Juli 2015 varmeste måned som er målt

0

Gjennomsnittstemperaturenfor hav og land var i juli 2015 0,81 °C over gjennomsnittet for det tjuende århundre. Dette var den varmeste måneden som er målt siden 1880, da målingene startet. Det var dermed også høyere enn i 1998, som til nå har vært rekorden. Det er NOAA’s National Centers for Environmental Information (NCEI) i USA som melder dette.

Det meldes også at:

  • Landtemperaturen i juli 2015 var 0,98 °C høyere enn gjennomsnittet for det tjuende århundre og sjette høyest siden 1880.
  • Temperaturen i havoverflaten var 0,75 °C over gjennomsnittet. Det er det høyeste som er målt noen gang. (På grunn av den mye høyere varmekapasiteten i vann har en økning av havtemperaturen mer å si på lang sikt enn lufttemperaturen.) Det er først og fremst rekordvarme i Stillehavet og Indiahavet som har gitt det høye tallet.
  • Havisen i Arktis var 9,5% mindre enn gjennomsnittet siden målingene begynte i 1981. Det er åttende minste utstrekning for juli måned.
  • Derimot hadde havisen i Antarktis en 3,8% større utstrekning enn snittet. Dette er fjerde største utstrekning som er målt.
  • 2015 er i rute til å bli det varmeste året som noen gang er målt.

2015 er et år med en svært sterk el Niño, og dette utgjør en del av forklaringa på de høye temperaturene over og i Stillehavet.

I Midtøsten har det bygd seg opp en heteboble denne sommeren, som har drevet temperaturene i været. Verst har det vært i den iranske byen Bandar-e-Mahshahr, der opplevd temperatur er registrert til 74 °C.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.