FN: Humanitær katastrofe i Gaza, kan bli ubeboelig innen 2020

0

FNs organisasjon for handel og utvikling, UNCTAD, advarer i en rapport om at Gaza kan bli ubeboelig innen 2020. Dette skyldes de tre israelske angrepene på Gaza, den langvarige økonomiske blokaden og det pågående forfallet.

500.000 mennesker har blitt fordrevet fra sine boliger på grunn av Israels abgrep i 2014, skiver UNCTAD, 20.000 boliger er blitt ødelagt. 148 skoler, 15 sjukehus og 45 helsesentre er også blitt ødelagt. Krigen og blokaden har også ført til omfattende ødeleggelser av infrastruktur som vannforsyning, kloakksystemer og elektrisitetsforsyning.

Med denne utviklinga frykter altså FN at Gaza-stripa kan bli helt ubeboelig innen 2020. Hele rapporten finnes her.

Det såkalte «verdenssamfunnet» som ellers påberoper seg det moralske overtaket, aksepterer og støtter den politikken som har gjort Gaza til verdens største utendørsfengsel, og bærer et betydelig ansvar for denne humanitære katastrofen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFarlig dumhet: Vesten boikotter seiersparaden i Kina
Neste artikkelFlyktningekrisa Vesten skapte
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).