Under 1% av ukrainerne støtter Jatsenjuks regjering, men Brende gir millioner

0

De ledende politikerne i Ukraina har så liten støtte fra sin egen befolkning at den knapt er målbar. 10. til 30. juli 2015 gjorde det ukrainske byrået Rating Group en omfattende spørreundersøkelse i hele Ukraina. Krim og utbryterrepublikkene Lugansk og Donetsk var naturligvis ikke med i undersøkelsen.

Undersøkelsen viser:

President Petro Porosjenko: full støtte fra 3% av de spurte, litt støtte fra 21%, og ingen støtte fra 67%.

Statsminister Arsenij Jatsenjuks regjering: full støtte fra under 1% av de spurte, litt støtte fra 10%. Parlamentet Verkhovna Rada: full støtte fra 1%, mens 49% ikke støtter det i det hele tatt I fjor hadde parlamentet full tillit fra 3% av de spurte.

Innenriksminister Arsen Avakov: full støtte fra 1%.
Fascistleder Dmitro Jarosj: full støtte fra 5%, litt støtte fra 20%. Fascistleder Oleh Lyashko: full støtte fra 6%, litt støtte fra 19%. Fascistleder Oleh Tyahnybok: 3%, litt støtte 16%.Børge Brende gir 200 millioner kroner

Til denne ekstremt inkompetente og upopulære gjengen skal Norge nå gi 200 millioner kroner i «budjsettstøtte», melder utenriksminister Børge Brende 1. september 2015.

Børge Brende har jo vært så begeistret for dette prosjektet at han alt i 2014 erklærte Kiev-juntaen som «en god og representativ regjering».

Men det er altså knapt noen ukrainere som deler Brendes begeistring. Men de norske skattemillionene forsvinner nok raskt inn på utenlandskontoen til en eller annen oligark, slik det skjedde med kreditten fra IMF:

Men kanskje norske velgere synes at skattepengene våre burde vært brukt til et bedre formål?

Forrige artikkelRussland starter militæroffensiv mot IS i Syria
Neste artikkelFarlig dumhet: Vesten boikotter seiersparaden i Kina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).