst !

   • De har vel mange penger de som kommer? Leste et sted at mange tok taxi over hele land for å komme dit de ville.

 3. Den kunstige flyktningestrømmen til Europa omhandler Kalergiplanen, Dette er et manifest som beskriver hvordan man i praksis skal bryte ned og overta Europa i sin helhet. Ingen egenart, enkeltlands kulturer skal brytes ned og nasjoners suverenitet skal utslettes i tråd NWO, Bilderberg Group sine visjoner. dette er planlagt i lang tid og er ingen tilfeldighet. Nok et skremmende eksempel på despotenes planer.
  Coudenhove-Kalergis grunnarbeidet forberedte EU på hva mange kristne er kjent med i «The Book of Revelation» oppfatter som det»Nye Romerriket”.Den Sosialistiske eliten i Europa født inn i Coudenhove-Kalergi sin plan for et forent Europa støttet av Vatikanet under en sentralisert regjering, et system som faktisk blir prototypen for USA og resten av verden når den nye verdensorden er ved makten. I mellomtiden stige spenningen etter den som muslimske befolkningen blir presset mot Europa som aldri før for å oppfylle «Kalergi planen». Dette vil skape uroligheter og kriger i de fleste områder i Europa som et ledd i NWO`s planlagte befolkningsreduksjonen utover 2020 tallet.

  Eneste som nå kan redde Europa er at Putin rydder opp i Midt Østen, NWO er rasende og bruker sine media-imperium i vesten for alt det er verdt til å demonisere Russland gjennom ekstrem propaganda.
  Riks Klovnen Pål T Jørgensen fremstår som en klone av Joseph Goebbels: Den blodtørstige diktatoren i det syriske Regimet bruker Russiske bomber, Russiske våpen, Russiske fly og dreper barn i Syria.

  Også artig at de nå kun bruker Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som Kilde. SOHR («eksilgruppa») en gruppe bestående av én person, Rambu Abdul Rahman som flyktet fra Syria for 15 år siden, bor i Coventry, og opprettet dette «Syrian Observatory for Human Rights i 2005!
  Rambu Abdul Rahman ( Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) blir finansiert gjennom CIA.

  • Du er inne på noe av stor viktighet ang. historisk hukommelse og kunnskap.
   Hva vi tenker på som «europas» historie blir fremstilt i vår egen kultur og våre egne lærebøker som noe som nærmest begynte med opptakten til 1. verdenskrig. Alt før det er kraftig komprimert og hyllet inn i et eventyraktig slør der røttene til våre nåværende europiske nasjoner og unioner på subtilt vis i stor grad tilsløres, selv om der finnes nok av navn, årstall og andre tørre fakta.
   Dette er ikke bare fordi det er historifagets natur og iboende begrensning at jo fjernere fortid, jo flere og større hull i vår kunnskap. Dette er selvfølgelig sant, men for mange praktiske formål er det også riktig å si at dette først blir et problem for helhetsforståelsen når man ønsker å dykke temmelig mye lenger tilbake i tid enn det som kan anses direkte relevant for å studere og fortolke f.eks. de siste femten hundre årenes viktigste politiske overskrifter på dette kontinentet.

   Grev Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi, initiativtaker til den paneuropeiske union gjennom sitt manifest Paneuropa i 1923, er en interessant figur, og litt av en husgud for globaliseringsforkjemperne fremdeles.

   Og noen tenker i enda lengre linjer. Allerede i 1950 ble Grev Richard den første mottaker av Charlemagne-prisen, hvis blotte eksistens i seg selv sier mye om husguder og langsiktige perspektiver. Charlemagne, Karolus Magnus, Karl den store. Europas far, som med list og løgn, erobrertrang og krigsdyktighet og litt flaks regjerte historiens største imperium på det europeiske kontinent på 7- og 800-tallet. Dette er drømmemannen som parkerer selv greven.

  • Du kan trygt kategorisere det spørsmålet som retorisk. Norske aviser har akkurat begynt å smake på muligheten for at ikke riktig alle flyktningene egentlig er krigsflyktninger. At noen av dem skulle kunne finne på å gjøre verre ting enn å ta seg over en stengt grense ute i en åker er foreløpig ikke kjent, og det anses som svært suspekt bare å forestille seg noe mer. Det er synd på flyktingene, punktum.

   De gjengir riktignok Frk. Jensens indremedisinske ord fra FrPs landsmøte, men den leiren har jo alltid vært litt brune i kantene, og vi ser jo hvordan det funker på gallupen for tiden.

   Nå ble du vel overrasket, tenker jeg.

   Dessuten vet jo alle i Norge hva slags mini-Hitler det er som alltid befinner seg inni en tysk politiuniform, så det er ingen grunn til å låne øre til sjefen der i huset uansett. Han bare forsøpler debattklimaet, han. Nei, gi oss en svensk sosialdemokrat. Der har du en ekte humanist som ikke er redd for å stå opp for grunnverdiene.

