Etter ett år, fire milliarder dollar og 6700 bombetokter kommer USAs «krig» mot IS ingen vei

0

I følge US Department of Defense har USA og allierte gjennomført 6700 bombetokter mot Irak og Syria sien «krigen mot IS» begynte i september 2014. De andre landa som har deltatt i bombetoktene er Australia, Canada, Danmark, Frankrike, Jordan, Nederland, Storbritannia, Bahrain, Saudi Arabia, Tyrkia og De forente arabiske emirater. I tillegg til bometoktene er det gjennomført 53,278 etterretningstokter med fly.

Krigen har kostet 3,7 milliarder dollar fram til august i 2015. Men bombekrigen fører ingen vei. I samme periode som den har pågått har IS økt de områdene organisasjonen kontrollerer, og den har vært i stand til å gjennomføre noen ganske betydelige offensiver mot den syriske armeen, som for eksempel erobringa av Palmyra.

USA, Tyrkia og deres allierte oljediktaturer med Saudi Arabia i spissen har finansiert, trent, forsynt og levert våpen til Nusrafronten, IS og andre jihadistgrupper i Syria. Det er derfor det fortsatt er krig i Syria. Det er derfor fire millioner mennesker er drevet på flukt ut av landet og ytterligere 7,6 millioner er på flukt i eget land. Det er denne krigen ingen norske politikere vil snakke om. – Fordi Norge er medskyldig.

Dette innrømmes nå også i Aftenposten.

Den islamske staten er et redskap som brukes til å ødelegge Syria. USA visste alt i 2012 at IS kom til å opprette et kalifat i Syria, og så det som en positiv ting. USAs virkelige mål i Syria er å styrte regjeringa i Damaskus, og å redusere den tidligere ganske velfungerende sekulære staten til en ruinhaug av sekteriske religiøse bantustaner som lett kan kontrolleres.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.