Farlig dumhet: Vesten boikotter seiersparaden i Kina

0

De fleste vestlige regjeringssjefene boikottet Seiersdagen i Moskva 9. mai 2015. Dette var en hån mot de falne og mot det landet som tok de største tapene i krigen for å knuse nazismen, nemlig Sovjetunionen. Mer enn 20 millioner mennesker døde i Sovjetunionen på grunn av krigen mot nazismen. USA, som organiserte boikotten mot seiersparaden, hadde et tap på rundt 400.000 mennesker og slapp krig på eget territorium.

Nå gjentar vestlige ledere denne dumheten overfor Kina, som var det landet som hadde nest største tap under annen verdenskrig da det kjempet mot den japanske imperialismen. Paraden 3. september 2015 markerer Kinas seier i en krig som varte fra Japans invasjon i Mandsjuria 18. september 1931 til Japans nederlag 9. september 1945.

Boikotten mot paraden i Moskva ble begrunnet med Russlands anneksjon av Krim. Hva som er påskuddet for boikotten mot paraden i Kina, er ikke så klart. Men uansett demonstrerer den en historieløshet og en dumhet som er svært farlig i en ustabil verden.

Når Vesten håner ofrene for krigen mot nazismen samtidig som NATO og USA støtter dem som hyller nazistenes allierte i Ukraina og støtter opp om den nye japanske militarismen, så sender det signaler til Russland og Kina som ikke er til å misforstå.

Den eneste vestlige lederen som har ryggrad til å bryte boikotten og stille opp under seiersparaden i Kina er Tsjekkias president Miloš Zeman. Han hadde ønsket å delta også i Moskva, men det ble blokkert gjennom et aggressivt diplomatisk press fra USA.

Den vestlige boikotten er ikke bare en hån mot de falne, men den er også svært dum for Vestens egne interesser. Den vil styrke alliansen mellom Kina og Russland og vil overbevise Kina om at landet bør ruste seg til å slå tilbake mot en ny krig. Som Pepe Escobar skriver: «Chinese planners have already read the geopolitical tea leaves for what they are; NATO plus vassal Japan v Russia/China.»

 

https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.