Merkel-replikk skaper krise i Bulgaria

4

Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa på EUs toppmøte om flyktningekrisa at Bulgaria var klar til å opprette et oppsamlingssenter for flyktninger, et såkalt «hot-spot» som det heter på EU-tale, der.

I følge referatet fra møtet sa Merkel:

«Bulgaria also indicated that it has an external border with Turkey that is under tremendous pressure by refugee flows,» … «We were open-minded. We said that if Bulgaria wants to create a «hot spot», it will receive the same support from the European institutions and agencies like Greece and Italy. However, we do not want to impose anything on Bulgaria, and Bulgaria itself said: We have a problem, so why not us? «
Dette har skapt bruduljer i Bulgaria, der medlemmer av Boyko Borisovs regjering og opposisjonen sammen har angrepet Bulgarias statsminister for å ha gitt et sånt løfte, skriver Euractiv. Borisov, på sin side, hevder at han aldri har sagt noe sånt.
Så enten juger Merkel, eller så juger Borisov. Merkels replikk førte i hvert fall nesten til regjeringas fall i Sofia, skriver den bulgarske journalisten Vesselin Zhelev.
Etter å ha gjort Hellas til tysk protektorat, har kanskje Merkel begynt å tenke på seg sjøl som Europas kansler, som kan gjøre hva hun vil med vasallene?
Bulgaria er et av de fattigste landa i EU, så landet er svært dårlig rustet til å takle flyktningekrisa.
Merkels forsnakkelse, hvis det er det det var, er bare enda et eksempel på at EUs flyktningepolitikk er i full krise. På den ene sida vil Merkel gjerne framstå som den humane lederen av Europa, men på den andre sida skyver Tyskland og Frankrike problemene over på de fattigere EU-landa.
Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at tysk og østerriksk grensepoliti nå patruljerer grensene sammen med greske, bulgarske, makedonske, serbiske og ungarske kolleger. Og det er ikke bare Ungarn som bygger piggtrådgjerder. Det gjør også Hellas, Bulgaria og Tyrkia, med penger fra EU.
Som jeg har pekt på tidlgere: EUs immigrasjonspolitikk har brutt sammen, og fortsettelsen blir ikke noe vakkert skue. Men fortsatt evner ikke EU-lederne å ta tak i hovedårsaken til flyktningestrømmen fra Syria, nemlig den USA-ledete intervensjonskrigen i landet.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Min påstand er at da Tyskland tapte andre verdenskrig gikk tyskerne over på plan B. Og plan B var ingenting mindre enn å gå igang igjen med å samle Europa under tysk innflytelse og ledelse, men denne gangen uten våpenmakt. Så ja, Merkel er faktisk EU-kansler, men hun skal ikke tone denne posisjonen for tydelig, til det er det for tidlig i prosjektet.

  I England prates det åpent om den pågående germaniseringen av Europa, og nettopp fortyskningen er en viktig årsak til at mange briter har fått nok av hele unionen.

  • Britterna har en lång tradition av att falskeligen svartmåla Tyskland. Britterna orsakade avsiktligt två världskrig och hjälpte därvid Hitler till makten och förhindrade tyskarna från att avsätta Hitler FÖRE WW2
   Britterna gjorde ett avsiktligt misslyckat anfall mot Norge för att få dit Tyskarna. Utan den svenska malmen inget tyskt anfall mot Sovjet som var britternas avsikt med kriget.
   Själva är britterna mecenater för terrorism. Många nationer har pekat ut dem. Tillika är de mecenater för penningtvätt kopplad till narkotikahandeln. En beräkning av Gideon Polya för hur mycket ökade dödstal britterna orsakat kom fram till 1,7 miljarder. (Han tar hänsyn till kumulativa effekter av tidig barnadöd)
   Britternas RIIA och dess associerade tankesmedjor har i närtid lagt upp planer för hur EU skall utvidgas till en grand area med britterna som självklar organisatör(men tyskar och andra som kanonmat)
   Och då har inte bankkartellen behandlats…

 2. Den globale eliten. Peter Sutherland den ene dagen, George Soros den andre.

  Den styrtrike valutaspekulanten og finansmannen George Soros presenterer her en plan for å full speed i det fargerike fellesskapet i Europa. Det første skrittet er å tvinge EU til å ta inn 1 million asylsøkere hvert år.
  Som bidrag til denne enorme innvandringen, skal EU betale hver asylsøker 15000 euro de to første åra. Det skal finansieres ved at EU tar opp massive lån via langtidsobligasjoner, foreslå han.
  Dessuten må EU gi penger til den private sektoren og til NGOer.

  Han har bidratt med millioner av dollar til Hillary Clintons presidentkampanje.

  http://www.project-syndicate.org/print/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.