Etter ett år, fire milliarder dollar og 6700 bombetokter kommer USAs «krig» mot IS ingen vei

0

I følge US Department of Defense har USA og allierte gjennomført 6700 bombetokter mot Irak og Syria sien «krigen mot IS» begynte i september 2014. De andre landa som har deltatt i bombetoktene er Australia, Canada, Danmark, Frankrike, Jordan, Nederland, Storbritannia, Bahrain, Saudi Arabia, Tyrkia og De forente arabiske emirater. I tillegg til bometoktene er det gjennomført 53,278 etterretningstokter med fly.

Krigen har kostet 3,7 milliarder dollar fram til august i 2015. Men bombekrigen fører ingen vei. I samme periode som den har pågått har IS økt de områdene organisasjonen kontrollerer, og den har vært i stand til å gjennomføre noen ganske betydelige offensiver mot den syriske armeen, som for eksempel erobringa av Palmyra.

USA, Tyrkia og deres allierte oljediktaturer med Saudi Arabia i spissen har finansiert, trent, forsynt og levert våpen til Nusrafronten, IS og andre jihadistgrupper i Syria. Det er derfor det fortsatt er krig i Syria. Det er derfor fire millioner mennesker er drevet på flukt ut av landet og ytterligere 7,6 millioner er på flukt i eget land. Det er denne krigen ingen norske politikere vil snakke om. – Fordi Norge er medskyldig.

Dette innrømmes nå også i Aftenposten.

Den islamske staten er et redskap som brukes til å ødelegge Syria. USA visste alt i 2012 at IS kom til å opprette et kalifat i Syria, og så det som en positiv ting. USAs virkelige mål i Syria er å styrte regjeringa i Damaskus, og å redusere den tidligere ganske velfungerende sekulære staten til en ruinhaug av sekteriske religiøse bantustaner som lett kan kontrolleres.

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJulian Assange: USA begynte kampanjen mot Syria i 2006
Neste artikkelI sosiale medier blir vi manipulert med følelser
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).