Britisk general: – Hæren vil gjøre mytteri hvis Corbyn blir valgt

0

En ledende britisk general som er i tjeneste sa til Sunday Times at en eventuell regjering ledet av Jeremy Corbyn ville bli møtte med mytteri i hæren.

Generalen som av forskjellige grunner valgte å uttale seg anonymt, sa at krefter i hæren vil begynne å motarbeide Corbyn med det samme hvis han skulle prøve å nedlegge Trident-programmet (britiske atomvåpen), trekke landet ut av NATO eller annonsere planer for å svekke de væpnede styrkene. The Independent gjengir generalen slik:

The Army just wouldn’t stand for it. The general staff would not allow a prime minister to jeopardise the security of this country and I think people would use whatever means possible, fair or foul to prevent that. You can’t put a maverick in charge of a country’s security.

“There would be mass resignations at all levels and you would face the very real prospect of an event which would effectively be a mutiny.”

Det er grunn til å minne om at Jeremy Corbyn er sosialdemokrat. Han har sittet i parlamentet for Labour i tretti år. Vi snakker ikke om en revolusjonær, og likevel opptrer en ledende general som om han var leid inn for å demonstrere Vladimir Lenins teori om statens og militærvesenets rolle under kapitalismen.

For hvis Jeremy Corbyn skulle bli statsminister, så er det fordi han eventuelt hadde blitt valgt av folket i Storbritannia. Han ville altså være demokratisk valgt. Det den navnløse generalen sier er altså at de militære vil nekte å respektere folkets vilje, hvis noe slikt skulle skje. Navnet Augusto Pinochet har dukket opp i norsk debatt i det siste. Skulle det være aktuelt i dagens Europa, så måtte det altså være for å plassere slike folk som denne britiske generalen.

Som kjent var Pinochet general i den chilenske hæren. 11. september 1973 ledet han i smaarbeid med CIA et statskupp mot den folkevalgte presidenten Salvador Allende og innførte militærdiktatur. I NATO har det svært lenge eksistert unntaksplaner om militær maktovertakelse dersom folket skulle finne på å velge «feil», blant annet under kodenavnet Gladio. Den britiske generalen uttaler seg i Galdios ånd.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.