En svensk finansminister som slapp ut noen sanne ord

0

Den forrige finansministeren i Sverige, Anders Borg, holdt en tale for den amerikanske tenketanken Peterson Institute 23. april 2013. I talen var han innom innvandringsspørsmålet, og sa som sant er til vennlig latter fra amerikanerne: «Dere forsyner oss med dette. Dere fører krigene og vi får flyktningene.» Det hører med til historien at herr Borg to år seinere ble opptatt som senior fellow ved Peterson Institute, en institusjon som hører til den indre kjerne av 0,01%-erne og som blant annet har David Rockefeller som æresformann.

Se Anders Borgs lystige ord om krig og flyktninger.

anders borg flyktninger

Flyktningenes situasjon er ikke fullt så lystig …

flyktninger båt

Forrige artikkelVil Erna Solberg ha mer krig?
Neste artikkelSanksjonene mot Russland koster EU ytterligere 500 millioner euro
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).