Saudi Arabias privilegier i FN

6
Halshogging i Saudi Arabia

Det hodekappende diktaturet i Riyadh har tydeligvis sine venner blant annet i FN.

Nederland hadde presentert et utkast til resolusjon for FNs komité for menneskerettigheter. Hovedpoenget i utkastet var en oppfordring til FNs høykommisær for menneskerettigheter skulle sende en delegasjon til Jemen for å undersøke den saudiarabiske krigføring der. Utkastet la også opp til at humanitære organisasjoner skulle få tilgang til Jemen for å kunne yte støtte til alle de menneskene som lider nød på grunn av denne krigen (som forresten Norge støtter).

USA hadde opprinnelig signalisert støtte til den nederlandske resolusjonen, men press fra Saudi Arabia fikk Washington til å endre linje. Og dermed trakk også Nederland sitt forslag. Det er New York Times som skriver dette.

I stedet for å støtte Nederland og den forsiktige kritikken mot krigen, valgte USA å arbeide bak kulissene for Saudi Arabias forlag til vedtak, skriver Samuel Oakford i Vice News. Og dermed kapitulerte ikke bare Nederland, men også FN for presset fra morderne i Riyadh.

Derimot har Saudi Arabias venner kort tid tidligere sørget for å utnevne diktaturet til å lede nettopp FNs komité for menneskerettigheter. Dette ble offentliggjort av FN 17.09.2015, og i teksten derfra heter det:

… Mr Faisal Bin Hassan Trad, Saudi Arabia’s Ambassador at the UN in Geneva, was elected as Chair of a panel of independent experts on the UN Human Rights Council.

As head of a five-strong group of diplomats, the influential role would give Mr Trad the power to select applicants from around the world for scores of expert roles in countries where the UN has a mandate on human rights.

Fram til 25. august 2015 hadde Saudi Arabia halshogd 110 mennesker, og fortsetter de ut året på den samme måten, vil landet slå sin egen rekord på 195 halshogginger. Når det gjelder menneskesyn og menneskerettigheter er det ingen forskjeller av betydning på kongedømmet og Den islamske staten.  Men til gjengjeld er Saudi Arabia en av våre allierte og altså en av lederne av FNs komité for menneskerettigheter.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. At den saudi-arabiske overklassa lever i ei totalt virkelighetsfjern boble er bare forbokstavene. En saudi-arabisk prins er nylig anmeldt for frihetsberøvelse og sex-overgrep i USA. Han er bl.a sitert på; «jeg er prins, så jeg gjør som jeg vil».

 2. Det er nok flere enn prinser

  her i verden –
  som påberoper seg en egen rett
  til å gjøre som de vil –

  sjøl folkevalgte trur ofte
  at det er det som er meningen –

  de glemmer fort det folket
  de er valgt til å representere

  skulle nesten tru –
  at de levde i den samme
  virkelighetsfjerne bobla
  som prinser gjør.

  RN

 3. Mens temaet er Saudi-Arabia og menneskerettigheter:
  Saudiene vil angivelig få hjelp av 800 colombianske leiesoldater i Jemen. Begge landene er jo kjent for deres omsorg for menneskerettigheter, de er ledende i hver sin region, så dette er en naturlig kombinasjon. Synergieffekten vil nok bli betraktelig ( og jeg aner at et felles alliert av dem kom opp med ideen.)

  http://www.telesurtv.net/english/news/800-Colombian-Soldiers-to-Join-Saudi-Led-Forces-in-Yemen-20151025-0034.html

 4. At US egentlig ikke ønsker mer gransking av denne krigen enn hva Saudi selv ønsker er ikke overraskende. Det som er overraskende og ikke veldig transparent eller utdypet i kildene, er forklaringen på hvordan US landet på dette standpunktet. «Ble presset av Saudi-Arabia i FN og ga etter for dette» høres litt spesielt ut. Ønsket om minst mulig uavhengig innsyn har de vel hatt hele tiden. Tilsynelatende støtte til den opprinnelige nederlandske resolusjonen kan høres mest ut som skuebrød. Og hva kan egentlig Saudi hviske i Washingtons øre som er så skummelt at Washington logrer for dem? Jeg trodde styrkeforholdet i denne vanhellige alliansen tross alt var rimelig i favør av US når alt er sagt og gjort?

  Saudi-Arabia som menneskerettighetssjef i FN er et ellevilt påfunn i kategorien «kølsvart politisk satire». Eller bare rene ord for pengene. Eller begge deler. Hadde det ikke vært Globalistpromotør-FN vi snakker om her, hadde jeg trodd det var dårlig spøk.

 5. Vel Pol Pot gjorde som han ville. Med støtte fra Norge, USA som forsatt husket hvem som sparket dem ut av Saigon. SVs grand lady Berit Ås mente jo langt ut på 70 tallet at Vietnamesiske båtflyktninger var Judasser. Hva med alle unge menn fra Syria og Irak i 2015. Israel, Saudia-Arabia og USA har mer til felles enn hva vi kan lese i avisene. Hvorfor kan El-Al flyene fra Tel Aviv til India og Bangkok fly over Saudia-Arabia om ikke de pedofile prinsene anerkjenner Israel?

 6. Dette er vel «realpolitikk», der stabilitet i Midt-Østen trumfer alle ideelle prinsipper. USA så i utgangspunktet positivt på «Den Arabiske Vårer» og trodde at moderate krefter ville kunne overta. Våre hjemlige polikere var så overbevist at de flybombet. Alle tok forferdelig feil. I USA er jo utenrikspolitikken i større grad profesjonalisert, så der har de vel lært en del av dette.
  Når det gjelder SA er få som sympatiser med det sittende familiestyret med ekstrem islamisme som statsideologi, men vel knapt noen som ser bedre alternativer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.