Willoch: – Ap har stjålet Høyres klær

0

«Den delen av venstresiden som i dag kalles sosialdemokrati står sterkt i dag, fordi den på så mange områder har gått over til den moderate høyresidens ideer.»

Det er konklusjonen i tidligere statsminister Kåre Willochs bok: «Strid og samarbeid mellom høyresiden og venstresiden i norsk politikk fra 1814 til i går.»

Det er Dagsavisen som skriver dette, og fortsetter:

Uka etter at Arbeiderpartiet har gjort et brakvalg, forklarer Willoch hva han mener er partiets suksessoppskrift: De har gått bort fra sin sosialistiske ideologi.

– De vinner valg fordi de har gått bort fra mange av sine sosialistiske ideer, og tatt høyresidens nye liberalistiske politikk og satt sitt navn på den. Det er klokt av dem. Gratulerer til dem for det, sier Willoch.

Og det må man jo gi Kåre Willoch rett i. Det er bare de aller mest letturte, naive – og de største bløffmakerne – som kan framstille Arbeiderpartiet som noe annet enn et nyliberalt parti. Arbeiderpartiet er partiet for privatisering, for EU-underdanighet, for våpeneksport og aggressiv støtte til USAs krigspolitikk.

Lagtempo med borgerlige og sosialdemokratiske etapper

Det var Willochs regjeringer som innledet privatiseringa, men de fikk absolutt følge av Arbeiderpartiet. Hvis vi ser på de siste førti åra under ett, har privatisering, konkurranseutsetting, selskapifisering, plan og målstyring med mer vært en lagtempo der de borgerlige partiene og Arbeiderpartiet har vekslet på å dra. Og de har holdt stø kurs i samme retning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.