Etter ett år, fire milliarder dollar og 6700 bombetokter kommer USAs «krig» mot IS ingen vei

7

I følge US Department of Defense har USA og allierte gjennomført 6700 bombetokter mot Irak og Syria sien «krigen mot IS» begynte i september 2014. De andre landa som har deltatt i bombetoktene er Australia, Canada, Danmark, Frankrike, Jordan, Nederland, Storbritannia, Bahrain, Saudi Arabia, Tyrkia og De forente arabiske emirater. I tillegg til bometoktene er det gjennomført 53,278 etterretningstokter med fly.

Krigen har kostet 3,7 milliarder dollar fram til august i 2015. Men bombekrigen fører ingen vei. I samme periode som den har pågått har IS økt de områdene organisasjonen kontrollerer, og den har vært i stand til å gjennomføre noen ganske betydelige offensiver mot den syriske armeen, som for eksempel erobringa av Palmyra.

USA, Tyrkia og deres allierte oljediktaturer med Saudi Arabia i spissen har finansiert, trent, forsynt og levert våpen til Nusrafronten, IS og andre jihadistgrupper i Syria. Det er derfor det fortsatt er krig i Syria. Det er derfor fire millioner mennesker er drevet på flukt ut av landet og ytterligere 7,6 millioner er på flukt i eget land. Det er denne krigen ingen norske politikere vil snakke om. – Fordi Norge er medskyldig.

Dette innrømmes nå også i Aftenposten.

Den islamske staten er et redskap som brukes til å ødelegge Syria. USA visste alt i 2012 at IS kom til å opprette et kalifat i Syria, og så det som en positiv ting. USAs virkelige mål i Syria er å styrte regjeringa i Damaskus, og å redusere den tidligere ganske velfungerende sekulære staten til en ruinhaug av sekteriske religiøse bantustaner som lett kan kontrolleres.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. USA har aldri bombet IS, til tross for hva våre løgnaktige medier måtte fortelle oss. De har bombet Assads styrker. USA forsyner IS med tonnevis av våpen, ammo, rasjoner og annet utstyr de måtte trenge for å bedrive sin terror og føre sin krig mot det lovlig valgte Assad-regimet, som har over 70 % oppslutning blant det syriske folk.

  2. Flyktningestrømmen er også en viktig del av agendaen. «The EU should “do its best to undermine” the “homogeneity” of its member states, the UN’s special representative for migration has said.»

    http://churchandstate.org.uk/2015/09/eu-should-undermine-national-homogeneity-says-un-migration-chief/

    Peter Sutherland is a former Attorney General of Ireland, a non-executive chairman of Goldman Sachs International, and a former chairman of oil giant BP. He has also attended meetings of The Bilderberg Group. Pope Francis has appointed Sutherland as an adviser to the Administration of the Patrimony of the Holy See, which manages the Vatican’s investment and property portfolios, and he is on the advisory board of Opus Dei’s flagship graduate business school.

    Trivelig type…han der Sutherland

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.