 4. Menneskeheten vokser med 230 000 individer hver dag, netto — og alle skal ha mat, vann, strøm og tak over hodet. Dere som vurderer å få barn, bør tenke over om dere virkelig ønsker å utsette dem for denne verdenen. Det kan hende Europa har noen tøffe år foran seg.

  • Problemet er ikke antall mennesker, mat, plass eller energi, men fordeling av de ressurser som er – fordi NOEN VIL AT DET SKAL VÆRE SLIK. Det er nok til alle, men det produseres for mye som ødelegges for tidlig (planlagt foreldelse), det produseres og kjøpes for mange unødvendige produkter, det kastes for mye (bare i Norge omtrent 600 tonn mat årlig), det spises for mye mat det brukes mye energi på å produsere (kjøtt), det brukes for mye energi til transport og krig. Det meste bunner ut i et monotært pengesystem som suger energi ut av mennesker og natur, samt kravet til kapitalavkastning.
   Skal dette endres må det innføres et renteforbud, samt bankenes fraksjonsreservesystem bli ulovlig, i tillegg til sletting av ALL gjeld, både privat, korporativ og offentlig altså et jubelår. Det ville vært til stor hjelp og lettelse.

 5. Det er vel ikke så lurt å inngå noen tverrpolitisk avtale all den tid de fleste politiske partier ikke aner hva som foregår. Det må bli verre før det kan bli bedre. Merkels manglende gangsyn og siste desperate trekk mot muslimske Tyrkia viser tydelig hva hun vil.
  Fler og fler etterlyser hva som ikke står i media. I Frankrike, Hellas og Italia er det helt stille nå. Det samme kan sies om noen norske partier.
  Her er en finsk tidligere innvandrers analyse av situasjonen
  http://petterssonsblogg.se/2015/10/24/finsk-skogsarbetare-om-de-stackars-invallarna/

 6. Oppmuntrende at Roy skriver om Kalergiplanen som faktisk knapt noen i Norge vet hva går ut på,men som selvfølgelig er en av grunnpilarene for dagens politikk. Jeg tror denne planens aktuelle oppdatering er FNs Agenda 2030 som er den kommende Global Governance. One world order. Det kan være spekulasjoner, men jeg ser at svenske bloggere begynner å skrive at Sverige av den «globale tvillingmafia» (Reitan) var utpekt til å være avantgarden og eksperimentet for agenda 2030.
  Høres ikke urealistisk ut i mine ører,tatt i betraktning så sinnsykt alt er blitt i Sverige.

  • Det er mulig noen har konspirert.
   Langt viktigere er det å se hva som foregår i Sverige.Partipolitisk og økonomisk.:
   1.
   Etter DØs påståtte død,arbeides det nå med å få den lovfetstet.En mindretallsregjering fra en fraksjon skal kunne fortsette å regjere,uten flertall for sine budsjetter,bare den kan få støtte i enkeltsaker fra deler av «opposisjonen.»Forslaget kommer fra Moderaterna,som ikke har skiftet så mye mening,etter Reinfeldts avgang.To-blokksystemet forutsettes å kunne holde sammen-mot utbrytere -eller en 3.e blokk.
   2.Svenske husholdninger er ,om mulig,enda mere overbelånte enn norske.Nå har Finansinspektion og banker forlangt at låntakerne skal tvinges til betale avdrag-amortera-på sine huslån.Myndighetene sender saken på høring-de tør ikke ta i den direkte.Da dukker en hørigsperson opp,med uthalingsuttalelser.Først om at et må lovfestes.Deretter,når det kan bli en realitet,at det kan være i strid med menneskerettighetene til de forgjeldede.
   Nr.1 fra Avpixlat.Nr.2 fra Fria Tider.
   Helt av seg selv,uten sentralkomite-vedtak,agerer de styrende .Det er sin egen verden de beskytter.Snakket om å la bankene betale,ikke de fattige migrantene,er bortforklaringer.Det er håpet om å kunne bevare den egne posisjon som ligger under.Posisjonen som moralsk og kulturelt overlegne.De har ikke tenkt å betale en eneste regning.Ren klassekamp altså.

    • «Desemberøverenskommelsen.»
     En avtale mellom de to gamle fløyer-«blå og rød»-om at den største av dem,selv uten flertall i Riksdagen,skulle få sine statsbudsjett godkjent-fram til 2022.Altså 8 års unntaktstilstand.For å forhindre SD i å kunne felle sittende regjering.
     Et stunt som nok kan gis godkjent,som ikke direkte antidemokratisk.Men gjøres den til lov-så er skrittet enda nærmere det direkte diktatur.Eneste mulighet for den reelle opposisjon vil da være + 50 % oppslutning.Det er ingen som lenger så mye som forsøker å late som om dette ikke var en avtale for å kunne fortsette den katastrofale -migrasjonspolitikken.

     Når denne -politikk nå må endres,så oppstår det forklaringsproblemer.Dem om det.I parantes bemerket-i Norge kan det se ut som om SP nå kan få et flertall med på å bremse en slik utvikling .Noe slikt parti finnes ikke i Sverige.Det er mange gode grunner til at vi skilte lag i 1905.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.