Merkel-replikk skaper krise i Bulgaria

0

Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa på EUs toppmøte om flyktningekrisa at Bulgaria var klar til å opprette et oppsamlingssenter for flyktninger, et såkalt «hot-spot» som det heter på EU-tale, der.

I følge referatet fra møtet sa Merkel:

«Bulgaria also indicated that it has an external border with Turkey that is under tremendous pressure by refugee flows,» … «We were open-minded. We said that if Bulgaria wants to create a «hot spot», it will receive the same support from the European institutions and agencies like Greece and Italy. However, we do not want to impose anything on Bulgaria, and Bulgaria itself said: We have a problem, so why not us? «
Dette har skapt bruduljer i Bulgaria, der medlemmer av Boyko Borisovs regjering og opposisjonen sammen har angrepet Bulgarias statsminister for å ha gitt et sånt løfte, skriver Euractiv. Borisov, på sin side, hevder at han aldri har sagt noe sånt.
Så enten juger Merkel, eller så juger Borisov. Merkels replikk førte i hvert fall nesten til regjeringas fall i Sofia, skriver den bulgarske journalisten Vesselin Zhelev.
Etter å ha gjort Hellas til tysk protektorat, har kanskje Merkel begynt å tenke på seg sjøl som Europas kansler, som kan gjøre hva hun vil med vasallene?
Bulgaria er et av de fattigste landa i EU, så landet er svært dårlig rustet til å takle flyktningekrisa.
Merkels forsnakkelse, hvis det er det det var, er bare enda et eksempel på at EUs flyktningepolitikk er i full krise. På den ene sida vil Merkel gjerne framstå som den humane lederen av Europa, men på den andre sida skyver Tyskland og Frankrike problemene over på de fattigere EU-landa.
Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at tysk og østerriksk grensepoliti nå patruljerer grensene sammen med greske, bulgarske, makedonske, serbiske og ungarske kolleger. Og det er ikke bare Ungarn som bygger piggtrådgjerder. Det gjør også Hellas, Bulgaria og Tyrkia, med penger fra EU.
Som jeg har pekt på tidlgere: EUs immigrasjonspolitikk har brutt sammen, og fortsettelsen blir ikke noe vakkert skue. Men fortsatt evner ikke EU-lederne å ta tak i hovedårsaken til flyktningestrømmen fra Syria, nemlig den USA-ledete intervensjonskrigen i landet.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.