FN: Humanitær katastrofe i Gaza, kan bli ubeboelig innen 2020

14

FNs organisasjon for handel og utvikling, UNCTAD, advarer i en rapport om at Gaza kan bli ubeboelig innen 2020. Dette skyldes de tre israelske angrepene på Gaza, den langvarige økonomiske blokaden og det pågående forfallet.

500.000 mennesker har blitt fordrevet fra sine boliger på grunn av Israels abgrep i 2014, skiver UNCTAD, 20.000 boliger er blitt ødelagt. 148 skoler, 15 sjukehus og 45 helsesentre er også blitt ødelagt. Krigen og blokaden har også ført til omfattende ødeleggelser av infrastruktur som vannforsyning, kloakksystemer og elektrisitetsforsyning.

Med denne utviklinga frykter altså FN at Gaza-stripa kan bli helt ubeboelig innen 2020. Hele rapporten finnes her.

Det såkalte «verdenssamfunnet» som ellers påberoper seg det moralske overtaket, aksepterer og støtter den politikken som har gjort Gaza til verdens største utendørsfengsel, og bærer et betydelig ansvar for denne humanitære katastrofen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Før 2. verdenskrig fantes det en jødisk venstrefløy som opponerte mot sionismen nettopp fordi de innså at konsekvensen av de sionistiske ambisjonene ville bli en apartheidstat, eller raseskillestat som det het den gangen. Tostatsløsningen bygger på at de sionistiske maktstrukturene ikke skal røres, og er dermed ei oppskrift på et palestinsk bantustan under et sionistisk herrefolkregime. Den eneste vettuge løsningen er en stat med like rettigheter for alle. Den kan gjerne organiseres som en føderasjon, og innenfor den føderasjonen kan det gjerne finnes noe som heter Israel. Men sionismen må vekk.

 2. «Det såkalte «verdenssamfunnet» som ellers påberoper seg det moralske overtaket, aksepterer og støtter den politikken som har gjort Gaza til verdens største utendørsfengsel, og bærer et betydelig ansvar for denne humanitære katastrofen.»

  Men har jødene selv noe ansvar, utover å jobbe for mer innvandring til hvite land.

  Husk at lederen for jødene i Norge, mener at Norge er alt for hvitt.

 3. Den sionistiske høyrefløyen som Likud er arvtaker etter, de såkalte revisjonistene, var villige til å samarbeide med Hitler om tvangsdeportasjon av jøder til Palestina. Disse høyreveridde sionistene syntes altså det var greit å være løpegutter for nazistenes stormannsgale drømmer om et hvitt herrefolkregime. For min del har jeg både en fetter og ei kusine som er adoptert fra en del av verden hvor gjennomsnittsmennesket har en noe mørkere hudfarge enn det som er vanlig i Norge. Men de som bestrider at de er norske så det holder i bøtter og spann avskriver jeg som idioter. Så hva mener du egentlig med «hvit»?

 4. Bare for å presisere; jeg godtar kritkk mot muslimske tradisjoner som kolliderer mot norsk likestillingstradisjon: Der har venstresida vært altfor forsiktig. Men jeg godtar IKKE rasisme. Å dømme folk etter hudfarge er fullstendig lavmål.

 5. Ei av de siste samtalene jeg hadde med fattern før han døde, gikk på det samme. Vi snakket om at svarte ungdommer er fritt vilt for politiet i USA. Fattern sa :»USA har et kjempeproblem, og det handler om rasisme. Det lar seg ikke bortforklare». Fattern var en sosialdemokrat av den gamle skolen som stemte på Ap uansett. Men gubben hadde litt vett likevel. Han skjønte at slike meningsløse begreper som «hvit» og «svart» er nettopp det; meningsløse. Spørsmålet er hvor du står i klassekampen. Og da spiller ikke det totalt ubrukelige begrepet «rase» noen rolle.

  • «Fattern var en sosialdemokrat av den gamle skolen som stemte på Ap uansett. Men gubben hadde litt vett likevel. Han skjønte at slike meningsløse begreper som «hvit» og «svart» er nettopp det; meningsløse. »

   Det siste min far sa til min mor, var at han angret på at han aldri hadde dratt til en neger, da han som kreftsyk hadde noen opplevelser hvor det gikk tregt å krysse gangfelt, og noen negre syntes det var moro å ruse motoren, så han ble redd.

   Disse negrene bor nå i Oslo, hvor de sikkert klarer å lage fler rasister med oppførselen sin. I ettertid angrer jeg meg, da et par negre fra eller til i Oslo, ikke er like viktig som å ha negre der jeg bor, da alt for mange er like naive, som du og din døde far.

 6. Hm, jeg registrerer hva du sier, og ser ikke noe poeng i å fortsette denne diskusjonen. Men jeg sier som Roussau: Jeg er til dypet av min sjel uenig i dine meninger, men jeg vil kjempe til min død for din rett til å hevde dem.

  • 1. Sitatet du tillegger Rousseau er fra Voltaire, dog forenklet:
   «It may well have been a paraphrase of Voltaire’s words either from his «Essay on Tolerance» (i.e., «Think for yourselves and let others enjoy the privilege to do so too.») or from a letter he wrote to M. le Riche (i.e., «…I detest what you write, but I would give my life to make it possible for you to continue to write.»). » Jf. https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080925055220AAPcWVe .

   2. At Voltaire respekterte formen, men ikke innholdet til en motdebattant, betyr ikke at han ville respektert enhver form for «debatt» og kverulering. – En del usaklige debattformer, f.eks. «tungnem»s, er definitivt ikke verdt å dø for.

   3. Enig i at det ikke lenger er noe poeng i å svare «tungnem». – Hans innlegg har nå til åpen hensikt å distrahere fra gode utvekslinger. «Energityv», som sånne kalles.

 7. Takk for presisering. Som snart 50-åring har jeg naturligvis navneafasi. Er ellers enig i ditt poeng. Det har ingen hensikt å diskutere det totalt meningsløse begrepet «rase» med folk som tror at dette begrepet har noe meningsfylt innhold.

 8. «FN: Humanitær katastrofe i Gaza, kan bli ubeboelig innen 2020»

  Puh – det var en lettelse å høre: Jeg som trodde Gaza-stripen er ubeboelig for lengst (etter vanlige UNHRD-menneskerettskriterier)! – Nå har visst de 1,5 millioner fangene der på Gaza-stripen fått 5 år ekstra. Om da bare ikke Israel trenger å teste ut noen flere nye våpen og taktikker på dem først…#-]

 9. Israel styrer også seg sjøl rett inn i ei katastrofe. Sionismen er ei like stor katastrofe for jødene som nazismen var det for tyskerne. Og islamismen for muslimene, så er det også nevnt.

   • «Islamisme, zionisme, nazisme» – forskjellige typer av fascisme basert på én folkegruppes eksepsjonalitet. USAnterne holder også på sånn, hvor de nå har det fra. – Vi i Norge trenger ikke, for vi er naturlig lyse og blonde og blåøyde alle sammen.;-)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.