Tysk våpenindustri profitterer på den nye kalde krigen

0

Men den sivile industrien rammes hardt av sanksjonene mot Russland, har tysk våpenindustri glade dager, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Tyskland er verdens fjerde største våpeneksportør, og med krisa i Ukraina kan tyske våpenprodusenter notere seg for fylte ordrebøker.

Derimot lider den sivile tyske industrien store tap på grunn av sanksjonene. I perioden januar til mai hadde tysk eksport tapt 10 milliarder euro, eller 34% på fallet i eksporten til Russland. Ost-Ausschuss der deutschen Wirtschaft krever derfor en umiddelbar opphevelse av sanksjonene. Lederen for organisasjonen, Eckhard Cordes, sier at Ukraina trenger handel med både EU og Russland, så også for Ukraina er det svært viktig at det blir fred og at konfrontasjon erstattes med samarbeid. Også for tyske ekportører er det avgjørende å få slutt på sanksjonene umiddelbart.

Også tyske bønder lider store tap på sanksjonspolitikken. «Situasjonen er mer enn spent,» sier bondepresident Joachim Rukwied.

Men i rustningsindustrien smeller sjampanjekorkene. Rheinmetall tjener stort på krigspolitikken. De produserer kanoner, ammunisjon og ildgivningssystemet til Leopard-tanks. Så ordrebøkene fylles opp. Hele 18% økning i første halvår 2015.

Oberstløytnant André Wüstner i Bundeswehrverband krever økt innsats for tysk opprustning. Og det samme gjør NATO-sjef Jens Stoltenberg, som krever at Tyskland «setter et godt eksempel når det gjelder å øke militærutgiftene».

Og Tyskland har jo satt et eksempel når det gjelder opprustning tidligere, så …

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.