Britisk general: – Hæren vil gjøre mytteri hvis Corbyn blir valgt

2

En ledende britisk general som er i tjeneste sa til Sunday Times at en eventuell regjering ledet av Jeremy Corbyn ville bli møtte med mytteri i hæren.

Generalen som av forskjellige grunner valgte å uttale seg anonymt, sa at krefter i hæren vil begynne å motarbeide Corbyn med det samme hvis han skulle prøve å nedlegge Trident-programmet (britiske atomvåpen), trekke landet ut av NATO eller annonsere planer for å svekke de væpnede styrkene. The Independent gjengir generalen slik:

The Army just wouldn’t stand for it. The general staff would not allow a prime minister to jeopardise the security of this country and I think people would use whatever means possible, fair or foul to prevent that. You can’t put a maverick in charge of a country’s security.

“There would be mass resignations at all levels and you would face the very real prospect of an event which would effectively be a mutiny.”

Det er grunn til å minne om at Jeremy Corbyn er sosialdemokrat. Han har sittet i parlamentet for Labour i tretti år. Vi snakker ikke om en revolusjonær, og likevel opptrer en ledende general som om han var leid inn for å demonstrere Vladimir Lenins teori om statens og militærvesenets rolle under kapitalismen.

For hvis Jeremy Corbyn skulle bli statsminister, så er det fordi han eventuelt hadde blitt valgt av folket i Storbritannia. Han ville altså være demokratisk valgt. Det den navnløse generalen sier er altså at de militære vil nekte å respektere folkets vilje, hvis noe slikt skulle skje. Navnet Augusto Pinochet har dukket opp i norsk debatt i det siste. Skulle det være aktuelt i dagens Europa, så måtte det altså være for å plassere slike folk som denne britiske generalen.

Som kjent var Pinochet general i den chilenske hæren. 11. september 1973 ledet han i smaarbeid med CIA et statskupp mot den folkevalgte presidenten Salvador Allende og innførte militærdiktatur. I NATO har det svært lenge eksistert unntaksplaner om militær maktovertakelse dersom folket skulle finne på å velge «feil», blant annet under kodenavnet Gladio. Den britiske generalen uttaler seg i Galdios ånd.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Vi bör frukta etablissemanget och deras «åtgärder» mot politiker som går emot dem. Ryktet har ju hela tiden funnits att Harold Wilson tvingades avgå 1976 under hotet från en statskupp. Något som Guardians Jonathan Freedland finner troligt. http://www.theguardian.com/commentisfree/2006/mar/15/comment.labour1 Att den «anonyme generalen» uttalar sig utgör tydligen
    en deklarerad varning. England är ingen idyll precis. – Sverige skall nu tvingas in i NATO så även vi svenskar lever under ett hot.
    Ulla Johansson

    • Han minner litt på Olof Palme, som heller ikke var en grunnleggende trussel men likevel ble lagt for hat av høyresiden fordi han ikke kjøpte deres «fortelling» om sikkerhetspolitikk.(Selv om han ble lurt av militærledelsen om de ikke-eksisterende sovjetiske ubåtene).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.