Julian Assange: USA begynte kampanjen mot Syria i 2006

6

Grunnleggeren av WikiLeaks, Julian Assange, utga nylig boka The WikiLeaks Files. En av de tingene som kommer fram der er at USAs kampanje for å styrte regjeringa i Syria startet allerede i 2006, altså lenge før den såkalte «arabiske våren» i 2011. Her blir han intervjuet for RT av Afshin Rattansi.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. «Julian Assange: USA begynte kampanjen mot Syria i 2006»

  Viktig intervju, viktige kommentarer til verdenssituasjonen – fra den helt bokstavelig innsiktsfulle helten Assange.

  Bra RT-intervjuet med Assange her er gjort lett tilgjengelig i Norge (takk til Steigan). Assanges velinformerte korrektiver, f.eks. om muligheten til å motstå USA-NATO, bærer viktig realisme.

 2. Nei, USA begynte sin krig mot Syria i 2003 …. eller i 1996. Umiddelbart etter invasjonen i Irak gikk forsvarsminister Donald Rumsfeldt inn for å ta Syria i samme slengen. Han fikk nei i Bush-staben.
  I 1996 insisterte Condi Rice på at Israel ikke skulle inngå våpenhvile på et tidligere stadium i krigen mot Libanon med tanke på å ramme Syria.
  Nettopp i dette tidspunktet, fra 1996 til 2003, mistet USA styringen over Midtøsten, noe som bare har forsterket seg siden invasjonen i Irak. USA reagerer, ikke agerer, og har ikke lenger styr på sine nærmeste allierte som forfølger sine egne interesser i større grad enn noen gang (jfr. Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar – og Israel).

   • Burde fått Robert Baer i tale (See No Evil – Syriana). Men han vet nok hvor «limiten» går – og om han er villig til å utfordre den. Jeg har lest og sett noe av det han har formidlet, og det er noen paralleller som kan trekkes helt tilbake til 1993/94

 3. Jeg oppfordrer alle til å søke opp intervju med general Wesley Clarks intervju på youtube hvor han forteller hva han hører av en av sine kolleger når han er på besøk I Pentagon rett etter 11.9.2001. Der utleverer han hele spillet rundt invasjonene I Irak og Afghanistan samt planene for Syria, Libya or andre land.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.