Tysk våpenindustri profitterer på den nye kalde krigen

0

Men den sivile industrien rammes hardt av sanksjonene mot Russland, har tysk våpenindustri glade dager, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Tyskland er verdens fjerde største våpeneksportør, og med krisa i Ukraina kan tyske våpenprodusenter notere seg for fylte ordrebøker.

Derimot lider den sivile tyske industrien store tap på grunn av sanksjonene. I perioden januar til mai hadde tysk eksport tapt 10 milliarder euro, eller 34% på fallet i eksporten til Russland. Ost-Ausschuss der deutschen Wirtschaft krever derfor en umiddelbar opphevelse av sanksjonene. Lederen for organisasjonen, Eckhard Cordes, sier at Ukraina trenger handel med både EU og Russland, så også for Ukraina er det svært viktig at det blir fred og at konfrontasjon erstattes med samarbeid. Også for tyske ekportører er det avgjørende å få slutt på sanksjonene umiddelbart.

Også tyske bønder lider store tap på sanksjonspolitikken. «Situasjonen er mer enn spent,» sier bondepresident Joachim Rukwied.

Men i rustningsindustrien smeller sjampanjekorkene. Rheinmetall tjener stort på krigspolitikken. De produserer kanoner, ammunisjon og ildgivningssystemet til Leopard-tanks. Så ordrebøkene fylles opp. Hele 18% økning i første halvår 2015.

Oberstløytnant André Wüstner i Bundeswehrverband krever økt innsats for tysk opprustning. Og det samme gjør NATO-sjef Jens Stoltenberg, som krever at Tyskland «setter et godt eksempel når det gjelder å øke militærutgiftene».

Og Tyskland har jo satt et eksempel når det gjelder opprustning tidligere, så …

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.